Možete li zamisliti život bez struje?!

Osijek

Možete li zamisliti život bez struje?!

Samo pola sata bez struje je bilo dovoljno da u stanovnike Slavonije i Baranje unese nemir, nelagodu i nezadovoljstvo. Sve je počelo oko 8:20, ispadom jednog elementa transformatora na 400-kilovotnoj mreži u Ernestinovu, o čemu smo izvijestili u 8:39 na Facebook pageu portala Osijek031.com. Nažalost, portal Osijek031.com je u to vrijeme bio nedostupan, jer ga kao pravi lokalpatrioti hostamo na serveru u Osijeku.

Povijesni medij

Iako je kvar u Ernestinovu ubrzo popravljen, trebalo je od pola sata do sat kako bi se svim potrošačima vratila struja, navode iz HEP-a. U međuvremenu je nestalo i vode, a negdje i plina. Tramvaji nisu vozili, semafori nisu radili, ...

Sat vremena je bilo dovoljno kako bismo shvatili koliko ovisimo o električnoj energiji.

Možete li zamisliti život bez struje?
Povijesni medij

Ne radi komp.
:confused:
Ok, upalit ću laptop.
Ne radi modem, nema interneta.
Ok, upalit ću TV.
Aha, nema struje. Ništa, slušat ću radio.
:roll:
Ok, pogledat ću o čemu se radi preko interneta na smartphoneu.
Ne radi internet.
:|
Nema tople vode.
Hladno je, ne radi grijanje.
:notme:
Ok, grijat ću se na klimu.
:shifty:
:shock:
Gladan sam, šta ima za jest?
Nema svjetla u frižideru. Zapravo, ne bi trebalo otvarat frižider uopće.
:unsure:
Nestalo vode, a već sam potrošio ono što je bilo u vodokotliću.
Stan smrdi.
:puke:
Ok, u stanu nemam što za radit. Idem pojest nešto iz pekare.
Ne rade blagajne.
:rolleyes:
Ok, idemo na kavu.
Ne radi kafe aparat.
:shutup:
vjerujem da je mladjoj populaciji to teže palo nego nama koji smo odrastali uz stalna iskopčavanja struje zbog štednje. ja sam odspavao taj dio dok je nije bilo...
I ja sam odrastao uz česte nestanke struje. Ali ima tome 20-30 godina, odvikao se...
Bilo je čudno biti bez struje, ali mi je bilo bolje nego da sam ostao u liftu, vjerujem da bi mogao izdržati tjedan dana bez struje.
Od sutra prestajem

I ja sam odrastao uz česte nestanke struje. Ali ima tome 20-30 godina, odvikao se...

I ja se sjećam legendarnih redukcija struje kad sam bio pican. Starci palili svijeće i petrolejke. Meni je to bilo cool, jedino bih bio malo ljut ak' struja slučajno ne bi došla do crtića u 19:15 :x

Legendarni riječki pankeri Termiti su se svojevremeno sprdali s tim redukcijama

Tagovi