Kraj zimske epizode, pred nama je toplije razdoblje

Osijek

Kraj zimske epizode, pred nama je toplije razdoblje

Posljednjih nekoliko dana svjedočili smo prilično jakoj zimskoj cikloni koje se niti siječanj ne bi postidio. Zabijelio se veći dio Panonske nizine, a najviše snijega palo je u južnim i jugozapadnim dijelovima Mađarske (županije Baranja, Tolna i Somogy), ponegdje i više od 30 cm. Na području Hrvatske najviše snijega bilo je u zapadnom dijelu Virovitičko-podravske i u Koprivničko-križevačkoj županiji. U Koprivnici je tako u srijedu ujutro izmjereno 30 cm snijega. Najmanje snijega palo je u sjevernoj Bosni, Posavini te Srijemu i južnom Banatu. Na potonjem području ga mjestimice nije ni bilo. U istočnoj Hrvatskoj izmjereno je od 5 cm, koliko je palo ponegdje u Posavini, Požeškoj kotlini i Srijemu do 20-ak centimetara na virovitičkom području.

Nakon hladnog jutra, tijekom četvrtka je danju osjetno zatoplilo. Prevladavalo je sunčano vrijeme, a najviša dnevna temperatura zraka dosegla je u Osijeku 9°C, u Slavonskom Brodu 11°C, a u Daruvaru čak 13 Celzijevih stupnjeva. To je uvod u toplije razdoblje koje je pred nama. U idućih nekoliko dana ne moramo se bojati snijega niti jutarnjih minusa. Najviše dnevne temperature će tijekom vikenda skočiti i do 15°C. Ipak, bit će dosta oblaka, a povremeno i kiše, kako tijekom petka, tako i za vikend. Kako sada stvari stoje, Uskrsni ponedjeljak bi trebao proći bez oborina, premda uz dosta nižu temperaturu zraka. Trajnija stabilizacija vremena zasad nije na vidiku - očekuje se promjenjivo vrijeme, povremeno s kišom, ali uz temperature zraka primjerenije dobu godine.

Više o razvoju vremenskih prilika u našem gradu možete saznati na: www.panonmeteo.com

Tekst: Ivan Golić/Pannonia Meteo
Foto: Marko Posavec/Crometeo
Kraj zimske epizode?!? Ovo kao da sam nedavno već negdje pročitao?
...ne vjerujem više nikom niti jednu jedinu riječ po pitanju vremenske prognoze....
http://www.index.hr/vijesti/clanak/ceka-nas-bijeli-uskrs-najavljen-novi-snijeg-sve-do-cetvrtka-u-travnju-svega-nekoliko-suncanih-dana/669986.aspx
simo031

Kraj zimske epizode?!? Ovo kao da sam nedavno već negdje pročitao?

anakonda

...ne vjerujem više nikom niti jednu jedinu riječ po pitanju vremenske prognoze....

sve treba čitati između redova :mrgreen:
anakonda

dajte nama priliku i uvjerite se da nije bas tako... :D
ja vjerujem samo vakuli :D
Pannonia Meteo

anakonda

Ljubi Vas majka, ako ste falili ode mi rakija od kajsije.
Pannonia Meteo

anakonda

Hoćete još koju?
Ne nervirajte se... Prije ili poslije, izaći će i sunce, samo se vi držite svoje priče. :)

Tagovi