Studenti zahtijevaju bezuvjetan upis!

Osijek

Studenti zahtijevaju bezuvjetan upis!

Sudeći prema najnovijim “gibanjima” na osječkom sveučilištu, na pomolu je prvi organizirani bunt studenata nakon Domovinskog rata.

Naime, Studentski zbor je ksinoć na skupštini donio odluku da će ustrajati na traženju bezuvjetnog upisa u višu godinu studija na cijelom Sveučilištu, a istodobno je na nekoliko fakulteta počelo potpisivanje peticija s istim ciljem.

Predsjednik SZ-a Marin Bakša ističe da bi se na svim fakultetima posljednjoj generaciji studenata, koja studira još po starom programu, a ne Bolonjskom procesu, trebao omogućiti bezuvjetan upis u treću i četvrtu godinu studija, ili, ako padnu godinu, paralelan nastavak studija po starom programu.

- To tražimo jer bi pad godine i nastavak studija po Bolonjskom procesu za te studente bilo zapravo kršenje zakona. Zato je najbezbolnije rješenje bezuvjetan upis u višu godinu, što bi spriječilo ‘sudar’ studenata koji idu po novom, s onima po starom programu - argumentira Bakša.

Naglašava da Zbor nije izravan organizator peticija, ali su upoznati s njima i podržavaju ih. Kako doznajemo, papiri s peticijama već nekoliko dana kruže po Pravnom, Učiteljskom i Filozofskom fakultetu, a slično se sprema i na Građevini i još nekim fakultetima.

Rektorica: Snimamo situaciju po fakultetima

- Ne mogu ništa prejudicirati, jer upravo snimamo situaciju po fakultetima. Do kraja tjedna bit će održan i sastanak svih prodekana, na kojemu će biti provedena analiza i stanje će potom biti jasnije - diplomatski je jučer prokometirala rektorica prof. dr. Gordana Kralik.

Autor: Tomislav Levak
Photo: Marin Franov
Prenosimo s Jutarnji.hr

Podrška studentima! Fight for your rights!
Ja sam protiv bezuvjetnog. No neka mi netko objasni koje su prednosti toga osim što moš upisati godinu, a da nemrdneš prstom???
Imat ćemo hrpu apsolvenata s ukupno 2-3 dana ispita :?

Re: Studenti zahtijevaju bezuvjetan upis!

Bilke

Imat ćemo hrpu apsolvenata s ukupno 2-3 dana ispita :?

To je istina ako gledas iz kuta : jeee, upisao sam godinu, sad sam miran...
S druge strane, mislim da se ne gleda samo kako upisati godinu, već završti pojedini fax.

U svakom slučaju, koliko ima prednosti, toliko i nedostataka. Na mom faxu je bezuvjetan upis od prošle godine i ima svega..sve ovisi kako uopće gledaš na to studiranje.
Ja ssam isto protiv bezuvjetnog iako sam fax završila prije 2,5 godine..
i protiv sam upisivanja bez prijemnog (djeca branitelja).. mislim nemam ja ništa protiv njih ali smatram da su zauzeli mjesta onim klincima koji bi to stvarno završili i imaju potrebno znanje..
ili nek dopuste upis svima - pa ko izdrži ili se držati prijemnih i bodova...
Bezuvjetan upis je čista glupost.. tako netko može položiti sve, a netko 1 ispit i furat se na drugu godinu... nije u redu i ne treba biti...
toliko o od bivšeg studenta ;)
ljenčine! da su grijali stolicu na vrijeme, ne bi sad razbijali glavu tražeći kojekakve rupe u zakonu i sl. i onda naši budući pravnici studiraju po 9 god! a joj kak je to dugo... nema, nek odluče! oće studirat il radit, nije važno! samo nek ne žive ko paraziti
Tako je..
ja baš nisam bila štreber i prosjek sve četiri godine faxa mi je 3,3 ali nikad nisam čekala smanjenje uvjeta, uvijek sam imala položeno 7 od 9 ispita.. s 2 ali položena... i nikad pala godinu, a ovi današnji se samo furaju na studente i otimaju pare starcima bez veze i sad bi još i bezuvjetan upis..
e ne može da se mene pita...
Ma tu je problem što oni studiraju po starom programu i onda ako padnu godinu moraju ići s ovim bolonjcima.. što je glupo.. ako upišeš po starom trebaš i završit po starom..a fakulteti tj. profesori neće posebno predavati za bolonjce a posebno za ove koji su pali i trebali bi ići po starom programu..upišeš 4 g., padneš i moraš ići 5 godina kako je po bolonjskom..i šta ak nekom fali samo 1 ispit...
i da je bezuvjetan upis sumnjam da onda ne bi niko niš učio ni polago, to su gluposti..to je osobna stvar koliko netko misli ispita prenjet i to se nikog drugog ne bi trebalo ticati..
Marigold

i da je bezuvjetan upis sumnjam da onda ne bi niko niš učio ni polago, to su gluposti..to je osobna stvar koliko netko misli ispita prenjet i to se nikog drugog ne bi trebalo ticati..

Tiče se: roditelja koji te financiraju, ustanova koje zbog takvih gube na prosjeku i smanjuje se broj mjesta za one koji bi npr. sve dali u roku
ionak samo 7% od ukupno upisanih završi fakultet. šta bi tek onda bilo da imaju bezuvjetan upis? Studirali bi stoljećima..
Nek studiraju koliko hoće..oni to plaćaju...nek fakulteti još i više dignu cijene za takve slučajeve pa ak neko hoće bacat svoj novac nek baca...
E fora je u tome što ne plaćaju oni nego roditelji.. i moja stara je platila sve 4 godine mog faxa i zato mi nije palo na pamet izgubiti godinu...
Loona

E fora je u tome što ne plaćaju oni nego roditelji.. i moja stara je platila sve 4 godine mog faxa i zato mi nije palo na pamet izgubiti godinu...

Same here... baš ti hvala..sad si me podsjetila da u petak imam ispit..sad moram ići učiti..:)
Brzo se hvataj knjige, a ne tu piskarati po forumu... :smartass:
neka onima koji nisu uspijeli skupiti uvjet lijepo naplate 5000 kuna za bezuvjetan upis u slijedeću godinu... ako im se ne da sjesti i učiti onda neka plate
Meni je za svaki predmet dovoljno par dana da ga naučim i sve krećem u zadnji trenutak... šta da radim kad imam dobro pamćenje..Ne kontam kad ljudi uče jedan predmet po mjesec dana, ja bi poludila učiti jedno te isto toliko dugo..:)
Što bi se reklo: kampanjac... Same here.. Daj dva u indeks i samo da sam ga se riješila da ne moram 2-3 puta izlaziti na ispit..
Hmm, da, bio bi to u neku ruku dvosjekli mač... ali opet, s druge strane, zašto bi bilo kome od nas bilo krivo što je netko upisao sljedeću godinu bez ikakva truda, a mi smo "grijali stolicu"?! Ja učim zbog sebe, ne zbog drugih.

A, uostalom, bilo bi mi drago da sve moje "kolege" s godine budu sa mnom i dogodine, tako da mi stvarno nema smisla buniti se protiv toga.

Ali, dobro, ako mislite tako zbog onih koji polože dva tri ispita pa bi dalje, evo vam moj primjer : meni je ostao još samo jedan ispit... ali ako ga ne dam padam godinu. a cijenjena gospođa o kojoj to sve ovisi je odlučila smanjiti broj studenata na mojoj godini barem za 40%. Izgleda sam ja, baksuz, baš u tih 40% :(

Ajoj, što bi me spasio taj bezuvjetan upis :lol: Da me ne shvatite krivo, ne bih ja za sebe tražila ništa nezasluženo. Ali, kad dva puta za redom na pismenom dobiješ 4, a na usmenom te ruši nakon prve rečenice... više ne znam šta da radim, kao ni ostalih tridesetak ljudi koji su u istoj gabuli kao ja.

Dalje, jel zna itko od vas koliko prema tom prokletom bolonjskom treba biti rokova za jedan predmet? mi smo načuli šest... a ova je nama dala četiri, dok je za peti rekla da će "razmisliti" jer je to neki dekanski rok.

I još nešto! jel znate šta je potrebno da se određeni ispit ide polagati na neko drugo sveučilište? radi se, znači, o većoj grupi studenata.

stvarno ću se ubit ako zbog jednog prokletog ispita budem morala ponavljati godinu. Dok iz drugih 13 nemam manju ocjenu od trojke. Eto sad, koliko je to fer?? šta s tim kad te jedan iskompleksirani debil zahebava pa zbog njega možda izgubiš šansu za nastavak fakulteta?
Ja sam pao godinu zbog dva ispita, pa što.
Mislim taj studenski zbor je stvarno smeće! Oko kakvih oni stvari se trude. Kada su izašli u javnost o tome da se trebaju poboljšati uvjeti za studiranje, kada su izašli u javnost oko toga da treba nabaviti novu opremu na nekim fakultetima...
De ajd vi retardi iz studeskog zbora malo se angažirajte oko konkretnih stvari.
Meni je sasvim svejedno hoće li biti bezuvjetnog upisa ili ne, ali bi svakako studentima trebalo omogućiti završavanje studija po programu po kojem su i upisali faks. Tako je u Zagrebu na Filozofskom (bilo, ne znam za sada), a mislim da bi tako trebalo biti svagdje.
Hehe, i meni je baš svejedno hoće li biti bezuvjetnih upisa - ja sam dala uvjet, zadnji, najzadnji! Na četvrtoj nema više uvjeta!!! Oprostite na bezosjećajnosti, ali sam samo sretna! :-D
Ja još nisam, ali nadam se da hoću. :-) Pa ću i ja biti sretna kao i ti.
Ma uopće to nije upitno i o tome se govorilo još dok su trajale pripreme za bolonjski porces. Profesori dok su pripremali programe za bolonju govorili su nam o tome.
Neg, jel če možda studenski zbor biti zaslužan ukoliko se uvede taj famozni bezuvjetni....
Marigold

Meni je za svaki predmet dovoljno par dana da ga naučim i sve krećem u zadnji trenutak... šta da radim kad imam dobro pamćenje..Ne kontam kad ljudi uče jedan predmet po mjesec dana, ja bi poludila učiti jedno te isto toliko dugo..:)

pa sta ti bokte studiras?!?!DIF?"?"?
i ti glupi komentari o ljencinama i kojekakvim izjavama protiv bezuvjetnog upisa su glupe koliko i ljudi koji komentiraju nesto o cemu nemaju pojma!naravno da se na svim faksevima ne moze uvest bezuvjetan upis,ali bi bilo dobro da se na fakultetima u kojima je ukinut uvjet kao npr medicinskom vrati uvjet natrag!ne kazem da je medicina tezak faks,ima puno tezih,ali su neki predmeti ogromni i potrebno je u njih ulozit najmanje 3 tjedna intezivnog ucenja!zato se nadam da ce bar odluciti da se bar nama vrati uvjet kao jedini fakultet u os koji je bez uvjeta ostao prije 3 god!to uopce ne funkcionira i zato ce od 100 ljudi koliko se upisalo prije 3 god na medicinu na 4 upisat samo 30-tak!nije moguce da je ostalih 70 lijeno ili glupo!
choco

pa sta ti bokte studiras?!?!DIF?"?"?

Ekonomiju, i najduže što sam učila je bila statistika( neke 3 skripte od 1000str) i to sam učila 10 dana-ali dan i noć , i dobila sam tri..:)
wendy

šta s tim kad te jedan iskompleksirani debil zahebava pa zbog njega možda izgubiš šansu za nastavak fakulteta?

Ne znam.. isto sam 2,5 godine polagala jedan ispit i padala sam bez razloga (ja sam završila pa mogu reći kod koga: "draga" prof. Lamza s EFOS-a) dok ju na kraju mama moja nije otišla pitati jesam li ja oglupila za to vrijeme pa ne mogu položiti baš taj ispit, na što je odgovor "drage" profesorice bio: Pa ja sam nju zamijenila s nekim, neka dođe taj dan u 15h.. i pogađate: položila sam njen ispit taj dan u 15h... wtf??
Neki profesori jednostavno nisu normalni..
TREBA OMOGUCITI BEZUVJETAN UPIS!!!
1. Ako sam upisao studij po jednom programu, moram i zavrsiti po tom programu, a ne da mi se produzi studiranje za neznm koliko godina i raznih predmeta. Zamislite ovo: odaberete da ce te poloziti prvo teze ispite pa onda lakse zato jer svjedno morate dati te teže ispite kad-tad, i studirat će te određeno vrijeme, recimo 7g. (Imajte na umu da nekima studij traje dugo zato što si moraju zaraditi za studij, a ne zato što su ljenčine). Recimo da u vam najtezi predmeti na 2.g studija. Ako idete polagati prvo te teže ispite past će te tu 2.g, a ako skupite sve lakeše i osrednje teške ispite i date uvjet ove godine, sljedeću godinu nećete uspjeti dati dovoljno novih ispita sa 3.g + one superteške sa 2.g(koje ste prenjeli), tako da padate 3.g i nagodinu ste opet u istoj učionici sa studentima koji su odabrali teže ispite za polagati prije lakših. Sve dođe na isto. Oboje će te studirati 6 g. Da li bi trebalo te studente (koji su odabrali teže ispite) "nagraditi" sa još dodatnih ispita koji kače bolonjce? Jednako dugo bi studirali, samo što bi oni ispaštali svoju odluku što su se počeli prvo polagati teške ispite? Di je tu pravda?

2. Ako ne omoguće bezuvjetno polaganje ispita, tko će plaćati profesorima da dodatno predaju studentima koji su upisali po starom programu? Kako će se organizirati dvostruka predavanja? Odakle toliko sati u jednom danu? A možda da počnu profesori predavati u noćnoj smjeni?

3. Koja će biti titula onih koji završe dio programa po starom a dio programa po bolonjskom procesu? Hoću ja biti onda mješavina dipl.ing el.tehnike i prvostupnika? ili koji 'urac?

PS: Marigold, svaka čast što polažeš ispite u tako kratkom ruku. To sve govori o težini tvog fakulteta(ekonomski) ili si ti možda genije, čudo prirode, sve na svijetu znaš i jasno ti je sve...
Dođi kod mene na fax(ETF) pa probaj za 3 dana naučiti kvantnu fiziku ili Teoriju mreža(koju ljudi uče pola godine, i (na)pukunu psihički)...
Zato pssst, i budi sreta što ti ide tako lako, osim možda ako nisi lagala što i nije baš lijepo
PPS: Kada će biti peticija na ETF-u?

BAKŠA, NEDAJ SE! VEĆINA JE UZ TEBEEEE
Polažem ispite u dosta kratkom roku i uvijek prvo polažem ove lakše a teže prenosim na iduću godinu- sve godine sam redovito dala..
A ako misliš da je ekonomski lagan fakultet (ne znam zašto ga tako malo ljudi završi u redovnom roku) onda si u krivu jer niti jedan fakultet nije lagan..
Slažem se da je etf teži fakultet od mog što se tiče nekih predmeta..ali lakši je zbog toga jer vas ne zajeb. toliko oko administracije, jer vam je praktički dopušteno švercanje na ispitima, tako i kad neki predmet nisi naučio možeš ga dosta lako prošvercat što na ekonomskom ne možeš nikako- niti jedan ispit nisam položila a da ga prethodno nisam naučila tako da... nisam nikakav genije samo imam iznadprosječno dobro pamćenje i kad nešto počnem učit onda to učim dok ne naučim bez prevelikih pauza, a ako misliš da je to lako, nije, dobro se ja namučim i iscrpim da dam neki težak predmet... samo što mi ne treba nikad više od 2-3 tjedna
Vjerujem da bi na etf-u dosta loše prošla kao što bi ti na ekonomiji koji je više teorijski...no hard feelings :)
I samo da još jednom napomenem da jesam za bezuvjetan upis...that's all folks..:)
Marigold

samo što mi ne treba nikad više od 2-3 tjedna

Dosli smo s 2-3 dana, pa max 10 dana na 2-3 tjedna? :)
Nego, to je ucenje nakon sto si pratila predavanja ili je to ucenje kada se prvi put susreces s građom? Bitna razlika.
wendy

Eto sad, koliko je to fer?? šta s tim kad te jedan iskompleksirani debil zahebava pa zbog njega možda izgubiš šansu za nastavak fakulteta?

Slicno iskustvo i ja imadoh...:(

Nije da je on kriv sto sam usporio s faksom, ali sam definitivno postao demotiviraniji, izgubio se onaj pocetni elan i zelja za ucenjem... valjda je potrebna ta katarza iz idealistickog studenta gladnog znanja i novih zivotnih spoznaja u studenta kojem je jedini cilj imati diplomu...

To je svojevrsna zivotna skola... snalazenje u zivotu... novi, evoluirani oblik socijalne inteligencije...
Heh, izgleda nas je većina imala takva iskustva :cry:

Pa da, teško se snaći... pitam se je li moguće uopće. A taj evoluirani oblik socijalne inteligencije... sumnjam da ću ga ikad doseći :wink:

Istina, mudro zboriš, mungos. Ali mislim da smo mi najmanje krivi što se pretvaramo iz studenata željnih znanja u studente koji žele imati diplomu i uz najmanje uloženog truda čuti: "Kolega, dajte indeks" :wink:

Nisam od onih koji kukaju i neprestano se žale na sve i svašta, ali nepravda me stvarno zgazi do kraja. Kad nas profesori već ne žele i/ili ne znaju motivirati, neka barem budu realni. Motivirati se znamo i sami... ali zašto oni onda rade sve u drugom smjeru - da nas demotiviraju? Ako im je "furka" biti strogi, neka budu bar pravedni :?

Ma, sad sam se raspizdila i rasplakat ću se ako ne izrazim negdje svoj bijes. Treba bezuvjetan upis, apsolutno, treba!! I treba primiti sve moguće kandidate za upis na faks, da ih bude što više!! Ajmo mi njima zagorčati život :)
wendy

Ma, sad sam se raspizdila i rasplakat ću se ako ne izrazim negdje svoj bijes. Treba bezuvjetan upis, apsolutno, treba!! I treba primiti sve moguće kandidate za upis na faks, da ih bude što više!! Ajmo mi njima zagorčati život :)

Slazem se... nadam se samo da ces biti jaka i na djelima... ako dodje do nekakvog javnog prosvjeda, ne bi bilo dobro (ponajprije za vlastitu savjest) da ovdje kmecimo i dajemo podrsku, a da ne izadjemo na prosvjede ako do njih dodje...

Ajmo studenti, ne budimo pickice!

Che, Che, Che Gue-vara! Che, Che, Che Gue-vara! Che, Che, Che Gue-vara! Che, Che, Che Gue-vara!
Leteci mungos

Che, Che, Che Gue-vara! Che, Che, Che Gue-vara! Che, Che, Che Gue-vara! Che, Che, Che Gue-vara!

Hehe :gossip: Dogovoreno!! Ajmo, tko je za prosvijed?! :D
steam

Marigold

samo što mi ne treba nikad više od 2-3 tjedna

Dosli smo s 2-3 dana, pa max 10 dana na 2-3 tjedna? :)
Nego, to je ucenje nakon sto si pratila predavanja ili je to ucenje kada se prvi put susreces s građom? Bitna razlika.

Da,da..:) 2 dana za lakše ispite, 10 za one teže ali koji nisu čista teorija već uključuju zadatke i 2-3 tjedne za one teške teorijske ispite..:)
Da, pratila sam većinu predavanja iz većine predmeta..nisam sve ali eto većinu...slažem se da je bitna razlika..:)
Marigold

Da,da..:) 2 dana za lakše ispite, 10 za one teže ali koji nisu čista teorija već uključuju zadatke i 2-3 tjedne za one teške teorijske ispite..:)
Da, pratila sam većinu predavanja iz većine predmeta..nisam sve ali eto većinu...slažem se da je bitna razlika..:)

pa to je onda u prosjeku tjedan ili 10 dana, a ne 2-3 dana...lol, cini mi se da matematiku nisi ucila sa razumjevanjem, nego kao jedan moj lega - napamet. (svaka mu čast, dečko ima fotopamćenje pa ko voli, nek izvoli)
PS: no hrad felingz 2 u 2 marigold

Bilo je to godine 2000 i šeste,
kad su naše studente stigle nesreće,
bolonjske zastave digla Kralik
silom hoće studente da nam sruši
Ustani Zbore, studenti te zovu zovu
ustani zbore, studentski....

U boj, u boj, index iz toka braćo,
nek dušman zna kako te volim,
Grad naš već gori stiže do nas već žar...
Hajd' u boj, u boj!
Za fax, za fax sad u boj!
Ma paklena mnoš
na nj diže svoj nož;
Hajd' u boj!
Nas mal, al' hrabar je broj!
Tko, tko će ga strt'?
Smrt uvjetu, smrt!
Za diplomu mrijeti kolika je slast!
Prot uvjetu! Mora on past'!

PS: pronađite na netu članku 116. stavak 2 Zakona o znanstvenoj djelatnosti i visokom obrazovanju i pročitajte šta on kaže
Ne znam po čem si zaključio da išta učim napamet jer da učim napamet trebalo bi mi puno više vremena da nešto zapamtim..
Više volim predmete koji se sadrže od rj. zadataka jer to mi je puno lakše za učiti, zato i jesam uspjela dati statistiku u 10 dana, a matematiku sam isto uspješno položila..gušt mi je sjest i rješavat zadatke..
Ma najgori su mi oni predmeti koji su samo definicije i podjele, a i takve većina na faksu uči dosta dugo vremena baš zato jer uče bez razumijevanja..
"Al ne brini se nisi ti kriv što si glup i ružan" pa učiš godinu dana jedan ispit.. Soory morala sam iskoristit svoj najdraži citat-frazu..:)(šala)
jebi ga, takvi smo mi na faxu, ružni prljavi i zli....i pokvareni...i čupavi...i volimo piti...i jeb...
dođeš kod mene na malo prirodnih znanosti? elektrotehnika+ kemija. spojiš se meni u seriju, u mene ulazi C2H5OH a u tebe O2
>:->
(šala)
[email protected]

jebi ga, takvi smo mi na faxu, ružni prljavi i zli....i pokvareni...i čupavi...i volimo piti...i jeb...
dođeš kod mene na malo prirodnih znanosti? elektrotehnika+ kemija. spojiš se meni u seriju, u mene ulazi C2H5OH a u tebe O2
>:->
(šala)

Tebi izgleda ne bi pomogao ni jedan faks na ovoj planeti...
ok, dosta sprdnje, skrenuli smo sa teme...
šta sa uvjetom, jel ima netko provjerenu inf.?
Mislim da neće biti ništa od toga...

Samo čitam koliko budalaštine... prosvjedi? Sudeći po mediokritetskim komentarima ekipa ovdje nije kadra organizirati ni prodaju kolačića, a ne izazvati potres u akademskoj zajednici.

Da se razumijemo, mislim da svi argumenti u načelu stoje, ali su svi toliko usredotočeni na svoj dio priče da nema trika da se shvati prava bit problema.

Ja sam upisao po starom programu. Kad sam došao na faks, nešto sam tamo dogovorio. Neke uvjete. Te uvjete ne može ni rimski biskup promijeniti na moju štetu a da ga ja ne ubijem.

Drugo, istina je da se među našim studentima ukorijenila lijenost i javašluk. Slažem da se to treba iskorijeniti, ali to se postiže odozgor prema dolje, iz zdravog sustava to i proistječe... Ovo su samo problemi.

Sudentski zbor sad nastreba, poziva na rekaciju... a kako koja vlastdođe, tako se i oni promijene. Idu u garanturi sa svojim tatama, sričevima, partijskim komesarima...

Serem se na cijeli Osijek, uključujući i nas.
Jeeeej! Padaju govanca s neba! U obliku osmica! :-D
Sala mala. Imas pravo 8, nista se ne moze organizirati. Kad nesto i pokusas, lagano se svi okrenu protiv tebe jer svi idu linijom manjeg otpora i okrecu se kako vjetar puse. A drugi pushe. Ono, kubanku finu.
Al' opet mi se ladno j***, ja sam svoje odsluzila i dosta se sranja nagutala. Sad je na drugima red, pa molim lijepo mladji narastaju...
Nadam se da mi se ovo nece obiti o glavu ako odlucim jos nesto studirati :-(
Mene samo zanima, koje ću ja zvanje dobiti.

Upisao sam četverogodišnji, znanstveni, dodiplomski studij (čitaj -> po starom).

Zvanje prvostupnik ili baccalaureus ekonomije - ne prihvaćam.

Hoću što mi pripada!
8

Mene samo zanima, koje ću ja zvanje dobiti.

Upisao sam četverogodišnji, znanstveni, dodiplomski studij (čitaj -> po starom).

Zvanje prvostupnik ili baccalaureus ekonomije - ne prihvaćam.

Hoću što mi pripada!

Po starom si diplomirani ekonomist, a mislim da če ti to tako i ostati.
Hummin

Ja sam pao godinu zbog dva ispita, pa što.
Mislim taj studenski zbor je stvarno smeće! Oko kakvih oni stvari se trude. Kada su izašli u javnost o tome da se trebaju poboljšati uvjeti za studiranje, kada su izašli u javnost oko toga da treba nabaviti novu opremu na nekim fakultetima...
De ajd vi retardi iz studeskog zbora malo se angažirajte oko konkretnih stvari.

to kazite studentskom zbortu svog fakkulteta...Mi na ETFu redovno djelujemo, i otkad je ovaj sastav zbora, u ovu godinu i pol, nas petorica smo napravili vise nego zborovi u zadnjih 10 godina...
Jednostavno trebate izabrati dobre ljude, a ne neke koji su se kandidirali iz moguce koristi...
Ako koga zanima, jučer su na TV-u rekli da je zakonska obveza omogućiti studentima da završe faks po programu po kojem su upisali faks. Nešto se slično kao kod nas na sveučilištu događa i u Zagrebu na FER-u.
Da, ali ja sam za četiri godine diplomirala, plus još dvije, tek onda magistrirala.
Dok će netko s pet godina faksa već imati titulu mr.
To nije fer.
Ja bih bila mr. :cry: :cry:
sad nakon 4 godine ne možeš više na magisterij već moraš odmah na doktorat (tri godine)
Studenti su najjadniji segment drustva. Gori su od penzica. I sami su si tome krivi. Vodje studentskih zborova i inih oprganizacija.. sve sami poltroni. Samo im je bitno da su u drustvu profesora i da im se shupace. Nekada su studenti bili vodje revolucija, borili su se za nesto.. a vi !? samo da je pushit travu i napit se. E pa ko vas hebe. NIste ni zasluzili bolje. Kakav bezuvjetan upis ??? wtf ? najbolje da se odma podjele diplome, a da se ispiti polazu retroaktivno.
Zaboravih napomenuti da sam pri ovome osvrtu krenio od sebe kao bivshheg studenta, nedavno diplomiranog.

I ne, nisam bio clan nikakvih stud organizacija. ;)
euchrid

sad nakon 4 godine ne možeš više na magisterij već moraš odmah na doktorat (tri godine)

Stvarno?
Vidiš kako sam neupućena. Ubi me ova bolonja.

E evo ovako... ja sam predstavnica godine na mom faxu i mi smo ta nesretna godina koja je prethodila Bolonji. I znači ako padnemo godinu, padamo u Bolonju i ne padamo ponovno 2. godinu nego ponovno studiramo od 1. jer ne možemo ponavljati po programu po kojem nismo počeli studirati. Svakom se studentu može dogoditi da padne godinu, ali ne i nama. Je li vam sada jasno zašto tražimo bezuvjetni? i da nešto rasčistimo, pod "bezuvjetnim upisom" mi podrazumjevamo čistu prethodnu za upi u sljedeću; dakle čista 1. da bi mogli upisati 3. Iako većina već ima 5 od 7 uvjetnih ispita! I da, btw. nešto ćemo dobiti svakako... nadam se ;)

I iako mnogi Učiteljski fakultet smatraju ultra laganim, recite mi zašto onda nistko nije imao uvjet do 12.9. A sad nas ima oko 20 od 86.

Lijep pozdrav! ;)
Diplomirane molim da se informiraju jer za bezuvjetan ima puno razloga!
Onaj tko zeli zavrsiti fakultet on ce ga i zavrsiti, bez obzira jel upisao visu godinu nakon donosenja bezuvijetnog!
Ja sam u istoj situaciji kao i djevojka gore: imam jedan ispit do uvjeta i ukljucujuci ljeto mucim se njime vec 5 mjeseci! da ne bi bilo zablude sve sam do sad (3god) dala bez problema i ako to kome igra ulogu prosjek mi je visi od 3!
dakle nije problem u meni! ako me profesor opet rusi padam godinu! zbog 1 naucenog ispita!
NE HVALA
meni bi bezuvijetan donio samo zasluzeni upis u visu godinu bez previse uzrujavanja i cireva na zelucu, a nisam jedina u tom polozaju!
Hvala na razumijevanju!

Tagovi