Žele socijalu, a ne posao i plaću!

Osijek

Žele socijalu, a ne posao i plaću!

Primati novac, a ne raditi ništa primamljivo je mnogima. Pa iako se u današnje vrijeme, kad posla nema, čini da to nije moguće, prema izvješćima Centra za socijalnu skrb i Zavoda za zapošljavanje, brojni su građani na njihovoj “grbi” i ne žele raditi ništa.

Upravo bi stoga novi zakon o socijalnoj skrbi, koji vrijedi od lipnja, a prema kojem se propisuje obvezan humanitaran rad osobama koje primaju bilo kakav oblik pomoći, trebao iskristalizirati situaciju. Da je to doista tako, smatra i Jelica Klobučar, ravnateljica osječkog Centra za socijalnu skrb, koja kaže da je poznato kako mnogi odbijaju poslove koji im se, prema njihovom mišljenju, ne isplate u tolikoj mjeri koliko naknada Centra.

- “Osobe koje primaju bilo kakav oblik pomoći radno će biti angažirane na humanitarnim radovima. Porazno je da mnogi korisnici ne žele raditi na javnim radovima jer ne žele obaveze, a osim toga, ako je riječ o višečlanoj obitelji, smatraju da im je isplativije sjediti kod kuće i primati socijalnu pomoć nego raditi i primati plaću za obavljen posao”, pojasnila je Klobučar.

Da bi se tomu stalo na kraj, kaže ona, promjena zakona je pozitivna, jer će se korisnici uključivati u humanitarne radove. A upravo je njihovo uključivanje, smatra, jedan od vrijednih ciljeva u smislu socijalnog uključivanja u okolinu i među ljude. Naime, kod onoga tko je na socijalnoj skrbi duže od godinu dana postoji dugotrajna opasnost od socijalnog isključivanja, a upravo humanitarno djelovanje pomoći će da se osjeća vrijednim i korisnim društvu.

- “Pitanje je jedino koliko njih će se smatrati korisnima, a koliko će negodovati zbog nemogućnosti sjedenja kod kuće i primanja naknade bez rada”, zaključuje Klobučar. S druge strane, premda je novi zakon donesen, ministar Darko Milinović još nije donio pravilnik o humanitarnom radu pa stoga još nikome rad, kaže Klobučar, nije ponuđen.

- “Posla ima i mislim da će se o tome raspravljati u jesen, i to s Gradom, Županijom i Zavodom za zapošljavanje”, rekla je Klobučar.

Autor: Marija Mihelić/Glas-Slavonije.hr
Foto: Daniel Antunović/foto-arhiv 031
"dugotrajna opasnost od socijalnog isključivanja" ------> koja glupost, vijest za mentole, ispada da onaj koji je na birou, samo sjedi u podrumu u kartonskoj kutiji, i ne zna više ni meknit, jer eto, nema posla, ne radi, i odma je poprimio obilježja divljeg čovjeka -.- o koje izjave, bravo za dotičnu!

"zbog nemogućnosti sjedenja kod kuće i primanja naknade bez rada” ------> a naknada je da se zableneš, sa tih 1100kn može se otić i na more, izaći na ručkove u restorane, platit kredit, svaki dan jesti meso, nosit dobru robu, supika..... isto debilana, aj mi pokazi onog koji je psihički i fizički sposoban a da ne bi otišao radit kad mu se ponudi neki iole kvalitetan posao ( i to ne mislim da žena ide vozit valjak u koteks ( što je bila ponuda sa biroa -.- ) pa kad odbije, odbila je jer eto, njoj se ne radi, ona uživa u blagodatima biroa -.- ), nego svi vole kod kuće ladit jaja i uživat u tolikoj podmazanosti love sa biroa.. gdje samo nađu takve bistre ljude, i još im daju neke funkcije??!
kretenoidni clanak iz proizvodnje glavasevog biltena

svi smo mi neradnici ... a posla kao u prici.

sutra ocekujem clanak o puckoj kuhinji i onima koji se tamo hrane a kod kuce imaju sluzavke, kuharice, sobarice, vrtlare i batlere koji gladuju dok im se gazde goste obilnim delicijama pucke kuhinje.

glasovi novinari su vrlo blizu biroa, samo je zalosno sto ce tek onda progledati.

Re: Žele socijalu, a ne posao i plaću!

Ti "humanitarni" radovi mogu se slobodno provoditi pod sloganom "Arbeit macht frei".

Može ministar odmah donijeti i odluku o promjeni naziva Centra za socijalnu skrb u Centar za humanitarni rad.

Treba podijeliti otkaze tim nakazama u Centru koji umjesto brige za svoje korisnike samo gledaju kako bi ih natjerali na surovo izrabljivanje u bijedi hrvatskog gospodarstva. Otkaze i onima iz HZZ-a jer je jedini smisao njihovog postojanja parazitiranje na proračunu. Pa neka onda promoviraju "rad" osobnim primjerom.

Ingo

sutra ocekujem clanak o puckoj kuhinji i onima koji se tamo hrane a kod kuce imaju sluzavke, kuharice, sobarice, vrtlare i batlere koji gladuju dok im se gazde goste obilnim delicijama pucke kuhinje.

glasovi novinari su vrlo blizu biroa, samo je zalosno sto ce tek onda progledati.

bit ću fin pa ću samo reći... nabijem te.. kakve ovo ima veze sa glavašem (nabijem i tebe i njega zajedno). centar za socijalnu skrb državna institucija, ravnateljica državni/hdz kadar (ovdje tek mala upadica... nabijem i tebe i glavaša još jednom....) gospođa tumači zakon koji je donijela aktualna vlast, a ne glavaš (nabijem ga)...a da ima onih koji ne žele raditi i kojima je bolje navlačiti kožicu kod kuće prijepodne i popodne odraditi s molerima na crno te otići na bankomat kad sjedne socijala ima pun kurac, i zato ne seri (nabijem i tebe i tvoju fiksaciju na glavaša)
10-eročlana obitelj ako ispunjava uvjete (neposjeduje stambeni prostor, nezaposlena -prijave na birou uredne) dobije (e sad nisam 100% sigurna ali tak je bilo do prije par godina) 4700 kn, plaćene režije, udžbenike,besplatnu mlječnu kuhinju djeci u školama, ponekad ljetovanje preko CK, povremeno pomoć za "ogrijev"..možda još imašto, pučka kuhinja ?
I ko onda da lud ide raditi ?
Ja sam već duži niz godina nezaposlena al ne ispunjavam te gore uvijete..a bila bih sretna da mogu ić radit "humanitarno preko zavoda za socijalnu skrb" pa makar i za "socijalu".
gaap

Ingo

bit ću fin pa ću samo reći... nabijem te.. kakve ovo ima veze sa glavašem (nabijem i tebe i njega zajedno). centar za socijalnu skrb državna institucija, ravnateljica državni/hdz kadar (ovdje tek mala upadica... nabijem i tebe i glavaša još jednom....) gospođa tumači zakon koji je donijela aktualna vlast, a ne glavaš (nabijem ga)...a da ima onih koji ne žele raditi i kojima je bolje navlačiti kožicu kod kuće prijepodne i popodne odraditi s molerima na crno te otići na bankomat kad sjedne socijala ima pun kurac, i zato ne seri (nabijem i tebe i tvoju fiksaciju na glavaša)

oprosti, ali ja ne razlikujem glavasevu politiku i politiku hdza ... meni su sve to metastaze istog karcinoma. glavas je jedan od osnivaca hdza

glas je politicki bilten glavasa i HDSSBa.

a ako ti mislis da ljudi koji primaju socijalnu pomoc uzivaju u izobilju i kao moleri zaradjuju basnoslovne pare ... vjeruj mi da ti nikada ne bi zamjerio na takvom zivotu, i rado cu uplacivati doprinose kako bi se tebi moglo isplatiti tih tisucu kuna.
snaša

10-eročlana obitelj ako ispunjava uvjete (neposjeduje stambeni prostor, nezaposlena -prijave na birou uredne) dobije (e sad nisam 100% sigurna ali tak je bilo do prije par godina) 4700 kn, plaćene režije, udžbenike,besplatnu mlječnu kuhinju djeci u školama, ponekad ljetovanje preko CK, povremeno pomoć za "ogrijev"..možda još imašto, pučka kuhinja ?
I ko onda da lud ide raditi ?
Ja sam već duži niz godina nezaposlena al ne ispunjavam te gore uvijete..a bila bih sretna da mogu ić radit "humanitarno preko zavoda za socijalnu skrb" pa makar i za "socijalu".

Rad ne bi trebao biti ludost i ne bi bio kad ne bi bilo stotine tisuća radnika u RH koji rade za 2300 kuna i to bez plaće po nekoliko mjeseci.

Odvratna je ta naci-fašistička teze o bezbroj neradnika koji samo žele socijalnu pomoć, plasirana od glupih i preplaćenih državnih službenika koji preziru ljude s kojim "moraju raditi", budala koji ne znaju naći nikakva socijalna rješenja osim anti-civilizacijske ideje prisilnoga rada. Više novca se izdvaja samo za božićnice i slične naknade tim kretenima u socijalnoj skrbi i HZZ-u nego za sve socijalne naknade koje primaju "radno sposobni", ali to ne kažu. To je kao "potrebno", ipak se oni "muče" dok rade s ciganima koji "uživaju" na socijali.
Gradjanin

Rad ne bi trebao biti ludost i ne bi bio kad ne bi bilo stotine tisuća radnika u RH koji rade za 2300 kuna i to bez plaće po nekoliko mjeseci.

Odvratna je ta naci-fašistička teze o bezbroj neradnika koji samo žele socijalnu pomoć, plasirana od glupih i preplaćenih državnih službenika koji preziru ljude s kojim "moraju raditi", budala koji ne znaju naći nikakva socijalna rješenja osim anti-civilizacijske ideje prisilnoga rada. Više novca se izdvaja samo za božićnice i slične naknade tim kretenima u socijalnoj skrbi i HZZ-u nego za sve socijalne naknade koje primaju "radno sposobni", ali to ne kažu. To je kao "potrebno", ipak se oni "muče" dok rade s ciganima koji "uživaju" na socijali.

:worship:
nažalost ovakve primjere gledam često i prečesto! obitelji s više djece idu na na caku "ja nemam novac a imam djecu, moraju mi dat" a onda kad dođe sezona, da se barem na more ide radit, isti ti kazu: tražim posao, al boga molim da ga ne nađem.. (točno citiram susjeda)

ovo nije izmišljeno i zbog takvih primjera smatram da se u ovoj rh treba bilo kako regulirati ikakva socijalna primanja, jer sam uvjerena da neki sa socijalom ipak žive,ne skromno, nego, čak rastrošno (gledam svaki dan) a isto tako postoje obitelji koje su istinu gladne, al nemaju mogućnost primanja bilo kakve socijale
peggy

nažalost ovakve primjere gledam često i prečesto! obitelji s više djece idu na na caku "ja nemam novac a imam djecu, moraju mi dat" a onda kad dođe sezona, da se barem na more ide radit, isti ti kazu: tražim posao, al boga molim da ga ne nađem.. (točno citiram susjeda)

ovo nije izmišljeno i zbog takvih primjera smatram da se u ovoj rh treba bilo kako regulirati ikakva socijalna primanja, jer sam uvjerena da neki sa socijalom ipak žive,ne skromno, nego, čak rastrošno (gledam svaki dan) a isto tako postoje obitelji koje su istinu gladne, al nemaju mogućnost primanja bilo kakve socijale

Da imaš pravo, bolje žive od 200.000 radnika koji rade za 2.300 kn jer takvi rade i vikendom i prekovremeno i po kiši i noćnu kad je potrebno, a često im se i poneka plaća preskoći koji mjesec u korist firme i svojih radnih mjesta.
mali od čače

"dugotrajna opasnost od socijalnog isključivanja" ------> koja glupost, vijest za mentole, ispada da onaj koji je na birou, samo sjedi u podrumu u kartonskoj kutiji, i ne zna više ni meknit, jer eto, nema posla, ne radi, i odma je poprimio obilježja divljeg čovjeka -.- o koje izjave, bravo za dotičnu!

"zbog nemogućnosti sjedenja kod kuće i primanja naknade bez rada” ------> a naknada je da se zableneš, sa tih 1100kn može se otić i na more, izaći na ručkove u restorane, platit kredit, svaki dan jesti meso, nosit dobru robu, supika..... isto debilana, aj mi pokazi onog koji je psihički i fizički sposoban a da ne bi otišao radit kad mu se ponudi neki iole kvalitetan posao ( i to ne mislim da žena ide vozit valjak u koteks ( što je bila ponuda sa biroa -.- ) pa kad odbije, odbila je jer eto, njoj se ne radi, ona uživa u blagodatima biroa -.- ), nego svi vole kod kuće ladit jaja i uživat u tolikoj podmazanosti love sa biroa.. gdje samo nađu takve bistre ljude, i još im daju neke funkcije??!

Ti očigledno nisi psihički sposoban.

Prvo, uopće ne vidim razloga zašto nezaposlena osoba nebi trebala voziti valjak (neovisno o spolu, spolovi su jednaki u ovoj državi), ako drugog posla nema? Drugo, 1.1k kn je itekako dobar iznos. Tisuće ljudi radi 2 tjedna od jutra do sutra za te novce, a netko ih dobiva. Treće, osim što dobiju novac na ruke, dobiju i sve druge povlastice koje mi ostali previše plaćamo (npr. zdravstveno).

Dokle god im se nakon prve ponude posla ne ukinu sva prava (zdravsto, socijalna pomoć, doplaci), uvijek će biti onih koji će visi na tuđim leđima.
Ljudi, zaboravljate činjenicu da mi radimo za takve. mi zaposleni punimo državni proračun da bi se onda iz tog istog proračuna socijalnim slučajevima isplatila pomoć.
ljudi se ubijaju na baušteli na +50 za neku mizeriju od plaće, a gospodin Socijalni Slučaj sa svojom obitelji sjedi kod kuće i ladi jaja. prima od države 1000 i neš kuna + još neš novaca po djetetu, plaćene mu režije, udžbenici i još kojekakve stvari i neće radit. zašto bi dotični gospodin Socijalni Slučaj radio za 2500 kn mjesečno kada uz nekoliko fuševa mjesečno i gore navedene pare od socijalne pomoći može živjeti ko car.
treba malo više regulirati ovo područje i smatram da je ovo sa obaveznim humanitarnim radom sjajna ideja.
locutus of borg

Ljudi, zaboravljate činjenicu da mi radimo za takve. mi zaposleni punimo državni proračun da bi se onda iz tog istog proračuna socijalnim slučajevima isplatila pomoć.
ljudi se ubijaju na baušteli na +50 za neku mizeriju od plaće, a gospodin Socijalni Slučaj sa svojom obitelji sjedi kod kuće i ladi jaja. prima od države 1000 i neš kuna + još neš novaca po djetetu, plaćene mu režije, udžbenici i još kojekakve stvari i neće radit. zašto bi dotični gospodin Socijalni Slučaj radio za 2500 kn mjesečno kada uz nekoliko fuševa mjesečno i gore navedene pare od socijalne pomoći može živjeti ko car.
treba malo više regulirati ovo područje i smatram da je ovo sa obaveznim humanitarnim radom sjajna ideja.

Slabo ti radiš za takve. Netko tko ima plaću 10.000 kn i više radi za 10 takvih, a onaj tko ima 2.300 kn radi samo za dvojicu takvih.
A s obzirom da 200.000 njih radi za 10.000 kn i više, oni rade za 2.000.000 socijalnih slučajeva u Hrvatskoj, tako da si ti nebitan u toj priči.

Kako netko (Jelica Klobučar) može srati to je neviđeno, krava glupa , imam 2,5, godina volonerskog staža i ne planiram više nikome raditi za badava, osim toga volontiranje kao takvo su neki poslodavci lijepo isprdali, ne primam socijalu, ali ..koliko njih( koji primaju socijalu) je moglo dobiti posao...a da je plaćen??? pa su ga odbili taj podatak mora postjati.....jebote pa s biroa te zovu da se javiš raditi u firme koje ili traže da radiš na crno ili ne isplačuju plaće ili kao ova zadnja moja prilika...dođite u pa adresa radi se o prodaji??? čega ne znam..pa dobor ako im ne smeta moja struka rado ću..radi se o pazi sad..prodaji kredita..kakvih kredita...pa znate postoje poslodavci koji su na crnoj listi kod banaka..pa onda mi njih zastupamo..pa preko nas dobiju kredite od tih istih banaka..ha?????? plaćeni ste po broju kredita...haaaaaaaaa...imamo licencu od Minisatrstva financija haaaaaaaaaaa?????? A zato niste zvali ekonomiste kojima je to posao nego inžinjerku za koju mislite da je dovoljno neiformirana da će nasjesti..pa evo neka g. Klobučar prihvati ovaj posao , a ja ću njezin, kad bude završila u bajboku donjet ću joj kutiju pljuga nije problem..

Gaap ..Glavaš je osobno odgovoran za 20 privatizacija u gradu Osijeku koje su kao rezultat polučile 20 imućnih osoba i po 2000 nezaposlenih osoba po svakoj tvornici, po meni bi završio u čorki zbog gosopodsrkog kriminala puno prije nego ... zbog ratnog zločina..
kolko god se vi počeli tu prepirat oko svega i svačega činjenica je da ste zapravo svi u pravu ... iskreno poznam i one koji se grbe u metlicama i kojekakvim prčijskim poslovima, krvave ruke za neku prebijenu kintu, a bome znam i one koji mogu radit za 3000kn ali su stava NEĆU SE JA DIZAT UJUTRO ZA 3000kn !!!!! lakše mi pokupit paru s biroa ... jebiga tako je kad živimo u ovoj prčiji
Bilo bi lijepo da netko na takvom radnom mjestu, na kakvom je gospođa/gospođica Klobučar ima razvijene komunikacijske vještine, te da je upućeniji u problematiku.
Ili je bezobrazno od ravnateljice očekivati da bude stručna?

Ta priča o neradnicima koji uživaju na teret radnika je laž, zamjena teza i glupost koja se forsira sa svrhom zatiranja i ono malo solidarnosti koja postoji u ovoj državi.

Treba uvesti mirovinu od 1000 kuna koju može dobiti svaka punoljetna osoba s prebivalištem u RH koja ne radi. To bi preko noći povećalo najniže plaće onih koji rade, propale bi firme koje loše rade pa bi se otvorio prostor za one koje dobro rade, a s tim bi se dalje povećavala motiviranost za rad zbog boljih plaća i uvjeta rada), povećala bi se i opća produktivnost pa bi sve išlo na bolje. U kratkom roku bi se povećala zaposlenost i zadovoljstvo svih.

Takva socijalni sustav može se financirati s postojećim porezima samo proračun treba rasteretiti od stotina tisuća državnih i javnih službenika čija radna mjesta su u startu izmišljena ili nepotrebna uz drugačiju organizaciju i nova tehnološka rješenja. Njihova korisnost za društvo nitko ne dovodi u pitanje kao i brojne privilegije zaslužnih nastale devedesetih. Postoji čitav niz stavki rashoda proračuna koji su čisto rasipanje novca koji se pretvara u nečiji ekstra profit koji ni na koji način ne služi ovom društvu.

Najbolja motivacija za zapošljavanje je dobro radno mjesto i prilika za rad, a neće biti toga kad je sve više onih koji bi dušu prodali i samo za kruh i mlijeko, osnovnu egzistenciju. Svakim danom svima sve lošije.

Crvi vrište iz jabuke "vidite mene kako radim, ja sam radnik veliki" - od sveg tog velikog rada kojim se mnogi kite društvo sve više liči na trulu jabuku.

Razmislite o solidarnosti.
posla ima, raznog. za novac. samo što ne žele svi raditi. uvijek možeš naći NEKAKAV posao.sad zavisi na što će taj posao ličiti i kako će biti plaćen.
nema više socijalnog sustava to je prošlost. ovo je kapitalizam, da se primjetiti, i jedino mu se možeš ( na žalost) prilagoditi.ili si pregažen.
A kad bi sustav funkcionirao i kad bi svi bili umreženi(što nije slučaj) onda ne bi većina ljudi (koja za to enma stvarnu osnovu)imala pravo na socijalu, a dobili bi ga (možda)oni kojima je to uistinu potrebno.
i po meni je lakše ne mrdat od kuće za 11o kn nego se za dvije i pol (previše sam rekla) okolo povlačiti, plaćati si možda i sam prijevoz, gablece i slično i još raditi 8 sati (malo sam rekla) za nekog eksploatatora.
za 110 kuna ispravka
Monstrum

kolko god se vi počeli tu prepirat oko svega i svačega činjenica je da ste zapravo svi u pravu ... iskreno poznam i one koji se grbe u metlicama i kojekakvim prčijskim poslovima, krvave ruke za neku prebijenu kintu, a bome znam i one koji mogu radit za 3000kn ali su stava NEĆU SE JA DIZAT UJUTRO ZA 3000kn !!!!! lakše mi pokupit paru s biroa ... jebiga tako je kad živimo u ovoj prčiji

btw "metlice" i ini sezonski radovi su sasvim (za naše sirote standarde) OK plaćeni, ali MORA SE RADITI.i možeš zaraditi 3000kn ako radiš svaki dan.ali se također potrebno ustati ujutro i otići negdje u polje i crnčiti na suncu.plaća se isti dan (uglavnom) i to u kešu
Ljudi pišete gluposti.
Kakve metlice kakvi bakarači, pa nisu ljudi strojevi da idu u najam 2-3 mjeseca godišnje, samo stoka tako radi. Ljudima treba radno mjesto 12 mjeseci godišnje ili naravno bezuvjetna primanja kako je kolega rekao od recimo 1.000 kn mjesečno. U suprotnom će se i dalje ljudi tretirati kao stoka i privilegirane skupine imati enormne zarade ali ne svojim sposobnostima da stvore kapital kako se u kapitalizmu radi nego sisanjem državnog proračuna. U Hrvatskoj ima par firmi koje svojim sposobnostima stvaraju kapital, a čak i one obilato sisaju državni proračun jer u državi nema sposobnih ljudi koji bi znali raspoređivati kapital. U državi se svi ponašaju kao lopovi koji dijele plijen nakon pljačke banke i ne žele ostati bez toga, a svoj plijen namjeravaju braniti tako da od ljudi koji ni do sada nisu imali ništa oduzmu i osnovna sredstva za preživljavanje i otjeraju ih na ulicu da spavaju pod mostovima i hrane se iz kanti za smeće, a oni se prolazeći pored njih neće ni okretati jer to nije njihov problem jer se tako živi u kapitalizmu.
Mi nismo nikada ni bili u kapitalizmu jer kapitalizam je stvaranje kapitala prvenstveno znanjem a Hrvati toga nemaju jer žive na način da im je dobro ako susjedu krepa krava.
Socijalna prava nisu isključivo vezana za socijalizam već su vezana za sva društvena uređenja. U pravom kapitalizmu socijalna prava su mizerna stavka jer kapitalistička zemlja omogućava radno mjesto skoro svim građanima a za one nesretne nije problem da im država omogući sredstva za preživljavanje.
Realna situacija je sasvim drugčija od opisanog u članku. Nisu ljudi koji dobijaju naknadu jer nemaju radno mjesto socijalni slučajevi nego su naši poduzetnici socijalni slučajevi jer sve ono što su pokrali više nemaju jer nisu bili pravi kapitalisti koji znaju stvoriti kapital. Dakle takvim kapitalistima se trebaju oduzeti stavke iz proračuna koje primaju i naravno smanjiti plaće svima u državi za 50% jer oni ne stvaraju kapital.
Kad se novci počnu raspoređivati pravedno tada će se tek pojaviti pravi kapitalisti, a do tada ćemo u državi imati samo nesposobne komuniste koji vladaju i uništavaju sve one koji bi mogli stvoriti kapital u državi.
SVE GORE NAPISANO LAJKAM:D
shonjka

SVE GORE NAPISANO LAJKAM:D

Hvala!
francika

Nisu ljudi koji dobijaju naknadu jer nemaju radno mjesto socijalni slučajevi nego su naši poduzetnici socijalni slučajevi jer sve ono što su pokrali više nemaju jer nisu bili pravi kapitalisti koji znaju stvoriti kapital.

hehehe ovo mi se nekako samo nametnulo kao replika na tvoje monologe

http://www.vecernji.hr/vijesti/direktoru-dragi-tadicu-racunu-28-milijuna-kuna-clanak-313725
PEGY

francika

Nisu ljudi koji dobijaju naknadu jer nemaju radno mjesto socijalni slučajevi nego su naši poduzetnici socijalni slučajevi jer sve ono što su pokrali više nemaju jer nisu bili pravi kapitalisti koji znaju stvoriti kapital.

hehehe ovo mi se nekako samo nametnulo kao replika na tvoje monologe

http://www.vecernji.hr/vijesti/direktoru-dragi-tadicu-racunu-28-milijuna-kuna-clanak-313725

Upravo o tome i govorim, svi poduzetnici kukaju nemaju za plaće radnika, nemaju posla i na taj način se izmišljaju poslovi kako bi se pokrao proračun grada i novci lopovlukom strpali u privatne džepove.
Nijedan takav poduzetnik nije zaposlio niti jednog djelatnika jer je znao stvoriti kapital već je zapošljavanje uvjetovao dobivanjem posla od grada ili države i još da mu država plaća olakšice za zapošljavanje radnika.
Mafija ima sve pa tako i državu. Isti su kao dileri droge, samo natrpati svoje džepove je bitno, a ne briga o Domovini.
nisam to mislila tako kao ti, već sam mislila kao odgovor-demanti na onaj dio u kojem kažeš da su poduzetnici soc.slučajevi
PEGY

nisam to mislila tako kao ti, već sam mislila kao odgovor-demanti na onaj dio u kojem kažeš da su poduzetnici soc.slučajevi

Znam da nisi tako mislila dobro sam te shvatio, ali stvarna perspektiva je upravo ovakva kako sam ja rekao i puj-pik tvoj demantij ne važi.
francika

PEGY

Znam da nisi tako mislila dobro sam te shvatio, ali stvarna perspektiva je upravo ovakva kako sam ja rekao i puj-pik tvoj demantij ne važi.

ajd ne davi više s tim teorijama zavjere,urote i crnim pogledima na ovaj grad, nemaš drugog posla!? ili s radnog mjesta surfaš i pametuješ?
shonjka

btw "metlice" i ini sezonski radovi su sasvim (za naše sirote standarde) OK plaćeni, ali MORA SE RADITI.

e, u tome je kvaka!
Na jednoj drugoj temi sam napisao da sam zapošljavao 10 ljudi na 1 mjesec, rad u plastenicima, 150 kn dan -8 sati radno vrijeme u koje ulaze 2 pauze od 30 minuta.
Radi se 30 dana, bez slobodnog dana i zarada je 4500 kn + prekovremeno(ako ga bude)
Tražio sam 10 ljudi a jedva sam našao 9.

Siguran sam da dio nezaposlenih i socijalaca želi raditi ali dooobar dio njih jednostavno to ne želi.
Takvima su svi krivi za njihovu "muku", od grada do države, kalitalizma, mafije, židova, masona.

jednostavno im je tako lakše živjeti sa sobom.
Ustaneš, mama napravi doručak, dođeš malo na 031 forum i sa istomišljenicima razmjeniš 2-3 negativne, odeš na kavicu u grad sav super i pametan jer ipak, nije problem u tebi.

Što je netko spomenuo, spika "neću se ja dizat za 3000 kn"...toga sam se naslušao da mi na uši više izlazi, i potpuna je istina.

Tko hoće raditi i sposoban je, raditi će.
Sve ostalo su floskule.
nemosvjerovat

shonjka

btw "metlice" i ini sezonski radovi su sasvim (za naše sirote standarde) OK plaćeni, ali MORA SE RADITI.

e, u tome je kvaka!
Na jednoj drugoj temi sam napisao da sam zapošljavao 10 ljudi na 1 mjesec, rad u plastenicima, 150 kn dan -8 sati radno vrijeme u koje ulaze 2 pauze od 30 minuta.
Radi se 30 dana, bez slobodnog dana i zarada je 4500 kn + prekovremeno(ako ga bude)

Siguran sam da dio nezaposlenih i socijalaca želi raditi ali dooobar dio njih jednostavno to ne želi.
Takvima su svi krivi za njihovu "muku", od grada do države, kalitalizma, mafije, židova, masona.

jednostavno im je tako lakše živjeti sa sobom.
Ustaneš, mama napravi doručak, dođeš malo na 031 forum i sa istomišljenicima razmjeniš 2-3 negativne, odeš na kavicu u grad sav super i pametan jer ipak, nije problem u tebi.

Što je netko spomenuo, spika "neću se ja dizat za 3000 kn"...toga sam se naslušao da mi na uši više izlazi, i potpuna je istina.

Tko hoće raditi i sposoban je, raditi će.
Sve ostalo su floskule.

Kao prvo!
Otkad se u RH može radit 30 dana bez slobodnog dana bez prekovremenih sati?
Radni tjedan je 40 sati, sve preko toga je prekovremeno.

Kako to misliš "ako ga bude"?!

Drugo!
Stotine tisuća ljudi radi za znatno niže plaće, baš me čudi da neće preći na takva dobra radna mjesta koja nudiš.

Možda ti nisi sposoban menadžer?!

A ako ti se iz nekog javnog proračuna direktno subvencionira neka faza poslovanja, što je gotovo sigurno, onda ti je mudrovanje fuj.

Uz to, te proizvode iz plastenika vjerojatno prodaješ skuplje nego što iste takve prodaje neki njemački poduzetnik, troškovi su ti niži, a u Njemačkoj sigurno nitko ne radi takav posao za te novce. Stoga mi se čini da je tvoj biznis neproduktivan i bolje je da se makneš i napraviš prostor za brži rast nekome tko zna motivirati ljude na rad kulturološki i financijski umjesto što patiš i sebe i druge.

Te priče o neradnicima samo ponižavaju sve one koji pošteno rade i za male novce.

Osim toga, za koji kurac imamo državu i sve te skupe i komplicirane sustave ako nečiji rad i egzistencija moraju ovisit o tome hoće li idući mjesec biti nekog posla?

Vjerojatno samo da bi kupila proizvode kvazi poduzetnika, i zaštitila ih od konkurencije i slobodnog tržišta, a kad treba zaštiti najslabije onda kuka i motika protiv toga.
Vidi ti njega, odmah krenuo s analizama.
Pa ovaj forum puca od stručnjaka, čudi me da ste toliko frustrirani i bez posla.

Čovječe, da li si ti uopće pročitao moj upis?
Zapošljavao sam na 1 mj.
Kakvi slobodni dani? ima li ih u metlicama, šečeranskoj kampanji i sličnim sezonskim poslovima?
eto, prijavi Todorića inspektoratu ha ha!
Prekovremeno je postojalo kao mogućnost, ovisno o tome koji izlaz imam tog dana.
18 dana nema niti jednog sata prekovremenog, mislim da ga neće ni biti.
možda ne znaš, ali voće i povrće ne znaju kada je vikend, pa da stanu s trunjenjem.

Na koji način sam se ja subvencionirao od države i koja je moja računica, ne tiče se tebe niti radnika.
4500 kn za 7 sati rada na dan, i to ne pretjerano teškog.
Za nezaposlenu osobu koja nema kune i sjedi doma, lijepi novci.

jedna anegdota, mladić me zove i ispriča mi toliko srceparajuću priču, došlo mi je da ga posvojim.
valjda je pretpostavio da imam 500 poziva za tih 10 mjesta.
Taman mu želim reći da sutra ujutro dođe kad on meni počne kako ide sada na ljetovanje pa ako nije problem da počne sa 10-tak dana zakašnjenja.
Mislim, smijati se ili plakati?
Gradjanin

Te priče o neradnicima samo ponižavaju sve one koji pošteno rade i za male novce.

Kao prvo, ova konstatacija nema apsolutno nikakvog smisla.
kao drugo, ako ti misliš da u ovoj državi nema neradnika, i to jako velik broj, totalni si idiot.
bez uvrede.

Socijala davanja za radno sposobne zaposlene ljude podižu cijenu rada.

To je dobro za sve osima za nesposobne poduzetnike i višak javnih službenika.

Stoga sam za garantirani minimalni standard za svakog radno sposobnog stanovnika RH i strogo i efikasno kažnjavanje "rada na crno" i drugih oblika "sve ekonomije".

Zrak, voda, hrana, higijena, odjeća, toplina, krov nad glavnom i primarna medicina svima, a za sve ostalo na tržište.

Jedino tako će se povećati motivacija za rad, zadovoljstvo radom, suradnja i ostale dobrobiti. Sve prisile, ucjene i podmićivanja vode neprestanim sukobima u kojima velika većina gubi, a čak i ako se netko osjeća zadovoljno zbog neke bolje pozicije u hijerarhiji ostavlja svojoj djeci sistem i principe u kojima lako mogu spasti puno niže.

U ovoj državi i sad ima daleko više nego dovoljno gore navedenih resursa za sve, ali problem je u raspodjeli po principu otimanja, umjesto po principu tržišne razmjene.
nemosvjerovat

Gradjanin

Kao prvo, ova konstatacija nema apsolutno nikakvog smisla.
kao drugo, ako ti misliš da u ovoj državi nema neradnika, i to jako velik broj, totalni si idiot.
bez uvrede.

Ima neradnika, samo nisu problem neradnici na socijali jer oni u društvenoj raspodjeli dobivaju mrvice. Ako je netko spreman pošteno raditi za 2300 kuna, a po statistici je takvih jako puno, onda je teza da nema tko radit pošteno za duplo više novaca čista uvreda, a sve skupa logična teza.

Bar dok se argumentirano ne ospori, a nazvati nekoga idiotom nije argument.

Kakva je to logika ili smisao po kojem možeš nekog nazvati idiotom bez uvrede?! :)
Gradjanin

Ako je netko spreman pošteno raditi za 2300 kuna, a po statistici je takvih jako puno.

Po kojoj to statistici?
gdje su ti podaci?
nedavno si u novinama imao mladog Osječanina koji je dobio nagradu za mladog poduzetnika godine.
Rekao je da mu je nedavno na razgovoru za posao bilo 20 ljudi od čega se njih 15 jednostavno pokupilo s razgovora nakon što im je rečeno da na početku ne mogu očekivati službeni auto/mobitel.

Kakva je to logika ili smisao po kojem možeš nekog nazvati idiotom bez uvrede?! :)

Pa idiota!
hahaha šalim se, nemoj se uvrijediti.

Gledaj, ima ljudi koji žele raditi ali ne rade, to ne osporavam.
Ali također ima jako velik broj ljudi koji se neće ustajati ujutro za manje od 3000 kn.
Nema smisla uopće više ovo komentirati, zapravo upisi pojedinaca ovdje jednostavno potvrđuju ono što ja pišem.
Ne mislim na tebe, da se razumijemo, vidim da si lak na okidaču!
nemosvjerovat

Vidi ti njega, odmah krenuo s analizama.
Pa ovaj forum puca od stručnjaka, čudi me da ste toliko frustrirani i bez posla.

Čovječe, da li si ti uopće pročitao moj upis?
Zapošljavao sam na 1 mj.
Kakvi slobodni dani? ima li ih u metlicama, šečeranskoj kampanji i sličnim sezonskim poslovima?
eto, prijavi Todorića inspektoratu ha ha!
Prekovremeno je postojalo kao mogućnost, ovisno o tome koji izlaz imam tog dana.
18 dana nema niti jednog sata prekovremenog, mislim da ga neće ni biti.
možda ne znaš, ali voće i povrće ne znaju kada je vikend, pa da stanu s trunjenjem.

Na koji način sam se ja subvencionirao od države i koja je moja računica, ne tiče se tebe niti radnika.
4500 kn za 7 sati rada na dan, i to ne pretjerano teškog.
Za nezaposlenu osobu koja nema kune i sjedi doma, lijepi novci.

jedna anegdota, mladić me zove i ispriča mi toliko srceparajuću priču, došlo mi je da ga posvojim.
valjda je pretpostavio da imam 500 poziva za tih 10 mjesta.
Taman mu želim reći da sutra ujutro dođe kad on meni počne kako ide sada na ljetovanje pa ako nije problem da počne sa 10-tak dana zakašnjenja.
Mislim, smijati se ili plakati?

Kao poreznog obveznika jako me se tiču subvenicije iz proračuna.
Osobno su mi subvencije malim poduzetnicima posebno zanimljive.

Razmisli o radnicima kao partnerima, umjesto priručnim objektima.

Jedna anegdota - čovjek otvorio firmu kako bi naplatio intelektualnu uslugu, oderali ga usput preko bezbroj institucija kroz naknade, članarine, poreze i razne namete i onda mu država ponudi pomoć preko HAMAG-a i dobije skoro 10 tisuća kuna za nabavku opreme koja mu ne treba :)
@nemosvjerovat
A da si ti slučajno otišao na Zavod za zapošljavanje kao pravi sposobni poduzetnik, sjeo tamo na klupu i pričekao sat vremena, sigurno bi vidio barem 100 nezaposlenih, a barem 1 od tih 100 bi pristao da bude taj deseti radnik koji ti je nedostajao, a vjerujem i više. Da si pričekao 2 sata na HZZ-u izbor bi ti bio 200 nezaposlenih koji traže posao.
No izgleda da si ti poduzetnik neradnik kao i ovi neradnici koji ne žele raditi i sebe usuđuješ nazivati poduzetnikom.

Francika zna kako sam i gdje tražio radnike.
Francika zna da sam poduzetnik, i zna kakav sam poduzetnik.

naprosto sam oduševljen znanjem koje kola na ovom forumu.
Pored ovakvih lumena, nema straha za ovaj grad!

eto francika, završio je moj radni dan.
Nakon što sam upravljao sektorom jedne velike firme, bio sam u svojim plastenicima.
Sve to dok si mi ti na forumu govorio kakav sam to JA ha ha!
Moram pomagati poduzetnicima neradnicima da nauče da bez rada nema profita.

nemosvjerovat

eto francika, završio je moj radni dan.
Nakon što sam upravljao sektorom jedne velike firme, bio sam u svojim plastenicima.

hej ehe!! da to nije neka držv firma?? ili možda gradska?? :idea: da nisi u sukobu interesa??? imaš dva posla???? :shock:

Istina, ja sam ti Čobanković(možeš mi se obraćati s MINISTRE).
Molio bih da ostane među nama.
Hvala ti.
zašto je sukob interesa ako čovjek ima 2 posla..de ne lupetaj
nemosvjerovat

Jel trebaš još radnika/ca ?
audiworld

zašto je sukob interesa ako čovjek ima 2 posla..de ne lupetaj

Pa je, a šta je drugo?
dobro jeste vi normalni? sukob interesa je ako on kao zaposlenik jedne, recimo, firme pogoduje sklapanju poslova s tom svojom firmom...
ne treba poslije 14h, jer ovdje svi očito rade do 14h, otić u birtiju...
snaša

nemosvjerovat

Na žalost, ne.
pri kraju smo, radi se već 19 dana, ostalo je jo 10-tak.
Možete poslati broj pa ću Vam se javiti ako netko slučajno odustane.

@audiworld, jednostavno im serviraj ono što žele čitati i zabavljaj se.
u ovom slučaju oni žele čuti da sam nekakav poslušnik, mafijaš i što sve ne.
Eto slobodno reci da me poznaješ i nastavi u moje ime, nemam vremena za te patuljke.
nemosvjerovat

snaša

nemosvjerovat

Na žalost, ne.
pri kraju smo, radi se već 19 dana, ostalo je jo 10-tak.
Možete poslati broj pa ću Vam se javiti ako netko slučajno odustane.

@audiworld, jednostavno im serviraj ono što žele čitati i zabavljaj se.
u ovom slučaju oni žele čuti da sam nekakav poslušnik, mafijaš i što sve ne.
Eto slobodno reci da me poznaješ i nastavi u moje ime, nemam vremena za te patuljke.

Baš je glupa što i pita. Makar si ti deseti radnik jer nitko nije htio raditi pa si morao ti, a sada kada ti se netko javi ti više ne trebaš nikoga ili bi ti bilo previše platiti nekoga za 10 dana rada.
I nevjerovatno je da si kukao da su ljudi neradnici umjesto da si ovdje ostavio broj telefona i opisao posao i kolika je plaća.
audiworld

dobro jeste vi normalni? sukob interesa je ako on kao zaposlenik jedne, recimo, firme pogoduje sklapanju poslova s tom svojom firmom...
ne treba poslije 14h, jer ovdje svi očito rade do 14h, otić u birtiju...

Samo to! Ja sam mislio da je to puno kompliciranije jer ovako ispada da smije pogodovati firmi svoje žene, brata ili djeteta, i to ako radi u privatnoj firmi. A ako radi u državnoj firmi gdje se radi na dobrobiti svih građana i gdje se posao mora časno i odgovorno obavljati, proučavati dokumentaciju i proširivati znanje u slobodno vrijeme kako se ne bi krive odluke donosile jer bi to štetilo građanima i omogućilo korupciju zbog nepripremljenosti odgovornih osoba za posao, mislio sam da je sukob interesa ako netko dođe izmoren od fizičkog posla i onda bude umoran na poslu i zbog umora ne može kvalitetno obavljati posao na korist građana, dapače može prouzročiti ogromnu financijsku štetu.
joj ajde molim te.... jel ja trebam onda zvat psihologa, liječnika i ne znam koga kada zovem električara u kuću da ne spoji nešt krivo pa da me ne ubije..jer tko zna što on radi u SVOJE SLOBODNO VRIJEME..
ja ne znam čovjeka i vjerojatno se ne slažemo u puno toga, ali otkud ti znaš koliko on ima energije..ja znam po sebi da je moguće da netko uistinu ima potrebu i može raditi..a ne jedva čekat da dođe kući i krepa... svaka čast ljudima koji rade krvavo bilo koji posao...
audiworld

joj ajde molim te.... jel ja trebam onda zvat psihologa, liječnika i ne znam koga kada zovem električara u kuću da ne spoji nešt krivo pa da me ne ubije..jer tko zna što on radi u SVOJE SLOBODNO VRIJEME..
ja ne znam čovjeka i vjerojatno se ne slažemo u puno toga, ali otkud ti znaš koliko on ima energije..ja znam po sebi da je moguće da netko uistinu ima potrebu i može raditi..a ne jedva čekat da dođe kući i krepa... svaka čast ljudima koji rade krvavo bilo koji posao...

Ti kao pojedinac si nebitan, a ako netko kao što sam rekao obavlja častan posao o čijem radu ovisi kako će svi građani živiti, onda takva osoba mora biti savjesnija i puuuno spremnija za posao kako se ne bi desilo da zbog neznanja ili umora ošteti propačun. Naravno da netko tko sadi lubenice ne može biti odmoran i proučavati literaturu jer odmah zaspe od umora.

Tagovi