Sankcioniranje opijanja - prevencija vandalizma

Osijek

Sankcioniranje opijanja - prevencija vandalizma

Komunalni redari i policija i ovog će vikenda kažnjavati osobe koje na javnim površinama konzumiraju alkoholna pića, čulo se na jučerašnjem kolegiju gradonačelnika. Gradonačelnik Krešimir Bubalo i načelnik PU osječko-baranjske Željko Prša složili su se kako se takvim akcijama može prevenirati opijanje koje može rezultirati vandalizmom ili drugim kaznenim djelima.

- Stanje sigurnosti možemo smatrati stabilnim i zadovoljavajućim. Određenih kaznenih djela ima više nego u prijašnjem razdoblju, ali neznatno. Možemo biti zadovoljni preventivnim akcijama i radom Vijeća za prevenciju koje je sigurno među boljima u RH, rekao je Prša te najavio angažman posebno formirane radne skupine za rješavanje ubojstava za koja se još uvijek ne znaju počinitelji.

- Vijeće za prevenciju radi odličan posao. Drago mi je što smo posljednjih tjedana imali razloga za čestitati policiji, dodao je Bubalo. Izraženo je i zadovoljstvo radom HNK te Dječjeg kazališta, a gradonačelnik je rekao kako se uložena sredstva opravdavaju sve većim brojem gledatelja, kvalitetnim predstavama te brojnim nagradama.

Potvrđeno je i kako će ove godine biti isplaćene i uskrsnice i božićnice socijalno ugroženim obiteljima koje primaju naknadu Grada (300 kuna), te umirovljenicima s mirovinom manjom od 1.500 kuna (200 kuna). Za borbu protiv komaraca Zavod za javno zdravstvo ove će godine od Grada dobiti nešto manje od 10 milijuna kuna.

- Pozivam Vladu da usmjeri sredstva prema Slavoniji i Baranji jer problem komaraca cijele regije može se riješiti sa 40-ak milijuna kuna, poručio je Bubalo.

Tekst: I. Sekol/Glas-Slavonije.hr
Foto: foto-arhiv 031
i tako sam dobio proljev čitajući ovo,....
E mene zanima jedna jako bitna stvar vezana za ovaj mutantski zakon, što će onda biti recimo za prvi maj i slična događanja kad se prave velike pijanke od deke do deke,od šatora do šatora itd. Hoče i onda ići u veliko sakačenje naroda sa kaznama ili šta ??!
A možda taj zakon neće vrijediti za vrijeme određenih praznika.
A možda se ljudi trebaju naučiti zabavljati bez alkohola...uopće nije teško ;)
A najbolje bi onda sad bilo zatvorit sve alkoholne tvrtke i svi sretni i zadovoljni jel.. Neki ljudi piju samo za takva događanja i rođendane, zašto ne?
Boost

A možda taj zakon neće vrijediti za vrijeme određenih praznika.
A možda se ljudi trebaju naučiti zabavljati bez alkohola...uopće nije teško ;)

baš to bolje nek se drogiraju svi zabavnije je ^^
Haha ne znam jel ovo bio sarkazam ili ne ali kako god smješno je :D
ToniOsk

A najbolje bi onda sad bilo zatvorit sve alkoholne tvrtke i svi sretni i zadovoljni jel.. Neki ljudi piju samo za takva događanja i rođendane, zašto ne?

Obzirom koliko alkohol uzrokoje problema na svim životnim aspektima, složio bih se s ovim.
Nitko ne kaže da ne pravi probleme, i ja volim popit malo nekad, ali to mi nedaje u psihi razlog da pravim probleme kao neki. Sve je to do odgoja i društva i od osobe do osobe, nema to toliko veze sa alkoholom koliko do osoba samih koje ga konzumiraju pa daju za pravo da prave gluposti. Alkohol je od pamtivijeka način za proslave nekih rođendana,važnijih datuma itd. , a ovo sada je totalno bezpotrebno uvodit neke nove zakone vezano za to, a i uostalom večina sranja se događa pred klubovima, gdje večina njih i pije unutra, tako da ovo ne može uopće pripomoći micanju ološi iz društva.
U slučaju rođendana mojih najbližih prijatelja, rodbine, alkohola gotovo da i nema, sve se temelji na hrani :D( i u 99% slučajeva su to proslave u zatvorenom prostoru)
Isto tako , ako je osoba poluprimitivni balkanoid (ugrubo 47,4% muške populacije), konzumacijom malo veće količine alkohola postaje primitivni balkanoid i onda kreću sranja.
A ovdje se ne govori isključivo o sranjima ispred klubova, već o vandalizmu, a mahom su to ipak mlađi primitivni balkanoidi koji piju vani po promenadi pa tamo razbiju koju bocu da ispadnu face i onda ja probušim gumu na biciklu -.-
Da sad ne nabrajam sve ostalo što "face" rade..
Tako da je ovo ipak korak prema naprijed u smanjenju vandalizma.
Pa opet kažem ovisi od osobe do osobe i njegovo/njeno razmišljanje nakon 0.25 L piva.
I vandalizam će se radit bez obzira na to hoče oni to pit unutar nekog kluba, kuće ili piti vani, isto će bit, a ako im se razbija neka boca nači će se več nešto :)
Ovo jedino može biti razlog onim teškim anti alcoholic ljudima ( čini mi se da si i ti taj :D ) da mogu još više pljuvati po alkoholu i ljudima koji ga (ponekad) konzumiraju. Problem je u ljudima, a ne toliko u alkoholu iako im on ponajviše da "muda" da naprave ono što trjezni vjerojatno ne bi radili iako večina ovih frajera to radi i trjezno. I uglavnom to rade klinci između 14-18 godina kojima se još slažu daske u glavi. Uostalom ovi koji cugaju na vani (primjer rondel) su večinom normalniji i civiliziraniji ljudi nego ovi na cajkama. No nije bitno, što je tu je, barem ti se više (nadam se) neče bušit gume na promenadi :D
do istog krajnjeg rezultata bi se došlo i da se provodio zakon o zabrani prodaje alkohola mlađima od 18.g....a sve mi se čini da će ovaj zakon završit ko i prije navedeni...sad se provodi...dok je to "friško"...nakon 2-3 mjeseca sve će biti po starom...
Ma ljudi onda sam ja sljep kraj zdravih očiju, pa već danima gledam kako teturaju lokalni alkosi tu oko konzuma na jugu a redara i policije nigdje!
ili se meni priviđa ili oni nevide, u svakom slučaju sve je ostalo kako je i bilo zašto da se išta mjenja!
nek legaliziraju travu :D kad si čuo da je neko pod utjecajem marihuane nekog ubio...meni to uopće ne zvuči tako loše, tko je ikad zamjerio amsterdamu...privuklo bi turista i donjelo masnu zaradu...oni koji puše nemaju zdravstveno i to je to...a to oće vaša djeca pušit travu il bilo šta drugo je stvar odgoja i (ne)poznavanja štetnih posljedica pušenja te biljke
Deebo

nek legaliziraju travu :D kad si čuo da je neko pod utjecajem marihuane nekog ubio..

Kad si čuo da je itko ikad pod utjecajem marihuane napravio nešto pametno?

Jel ima netko da je bio u situaciji u kojoj je cipelić/komunalac ili tko već uspio dokazati što se nalazi u boci iz koje piješ? ...pošto ne smije niti dotakniti tu bocu. o0

Re: Sankcioniranje opijanja - prevencija vandalizma

teeeeška debilana...:puke:
eo nek vam se i ovo nađe na umu kada poželite curi ubrat pokoji maslačak sa livade, možda ringlov sa nekog drveta ili se pak poželite okupat u fontani :wink:
Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kn kaznit će se fizička osoba ako:
1. prlja, piše crta ili na koji drugi način oštećuje postavljene spomenike čl. 28.;
2. se kupa u fontani čl. 40. st. 2. ;
3. na javnoj površini ostavlja posude za hranu i hranjenje životinja čl. 59. toč.9.;
4. konzumira alkoholna pića na javnim površinama, u prolazima zgrada i drugim
površinama koje se koriste kao javne
čl. 64.
5. skida plodove s drveća i grmlja, kida i bere cvijeće, kopa zamlju i otuđuje
bilje
čl. 75. toč. 6. ;
6. guli koru, zasjeca,kida, zabada noževe i čavle u drveće, lijepi plakate na
drveću čl. 75. toč. 7. ;
živili :cheers:
v
OMG, ko je ovo pisao??
-xoxo-

teeeeška debilana...:puke:
eo nek vam se i ovo nađe na umu kada poželite curi ubrat pokoji maslačak sa livade, možda ringlov sa nekog drveta ili se pak poželite okupat u fontani :wink:
Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kn kaznit će se fizička osoba ako:
1. prlja, piše crta ili na koji drugi način oštećuje postavljene spomenike čl. 28.;
2. se kupa u fontani čl. 40. st. 2. ;
3. na javnoj površini ostavlja posude za hranu i hranjenje životinja čl. 59. toč.9.;
4. konzumira alkoholna pića na javnim površinama, u prolazima zgrada i drugim
površinama koje se koriste kao javne
čl. 64.
5. skida plodove s drveća i grmlja, kida i bere cvijeće, kopa zamlju i otuđuje
bilje
čl. 75. toč. 6. ;
6. guli koru, zasjeca,kida, zabada noževe i čavle u drveće, lijepi plakate na
drveću čl. 75. toč. 7. ;
živili :cheers:

Jel možeš zamisliti kako bi grad izgledao da se svaki debil ide kupat u fontanama kad gog mu to padne na pamet?! Na šta bi ličili parkovi koji su uređeni cvijećem da ih svatko može kidati, trčati preko njih i uništavati kad god mu se prohtije?
Znaš i sam da puno zakona ima određenu toleranciju pa tako i ovaj, neće te nitko kaznit ako na Zrinjevcu ubereš maslačak.
MegaSmrT

evo recimo bob marley...pa da ne nabrajam dalje :)
ToniOsk

E mene zanima jedna jako bitna stvar vezana za ovaj mutantski zakon, što će onda biti recimo za prvi maj i slična događanja kad se prave velike pijanke od deke do deke,od šatora do šatora itd. Hoče i onda ići u veliko sakačenje naroda sa kaznama ili šta ??!

nego šta!!!onda će im tek biti berba,mal napuniti gradsku blagajnu i tak!imaju organiziranu berbu kod katakombi....
U našoj državi svi se prave Englezi pa ćemo umjesto pijanki praviti čajanke. Samo još fali da uvedu da mora kiša padati svaki dan kao što pada u Engleskoj.
Boost

Znaš i sam da puno zakona ima određenu toleranciju pa tako i ovaj, neće te nitko kaznit ako na Zrinjevcu ubereš maslačak.

Ovo nije zakon...a znaš i ti sam da ima jako puno drotova koji ako te želi kaznit, kaznit će te.

bob11

ToniOsk

eo za vas koje brine cuganje za prvi maj...kotam da ce biti organizirano javno alkoholiziranje jedino na kopiki kao i inace čl.64 Odluke o komunalnom redu ,,Iznimno, rješenjem kojim se odobrava korištenje javnih površina za organiziranje javnog
okupljanja radi ostvarivanja gospodarskih,vjerskih, kulturnih, humanitarnih,športskih,
zabavnih i drugih interesa, može se odrediti da je konzumiranje na tim javnim
površinama dopušteno."

e sto se ono kaze `lupi pa ostane ziv`.
tebi je taj, sto ga imas kao avatar, popio mozak.
jer tebi nije jasno, da je sva pop-musika, najveci dio literature, filmovi, sta god hoces, nastalo u glavama koje su bile powered by marihuana?
danas nema ozbiljnijeg umjetnika, koji se ne napusi trave.
nema bolje, blaze i pametnije droge nego je marihuana.

http://www.prodrogen.de
http://www.kungfutius.de
http://kungfutius.blog.de

Info: http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=31355#ixzz1J707y0qX
a sta je protrcavanje kroz onu fontanu na glavnom trgu?? uf tamo malo malo neko djete protrci..

e sad sto se tice tog kaznjavanja, UGLAVNOM DJECE... jucer pored mene, a jedno 5 metara od murije, prolazi neki majmun od kojih 28-30 god i naocigled pijan trese casu, prska okolo i baca led i onda kad mu sva cuga iscuri ladno uzme i zasika ju u pod, pa se ja pitam zasto se UGLAVNOM love i kaznjavaju DJECA a ne ovaki STARIJI KRETENI????

jbg dogadalo se i meni kad sam bio dosta mladji i gluplji i prepijan pa da mozda razbijem casu, ali to da uzmem i razbijam okolo case po Tvrdi sada, ma kolko god bio ubijen od alkohola, mi ne pada na pamet...
Dakle trebaju nam zakoni da nas nauce pristojnom ponasanju?! :(
Sudeći po odobravanju na forumu, trebaju nam. :/

Valjda su ljudi navikli i kod kuće biti pod čizmom, a muški dio populacje je vjerojatno jebavan strap onom, pa im ovo guženje od strane vlastodržaca i ne predstavlja neki bitan problem. Mene konkretno zanima dali ću kroz idućih nekoliko godina moći disati u svim djelovima grada neograničeno ili samo praznicima? :///
ma ja podržavam taj zakon, dosta mi je balavurdije od 15 godina što pije okolo.. a ti klinici kad se napiju postanu agresivini, povračaju, pišaju okolo i treba ih sankcionirat i kaznit, al ne toliko njih koliko roditelje !
bazooka_joe

Nego što. Da nije zakona i drugih propisa bilo bi još i gore. Nažalost, to je tako, bilo bi divno da svi znaju red, ali to nije tako.

@avantgarde
Nemoj ići u krajnost ili se namjerno praviti blesav. Nitko ti neće zabraniti da dišeš gdje i kada hoćeš. :D
zen031

bazooka_joe

Nego što. Da nije zakona i drugih propisa bilo bi još i gore. Nažalost, to je tako, bilo bi divno da svi znaju red, ali to nije tako.

Nije ti nimalo čudno što za svaki kurac imamo zakon ili propis?
U slučaju ove teme pitanje bi trebalo biti tko prodaje maloljetnicima alkohol i tko poslužuje vidno alkoholizirane osobe alkoholom? Tko dupušta maloljetnicima ostanak vani nakon 23 h?
Za to postoje zakoni i sankcije.
Al' čim bi se krenulo u akciju kontam da bi cehovi trgovaca i ugostitelja (ovi drugi pogotovo) pizdili da im se ne dopušta da rade, a roditelji da im, eto, ne daju da "odgajaju" djecu kako oni misle da treba.
16 godina je dobna granica do koje se smije izlaziti do 23h, svi nakon 16 mogu dokle žele..A i uglavnom se rijetko nađe netko sa manje od 15 poslije 23,24 h vani ali opet oni stignu napravit sranje i prije isteka vremena :)

trenk

jer tebi nije jasno, da je sva pop-musika, najveci dio literature, filmovi, sta god hoces, nastalo u glavama koje su bile powered by marihuana?

Taj sto ga imam u avataru je moj naveći i najljući neprijatelj. Tu je iz sprdnje i nepoštivanja tuđe vjeroispovjesti. Danasnja pop-musika, literatura i filmovi i jesu u k**** zbog takozvanih "umjetnika". Moj pimpač kad ga umažem u tempere i njime mlatim po zidu je veči umjetnik od takvih naduvanaca.
to je kretenski, idioti i debili koji rade gluposti radit će ih bez obzira di pili, u kući il kod školjke, dok ekipa koja voli sjest na klupu u 7. mjesecu popit pivo i zezat se sad to više ne može, vu faking hu, idemo svi u kju i davat 2 cenera za pivo od 0,33
Što je zabranjenije to je slađe.
Oteo si mi riječi sa tipkovnice, samo što sam ja htio oblikovat malo drugačije, Zabranjeno je uvijek najslađe :D
MegaSmrT

trenk

Taj sto ga imam u avataru je moj naveći i najljući neprijatelj. Tu je iz sprdnje i nepoštivanja tuđe vjeroispovjesti. Danasnja pop-musika, literatura i filmovi i jesu u k**** zbog takozvanih "umjetnika". Moj pimpač kad ga umažem u tempere i njime mlatim po zidu je veči umjetnik od takvih naduvanaca.

trenk spomine past tense, kao što sam i ja spomenio bob marleya, i u potpunosti se slažem s njim...današnji umjetnici vole "malo" popit pa tući gpp-ovce i neuspješno organizirati koncerte lepih brena...
Da, zakon ima totalno smisla, zato klupa na stanici tramvajskoj stanici kod križanja zagrebačke i europske avenije stoji okomito.
Boost

U slučaju rođendana mojih najbližih prijatelja, rodbine, alkohola gotovo da i nema, sve se temelji na hrani :D( i u 99% slučajeva su to proslave u zatvorenom prostoru)
Isto tako , ako je osoba poluprimitivni balkanoid (ugrubo 47,4% muške populacije), konzumacijom malo veće količine alkohola postaje primitivni balkanoid i onda kreću sranja.
A ovdje se ne govori isključivo o sranjima ispred klubova, već o vandalizmu, a mahom su to ipak mlađi primitivni balkanoidi koji piju vani po promenadi pa tamo razbiju koju bocu da ispadnu face i onda ja probušim gumu na biciklu -.-
Da sad ne nabrajam sve ostalo što "face" rade..
Tako da je ovo ipak korak prema naprijed u smanjenju vandalizma.

Trebao si još koji put napisati balkanoid..
Nije potrebno pošto tu riječ sve češće počinju koristiti i neki drugi korisnici ovog foruma ;)
ToniOsk

16 godina je dobna granica do koje se smije izlaziti do 23h, svi nakon 16 mogu dokle žele..A i uglavnom se rijetko nađe netko sa manje od 15 poslije 23,24 h vani ali opet oni stignu napravit sranje i prije isteka vremena :)

Uz osobnu iskaaznicu i dogovor roditelja smiju dulje ostat :D
Redakcija 031

Komunalni redari i policija i ovog će vikenda kažnjavati osobe koje na javnim površinama konzumiraju alkoholna pića, čulo se na jučerašnjem kolegiju gradonačelnika. Gradonačelnik Krešimir Bubalo i načelnik PU osječko-baranjske Željko Prša složili su se kako se takvim akcijama može prevenirati opijanje koje može rezultirati vandalizmom ili drugim kaznenim djelima.

- Stanje sigurnosti možemo smatrati stabilnim i zadovoljavajućim. Određenih kaznenih djela ima više nego u prijašnjem razdoblju, ali neznatno. Možemo biti zadovoljni preventivnim akcijama i radom Vijeća za prevenciju koje je sigurno među boljima u RH, rekao je Prša te najavio angažman posebno formirane radne skupine za rješavanje ubojstava za koja se još uvijek ne znaju počinitelji.

- Vijeće za prevenciju radi odličan posao. Drago mi je što smo posljednjih tjedana imali razloga za čestitati policiji, dodao je Bubalo. Izraženo je i zadovoljstvo radom HNK te Dječjeg kazališta, a gradonačelnik je rekao kako se uložena sredstva opravdavaju sve većim brojem gledatelja, kvalitetnim predstavama te brojnim nagradama.

Potvrđeno je i kako će ove godine biti isplaćene i uskrsnice i božićnice socijalno ugroženim obiteljima koje primaju naknadu Grada (300 kuna), te umirovljenicima s mirovinom manjom od 1.500 kuna (200 kuna). Za borbu protiv komaraca Zavod za javno zdravstvo ove će godine od Grada dobiti nešto manje od 10 milijuna kuna.

- Pozivam Vladu da usmjeri sredstva prema Slavoniji i Baranji jer problem komaraca cijele regije može se riješiti sa 40-ak milijuna kuna, poručio je Bubalo.

Tekst: I. Sekol/Glas-Slavonije.hr
Foto: foto-arhiv 031

prevenirajte vandalizam a ne pijenje alkohola, panjine
treba punit proračun kao da je njih briga za vandale.. pff
kresostrah

ToniOsk

Uz osobnu iskaznicu samo. Ovo drugo je 1 u 1000 slučajeva da će te išta pitat uopće vezano za dopuštenje roditelja. Ove prve dvije točke zakona su tu čisto tako.

Članak 95. obiteljskog zakona:
(1) Radi dobrobiti djeteta, a u skladu s njegovom dobi i zrelosti, roditelji imaju pravo i dužnost nadzirati ga u njegovu druženju s drugim osobama.
(2) Roditelji imaju pravo i dužnost djetetu mlađem od šesnaest godina života zabraniti noćne izlaske bez svoje pratnje ili pratnje druge odrasle osobe u koju imaju povjerenje.
(3) Noćnim izlaskom smatra se vrijeme od 23 do 5 sati.
ToniOsk

kresostrah

ToniOsk

Uz osobnu iskaznicu samo. Ovo drugo je 1 u 1000 slučajeva da će te išta pitat uopće vezano za dopuštenje roditelja. Ove prve dvije točke zakona su tu čisto tako.

Članak 95. obiteljskog zakona:
(1) Radi dobrobiti djeteta, a u skladu s njegovom dobi i zrelosti, roditelji imaju pravo i dužnost nadzirati ga u njegovu druženju s drugim osobama.
(2) Roditelji imaju pravo i dužnost djetetu mlađem od šesnaest godina života zabraniti noćne izlaske bez svoje pratnje ili pratnje druge odrasle osobe u koju imaju povjerenje.
(3) Noćnim izlaskom smatra se vrijeme od 23 do 5 sati.

TO je to :D

Tagovi