Stranci žele uz Kopiku graditi aquapark

Osijek

Stranci žele uz Kopiku graditi aquapark

Strani investitori žele na području Kopike graditi veliki vodeni park, a takvu su ideju nedavno, doznali smo, predstavili i osječkim gradskim čelnicima.

[13.12.2010.] Aquapark Osijek - Pannonian sea tale - predstavljamo projekt vodenog parka

Riječ je, neslužbeno doznajemo, o velikoj europskoj tvrtki sa svjetskim referencama u polju izgradnje zabavnih (vodenih) atrakcija, a da su visoki predstavnici te tvrtke uistinu posjetili Osijek potvrdili su nam gradonačelnik Krešimir Bubalo, njegov zamjenik Ivan Vrdoljak i Zvonko Ibriks, direktor Športskih objekata.

- Istina je, posjetili su nas potencijalni investitori za projekt aquaparka. Pregovaramo. Vjerujem da bi im Osijek mogao biti zanimljiv budući da je središte šire regije i sjecište međunarodnih puteva. Obišli smo grad, prostor Kopike bio im je zanimljiv i mislim da će pronaći svoj interes - optimističan je gradonačelnik.

Investicija od 5 milijuna eura

Inače, cijena izgradnje takvih vodenih parkova kreće se od tri do čak 15 milijuna eura. Kako bi osječki Aquapark bio jedan od manjih parkova, koštao bi između tri i pet milijuna eura. No, Osječani ne trebaju strahovati da si neće moći priušiti (svakodnevni) odlazak na kupanje. Vodeni park, naime, obuhvaćao bi tek dio Kopike.

Autor: Mario Mihaljević/NoviList.hr
Foto: Daniel Antunović/arhiva031

Re: Stranci žele uz Kopiku graditi aquapark

Bilo je i vrijeme za nešto takvo. Podržati u svakom slučaju!

apeliram samo da uz clanak dodate sljedece recenice uz navedeno srediste medjunarodnih puteva, jer nismo ih culi, te je navedeno par novih primjera i prijedloga za osvjezenje i za buduce generacije :

Grad po mjeri malog covjeka !
Gdje sam tu sam !
Epicentar i zarisna tocka istocne Hrvatske !
Urbano grotlo, te neiscrpan izvor zabave ! p.s. do 1 ujutro, jer treba se mali covjek i odmoriti, nismo ti mi kao ti zapadnjaci da nesputano ludujemo u kasan sat !
Tko bi pozelio vise !
Za deset kuna u ovom "gradu" mozes sjesti na klupu sa novinama ili popiti kavu ili pojesti deliciju burek, sto je stvarno presedan usporedivsi to sa drugim gradovima ( citaj : bez navodnika) !
Takvi smo kakvi smo bogu smo dragi !

hvala

tabletic

apeliram samo da uz clanak dodate sljedece recenice uz navedeno srediste medjunarodnih puteva, jer nismo ih culi, te je navedeno par novih primjera i prijedloga za osvjezenje i za buduce generacije :

Grad po mjeri malog covjeka !
Gdje sam tu sam !
Epicentar i zarisna tocka istocne Hrvatske !
Urbano grotlo, te neiscrpan izvor zabave ! p.s. do 1 ujutro, jer treba se mali covjek i odmoriti, nismo ti mi kao ti zapadnjaci da nesputano ludujemo u kasan sat !
Tko bi pozelio vise !
Za deset kuna u ovom "gradu" mozes sjesti na klupu sa novinama ili popiti kavu ili pojesti deliciju burek, sto je stvarno presedan usporedivsi to sa drugim gradovima ( citaj : bez navodnika) !
Takvi smo kakvi smo bogu smo dragi !

hvala

To je to!
Osijek mogao biti zanimljiv budući da je središte šire regije i sjecište međunarodnih puteva...

Osijek baš i nije to, samo lijepi pridjevi, ali ipak ne, a pošto neće donirati za Glavaša ništa, vjerojatno ništa ni od izgradnje...:D
A tko je sjedište regije?

Bilo je i vrijeme da netko takvu lokaciju iskoristi.
nadam se da napokon neću morati u mađarskoj ostavljati svoje novce kad se želim kvalitetno okupati i odmoriti.

Mislm da treba napokon prihvatiti da ce to ostati samo "potencijal" i latentna uspjesnica
Lazna "urbanost" i kvazi potencijal a nikada aktualizacija, mogu samo nastaviti iz supljeg u prazno vrtiti rijeci, zakljucak je da su oni pomislili da tu moze biti nesto iako mi svi znamo da ne moze
I nadam se da nemaju u zamisli nocni oblik kupanja jer iza jedan u ovom propulzivnom pulsirajucem urbanom centru nema skakqnja i deranja iza 1 ujutro
Ipak dobar san i jutarnji zdravi ten nas cini takvima kakvi smo, ha da a da a stas,,,
Nekome smeta što se nekakav festival mora ugasiti u 1 u noći, pa se javlja na krivoj temi (uz to pišući sranja), a netko je jednostavno primitivan (prikazujući se lokalpatriotom). Radi kvalitetnije rasprave valja obrisati komentare iznad.

A projekt? Ljudi su bili, zanima ih, imaju novce, imaju reference, i neka grade i ulažu.

Zanimljivo je samo kako se uvijek, kada je riječ o nekakim investicijama u Osijeku, jave dežurni ekonomski stručnjaci i izražavaju svoju skepsu, kako toga neće biti, ili im neće proći ili će propasti. I to je jedan oblik primitivizma.
Kad se želi nešto izgraditi u ovom gradu onda svi imaju nešto protiv,kad se ne radi ništa onda se bunite što se ništa ne radi. E narode tko bi vama udovoljio? Pustite neka ulože u taj projekt,možda baš bude dobro. (y)
W.M. Felt

Zanimljivo je samo kako se uvijek, kada je riječ o nekakim investicijama u Osijeku, jave dežurni ekonomski stručnjaci i izražavaju svoju skepsu, kako toga neće biti, ili im neće proći ili će propasti. I to je jedan oblik primitivizma.

to je istina i nažalost, i iza toga se ne krije ništa drugo nego politički obračuni..
ekipa iz suprotnog tabora uvijek popljuje poteze ovih drugih i tako u krug, svaka rasprava se uništi i ostane dojam da je forum pun mrzitelja i pljuvača ali zapravo nije tako, to je nekoliko retardiranih idiota koji su tu po nalogu i s ciljem.
Štancaju accounte i jedu govna.

forum je postao politički ring, skoro pa nema topica koji ne smrdi na politiku.

gadite mi se mali miševi..treba vas sve skupa postrojiti na trg i dobro išamarati.
Naravno da je i ta zelja za brisanjem komentara jedan lijep oblik uvidjavnosti i demokraticnosti u izricanju stava bez obzira koliko on bio parodicne ili hotimicno podsmijesne naravi
A s obzirom kako sve izgleda ne znam zasto nekoga cudi upitnost u smisao takvog projekta, no na kraju je to samo stav, opustite se mali ljudi, izrecite koju gore navedenu frazu i sve je opet ok, jelda ;)
A kao drugo moj post je usmjeren kao sto i pise na nacin i naucene recenice koje koristi bilo tko u Hrvatskoj javnosti u nedostatku pravih argumenata ili ne daj boze da sve sto da ista o cemu se raspravlja ima ikakvu pozadinu ili utemeljenost...
Toliko o tome
dobra ideja!
svi mi volimo kopiku, ali ona je vec desetljećima nepromijenjena i ne bi bilo zgoreg nekog ulaganja..naravno, nadam se da ce i dalje biti pristupacna (onaj aquapark u bizovcu gdje je 30 kn ulaz, i nije pristupacno nesto)..
ali..
evo malo u cilju raspirivanja mašte..

Berlin, Tropic Islands u nekadasnjoj hali za proizvodnju zepelina
Ako će to dovesti još jedan oblik zabave u Os i k tome biti po cjenama pristupačno građanstvu - gradi... Ako će to biti elitno i neće si građanstvo moći priuštiti što onda vrijedi graditi kad će propasti.

No ako je istina da su to neki ozbiljni strani investitori koji imaju podosta iskustva u tome onda su vjerojatno napravili prethodno i istraživanja i plan na koji način taj park učiniti profitabilnim i posjećenim...
kolko sam ja cuo to su španjolci i marko babic je valjda nekako povezan sa njima.
ne vjerujem da ce izgradit i nabit cijene da propadnu..znaju oni nasu plateznu moc
Angelium

No ako je istina da su to neki ozbiljni strani investitori koji imaju podosta iskustva u tome onda su vjerojatno napravili prethodno i istraživanja i plan na koji način taj park učiniti profitabilnim i posjećenim...

Pa naravno da jesu. To je osnova svake investicije. Ono što ih sada zanima su vjerojatno ustupci koje im je grad spreman pružiti, kako bi im investicija bila još jeftinija. Tu bi im Grad trebao maksimalno izaći u susret, osim da se ne dira u promenadu.

Kao i često na forumima, svaka je rasprava suvišna. Kamo sreće da stranci u projekt uđu, donesu novce, i naprave nešto moguće profitabilno. Grad ne može izgubiti, mogu samo stranci, a to je njihov problem. I zato se ovome ne može ništa prigovoriti.

Cijene ulaznica? Besplatno neće biti, hvala Bogu, a cijena će se formirati u skladu sa mogućnostima tržišta. Ne grade park da bude prazan, to je sastavni dio svake studije isplativosti.
padobranac

dobra ideja!
svi mi volimo kopiku, ali ona je vec desetljećima nepromijenjena i ne bi bilo zgoreg nekog ulaganja..naravno, nadam se da ce i dalje biti pristupacna (onaj aquapark u bizovcu gdje je 30 kn ulaz, i nije pristupacno nesto)..
ali..
evo malo u cilju raspirivanja mašte..

Berlin, Tropic Islands u nekadasnjoj hali za proizvodnju zepelina

Ne vjerujem da će biti ništa manja cijena od ovoga. No ukoliko će biti kavlitetno sa puno sadržaja mislim da će biti uredno posjećeno.
No prvo treba doći do realizacije :)
Ne vidim u čemu je ovdje problem, osim što uvijek jedni te isti dežurni pljuvači rade, a druga grupa nekadašnjih pljuvača je sad u kontra-poziciji, iz (njima)poznatih razloga... Sad je i aqua-zahebancija nekakvih stranaca na Kopiki projekt od vitalne važnosti... Ipak je najgore kad se ništa ne događa... Sad se vidi...
Neka ulažu, pa svoj novac troše... Žali li netko što će malo zaraditi?!
Sve što mrda u ovom gradu i ne da mu da se uspava u dugugodišnjoj čamotinji - podržavam!
Dobrano ste zagrizli mamac.. od toga nista nece biti..
Caleb

šteta. idem se ubit.
sad ovi trljaju ruke jer su nas navukli i dobili sad ove izbore prije neki dan :cry:
Caleb

Ja isto čuo da ti Španjolci vole putovati po svijetu i prodavati maglu :D
pernabukano

Baš dobro - u našem gradu bi mogli dobiti poduku!
Sharon

pernabukano

pogotovo na ovom forumu ;)
centurion

Sharon

pernabukano

pogotovo na ovom forumu ;)

Uzeo si mi riječ iz tipkovnice...

Tagovi