#52:
Autor:
W.M. Felt
Postano:
03.12.2008. 14:44
Mene čudi kako ljudi poput gore citirane, i kad su suočeni sa činjenicama, i dalje guraju glavu u pijesak.
Niti je direktor kum Vrdoljaku, niti je zaposlen u firmi koja nema što raditi, niti ima ogromnu plaću. Ili je cijenjena forumašica sklona laganju, ili je neinformirana, što je još gore, jer bi se u tom slučaju trebala kloniti javnih piskaranja. Dakle, bio bi red da ti spomenuti birači Hsp-a barem pročitaju novine (i to Slavonski dom, njihovo neslužbeno glasilo).
A volja birača? Koja je to bila volja birača? Koliko je meni pozato, volja birača je bila da se raskine ugovor s Elektromodulom, jer su Đapić i Matković takav koalicijski ugovor potpisali. Sve ostalo su priče - uključujući i mogući iznos koji im je Taslidžić isplatio da se predomisle.
Na kraju, ne treba tvrditi da su birači Hsp-a kreteni, ja ću ponoviti svoju tezu - politički su nepismeni. Ne razumije svatko politiku, i to ga ne čini nužno i kretenom (ja ne ulazim u to koliko je njih pismeno u doslovnom značenju, niti koliko su obrazovani).
Međutim, nepobitna je činjenica, i to identična u svim državama zapadne civilizacije, da krajnju desnicu podržavaju jadni i siromašni pojednici lošeg obrazovanja, a da su ujedno i pripadnici dominantne etničke skupine - najčešće sa margine društva i obiteljskim traumama u prošlosti). To smo najbolje vidjeli kad je Hsp organizirao desant na Osijek, prilikom otvaranja ogavnog spomenika na trgu. Na taj je dan Osijek osramoćen, i samo iz tog razloga Hsp više ne može dobiti potporu nezavisnog građanskog dijela biračkog tijela. Događaj bolje opisan od strane Kramarića "dovoženje mutanata na trg".
|