#17:
Re: Miroslav Šimić podnio kaznenu prijavu protiv Josipa Vrbošića i nepoznate osobe zbog krivotvorenj
Autor:
Redakcija 031
Postano:
17.04.2013. 11:16
Priopćenje s današnje konferencije:
Isključiva briga za svoje, a ne za interese svih građanki i građana Grada Osijeka, kao rezultat ima tvrdoglavo nepriznavanje volje većine vijećnika Gradskog vijeća Osijeka i očitovanja Ministarstva uprave, te svjesno kršenje legalne odluke o smanjenju komunalnog doprinosa i nanošenje velike štete svakom građaninu ili poslovnom subjektu koji sudjeluje u postupku legalizacije nekretnina.
Stoga ovim putem pozivam građane na (ne)posluh prilikom plaćanja iznosa komunalnog doprinosa, odnosno, pozivam građane da komunalni doprinos plaćaju u skladu s odlukom koju je Gradsko vijeće Osijeka donijelo na svojoj 28. sjednici.
Za socijalno ugrožene osobe, odnosno osobe koje su korisnici pomoći za uzdržavanje sukladno važećem rješenju Centra za socijalnu skrb ili su korisnici pomoći za podmirenje troškova stanovanja sukladno važećem rješenju Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka i koji ozakonjuju nezakonito izgrađene zgrade u njihovom vlasništvu, utvrđuje se visina komunalnog doprinosa u iznosu od 1 kn po m3 građevine.
Mogućnost plaćanja je u obrocima na rok od 5 godina bez obračunavanja kamata. Obroci se utvrđuju u godišnjem iznosu i ne mogu biti manji od 1.500,00 kn.
Sve građane koji ne znaju kolika je cijena komunalnog doprinosa za njihov dio grada, pozivam da posjete stranicu gogo.hr ili nazovu broj mobitela 091/569-45-07 na kojemu će im članovi moje neovisne liste pružiti potpunu informaciju o cijenama doprinosa po zonama.
Na ovaj način namjeravam štititi interese građana i pomoći im da plate točne, umanjene iznose, ali ujedno štitim interese i gradskog proračuna jer svi koji plate visoke, nezakonite, iznose koje će im obračunati gradska uprava moći će tužiti grad i naplatiti ne samo preplaćeni iznos nego i kamate, i troškove postupka.
Lažna briga gradske uprave za velike projekte
Vezano uz optužbe gradonačelnika i dogradonačelnice kako zbog problema u Gradskom vijeću stoje važni projekti, podsjetit ću na sve neuspjele pokušaje komuniciranja s gradonačelnikom i gradskim službama, kojima je bilo najvažnije navesti kako službe rade do 15,30 sati.
Ministarstvo uprave je u svom odgovoru koji sam zaprimio 12. travnja 2013. utvrdilo kako su sve odluke donesene na 28. sjednici Gradskog vijeća zakonite. Odmah nakon primitka odgovora iz Ministarstva uprave, predložio sam gradonačelniku Bubalu sastanak i dogovor oko održavanja još jedne sjednice Gradskog vijeća. Od ponuđenih petka i subote za sastanak, gradonačelnik je ponudio termin u utorak, 16. travnja, no sat vremena prije sastanka njegova tajnica prenijela mi je gradonačelnikovu poruku o otkazivanju sastanka.
Gradska uprava nije prihvatila moje opetovane pozive na suradnju i održavanje sjednice jer smo dužni interes građana staviti ispred svojih osobnih ili stranačkih interesa. Deklarativne optužbe gradonačelnika i dogradonačelnice koji se nisu odazvali ni jednom mom pozivu na suradnju, jasno govore o zainteresiranosti gradske uprave za održavanje još jedne sjednice Vijeća i ozbiljnosti argumenata kako Gradsko vijeće koči gradske projekte. - Miroslav Šimić.
|