Osijek031.com :: Osijek031.com - Osijek 031 online - novosti - vijesti - najave - forum - portal - osjecki

Osijek031.com » Vijesti » Biciklisti u slalomu oko pješaka, vozila, znakova, javne rasvjete… Idite na Prethodna  1, [2], 3, 4  Sljedeća  :| |:

#16:    Autor:  Provokator Postano:
uzeli ljudima parking i sad jedu govna kak ostavljaju aute na stazi, pa aj nek mi netko ponudi logično riješenje, tipa, gdje parkirat ?

#17:    Autor:  zen031 Postano:
Is, mogao bih ja nositi fotić pa slikavati stalno, samo što bih onda više stajao nego vozio. Kažem, stvarno se puno vozim, (prosječno sat-dva dnevno; prije par tjedana sam, nenamjerno, napravio 400 km u jednom tjednu Very Happy) i situacija je puno gora.

#18:    Autor:  PreacheR Postano:
zlusch je napisao/la :
PreacheR je napisao/la:
OsijekNepokoreniGrad je napisao/la :
Mene samo zanima kad će naša policija početi kažnjavati bicikliste koji se i dalje voze npr. Gundulićevom po kolniku, a prazna biciklistička staza 3 metra dalje?

Zašto misliš da je to kažnjivo? To što ne voze biciklističkom može ići jedino njima na savjest, al' ne možeš ih kazniti za to.

Hmm, ovo treba vidjeti što kaže ZSPC - mene to strašno uzrujava, pogotovo kad mi ulete u mrtvi kut i odjednom samo osvanu kraj tebe, a znaš da ih tu ne smije i ne treba biti.

Bogami, Nepokoreni je u pravu (ako ja ispravno tumačim ovu odredbu zakona)
Članak 112. Zakona o sigurnosti prometa na cestama kaže:

(1) Vozači bicikla dužni su se kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom, a ako one ne postoje, što bliže desnom rubu kolnika.
(2) Ako se dva ili više vozača bicikala, mopeda ili motocikala kreću u skupini, dužni su kretati se jedan iza drugoga.
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.

#19:    Autor:  zlusch Postano:
Provokator je napisao/la:
uzeli ljudima parking i sad jedu govna kak ostavljaju aute na stazi, pa aj nek mi netko ponudi logično riješenje, tipa, gdje parkirat ?

Potpuno krivo... nije nitko nikome ništa oduzeo - parking im nisu mogli uzeti jer ga nisu niti imali.

Ipak, Gundika je široka i ima samo dvije trake... mogli su to puno bezbolnije napraviti i ljudima doista ostaviti mjesta i za parkiranje.

#20:    Autor:  zlusch Postano:
zen031 je napisao/la:
Is, mogao bih ja nositi fotić pa slikavati stalno, samo što bih onda više stajao nego vozio. Kažem, stvarno se puno vozim, (prosječno sat-dva dnevno; prije par tjedana sam, nenamjerno, napravio 400 km u jednom tjednu Very Happy) i situacija je puno gora.

Ili staviti fotić na bic i uključiti snimanje videa.... pa montirati samo ključne trenutke (aute, motore, idiote) - eto ideje za proljeće!

#21:    Autor:  Frost Postano:
seven-of-nine je napisao/la:
na mene viču pješaci što vozim po kolniku, a nema biciklističke!to me totalno raspizdi! kad ih pitam di da vozim,oni kažu:pa po cesti! pa hodajte vi majmuni po cesti,pa ću možda i ja onda voziti!!

Sorry, Sedma, ali ako nema biciklističke staze, moraš vozit po cesti...

#22:    Autor:  chosen Postano:
Ima nešto oko čeg se neće žaliti?Na bicikliste..pa kog briga...:\ Stvarno sam bezveze bacio 4 minute čitanja ovih gluposti...

#23:    Autor:  zen031 Postano:
Trebale ti 4 minute da pročitaš tekst? Very Happy A ako misliš na komentare, lijepo od tebe što ih nazivaš glupostima. To što ti misliš da "koga briga" ne znači da nema ljudi koje je briga za ovu temu.

#24:    Autor:  chosen Postano:
Šta ih briga što neko brže vozi bicikl ili tak nešto?
XD a da jednostavno priznate da ste ostarili i postali stare prdonje kojima apsolutno sve smeta XD

#25:    Autor:  zen031 Postano:
chosen je napisao/la :
XD a da jednostavno priznate da ste ostarili i postali stare prdonje kojima apsolutno sve smeta XD

Hm, ne bi bilo loše da odvojiš i 40 minuta za čitanje članka.

#26:    Autor:  zen031 Postano:
chosen je napisao/la :

Ovaj komentar nema veze s vezom.

Hm, ne bi bilo loše da odvojiš i 40 minuta za čitanje članka. Sad bih tu nešto još napisao o tome kako ecstasy očito stvara teška oštećenja na mozgu, ali to definitivno nakon ovako suvislih komentara i ne treba napisati.

I molio bih administraciju i moderatore da NAPOKON pooštre politiku prema trolanju, flejmanju i ostalim vrstama postova koji ometaju normalno raspravljanje na forumu, jer je trenutno TOTALNI nered. (Citirani gospodin ima avatar uvredljivog sadržaja, simbol jedne religije kako se baca u koš za otpatke, obraća li pažnju na ovo itko?)

Zadnja promjena: zen031; 15.10.2009. 16:11; ukupno mijenjano 1 put.

#27:   Re: Biciklisti u slalomu oko pješaka, vozila, znakova, javne rasvjete… Autor:  OsijekNepokoreniGrad Postano:
PreacheR je napisao/la :
Zašto misliš da je to kažnjivo? To što ne voze biciklističkom može ići jedino njima na savjest, al' ne možeš ih kazniti za to.

Ne mislim da je to kažnjivo, ZNAM da je Smile
Prema članku 112. stavak 3 Zakona o sigurnosti prometa na cestama!

Da ne bude zabune, evo cijeloga članka (dobro ga tumačiš)

Članak 112.
(1) Vozači bicikla dužni su se kretati biciklističkom stazom ili biciklističkom trakom, a ako one ne postoje, što bliže desnom rubu kolnika.
(2) Ako se dva ili više vozača bicikala, mopeda ili motocikala kreću u skupini, dužni su kretati se jedan iza drugoga.
(3) Novčanom kaznom u iznosu od 300,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.

#28:    Autor:  MissTake Postano:
Monstrum je napisao/la :
eto mene recimo zanima kada će policija početi kažnjavati vlasnike automobila koji se parkiraju po biciklističkoj stazi ili recimo pješake koji hodaju po istoj

mene zanima kad će policjoti početi kažnajvati gospodu s skupocjenim automobilima, a ne samo prolaziti kraj njih i ljepiti kazne na jugiće i fićeke?

a što se tiče biciklista. i podržavam i ne vožnju po pješačkim stazama. voziti po nekoj od ulica, pored pažljivih vozača automobila... ne... ali opet, neki biciklisti voze Toure de Osijek po pločnicima ...

#29:    Autor:  justice Postano:
@zen slažem se s tobom u potpunosti što se tiče teme o biciklistima,pogotovo što se tiče ovog sranja što su napravili u DG.

zen031 je napisao/la:
(Citirani gospodin ima avatar uvredljivog sadržaja, simbol jedne religije kako se baca u koš za otpatke, obraća li pažnju na ovo itko?)

ali ovo mi je prismetalo,ovo je i dalje slobodna zemlja u kojoj svatko može imati šta god želi na avataru...

#30:    Autor:  zen031 Postano:
Slobodno može imati avatar koji želi dok ne zadire u prava drugih.
Osijek031.com » Vijesti » Biciklisti u slalomu oko pješaka, vozila, znakova, javne rasvjete… Idite na Prethodna  1, [2], 3, 4  Sljedeća  :| |:

Generated using printer-friendly.
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 2 / 4.

:: Powered by Osijek031.com © 2004-2012. ::