#62: Autor: maniche,
Postano: 29.03.2010. 13:37
Tristia,repliciram ti tu jer ti je replika zanimljivija nego na moj post.
Što se mog prvog tiče, napravio sam grešku rekavši "vjera" umjesto "religija"
Tristia je napisao/la ( Pogledaj post): ›
Sumnja i propitkivanje u kršćanstvu je zastupljeno i poticano
|
Sumnja?krščanstvo je plagijat drevnih religija.
Horus, Dinozije, Mitra, Adonis su u drevnim religijama bili isto što je isus u kršćanstvu.
Čak vam molitve završavaju kao i egipčanima kada su se molili amonu ra..ok oni su završavali sa "amon"..
Citat: ›
Po meni je najveći problem što je Crkva (mislim na papu & Co.)
|
meni je najveći problem što je crkva danas globalna korporacija koja veze s vjerom nema.
Crkva je također najprofitnija korporacija na svijetu, sa preko 2 milijarde klijenata.
Tržište straha...nema boljeg.
Crkva je također korporacija koja je kroz povijest i sadašnjost uništila milijune života(križarski ratovi, prisilna pokrštavanja, inkvizicija, pedofilija).
Vidiš to su moji problemi koje imam s crkvom, i najviše me žalosti što mi niti jedan teolog, svečenik ne može odgovoriti na jednostavno pitanje "zašto?".
Crkva je od svog osnutka u konfliktu sama sa sobom i na tu nelogičnost mi također nitko ne može dati odgovor.
Drugo, crkva se ne odriče starog zavjeta iako je on prepun citata poput ovih:
Jahve ratnik
"Proklet bio tko nemarno obavlja poslove Jahvine! Proklet bio tko krvlju mač svoj ne omasti!"
(Jeremija 48,10)
Jahve reče:"Sada idi i udari na Amaleka, izvrši "herem", kleto uništenje, na njemu i na svemu što posjeduje; ne štedi ga, pobij muškarce i žene, djecu i dojenčad, goveda i ovce, deve i magarce!"
Prva knjiga o Samuelu 15, 3
I žene imaju svoje mjesto u religiji
Podložni budite jedni drugima u strahu Kristovu! Žene svojim muževima kao Gospodinu! Jer muž je glava žene kao i Krist Glava Crkve - On, Spasitelj Tijela. Pa kao što se Crkva podlaže Kristu, tako i žene muževima u svemu!
(Efežanima 5,21).
"Ako se žena ne pokriva, neka se šiša; ako li je pak ružno ženi šišati se ili brijati, neka se pokrije.
A muž ne mora pokrivati glave, ta slika je i slava Božja; a žena je slava muževa. Jer nije muž od žene, nego žena od muža. I nije stvoren muž radi žene, nego žena radi muža."
1 Korinćanima 11
zašto?
ja se nadam da na vjeronauku nema starog zavjeta.
|