#46: Autor: game,
Postano: 28.05.2007. 11:08
poison girl je napisao/la: ›
subvencija države
1. na računima lijepo piše da su cijene bez pdv-a dakle NE PLAĆAMO PDV
**sad molim nekoga da mi objansi zašto tuna koja u konzumu dođe 3.5-4kn u stucu dođe po ekonomskoj cijeni 11kn, ili još bolje oni mali tetrapak sokovi koštaju 3,5kn(0,92 preko iskice) a u konzumu sa pdv-om i zaraadom trgovine plaćamo 2,5kn....
i još mnogo nelogičnosti. kad se to uzima preko iksice onda je jeftinije, ali mislim gdje ide razlika u cijeni.
2. što nekoga briga što ću ja raditi s hranom. mogu nositi kući i staviti u hladnjak te sutra podgrijati. ne žive svi na 5min od stuca i nemaju svi automobile
3. po novome od petka više neće ni na jednoj blagajni napraviti 2 računa
4. zašto su nam uveli dnevni limit. tj obračun svakih sat vremena. ako odem an ručak i u slastu, nedaj bože da doručkujem na faksu potrošim većinu dnevnog limita.
5.subvencija osječki studenti 250kn, vanjski +-850 ... prevelika je razlika
|
i, recimo, zašto u slučaju da prekoračiš mjesečni limit, sljedeći mjesec na svojoj ixici nađeš manji iznos, a u slučaju sa ti ostane gotovo puni iznos prethodnoga mjeseca, taj se izbriše???
debeli je napisao/la: ›
evo malo da držimo stranu i onima kojima smeta iznošenje hrane.
Naime pravilnicima je regulirano ( ne znam sad kojima), da max vrijeme expozicije obroka od završetka termičke obrade do konzimacije istog iznosi 2 sata ( neka literatura kaže 3). U tom razdoblju temperatura u dubini mora iznositi više od 65°C, u tim uvjetima je smanjena mogućnost razvoja mikroorganizama. U ljetnom razdoblju se ovi parametri smanjuju jer je povećan rizik od razvoja mikroorganizama, također se u spravljanju oborka izbjegava uporaba jaja, ribe i usitnjenog mesa. E sad ako vi uzmete obrok za doma, i još živite u Stud domu pa ga naserete na prozor, pa ga ostavite cijeli dan tamo i tek navečer malko čalabrcnete. Za par dana oblije vas znoj, grčevi ...., opa salmonela. I u Glasu Slavonije, 24 časa i s. osvanu naslovi "TRIVANJE HRANOM U STUD RESTORANIMA", dakako provjerene informacije naših vrlih novinara. Da bi se to spriječilo valjda je neko donio Pravilnik (iako ne znam da on postoji, mada se navodi), kojim je zabranjeno iznositi hranu. Na taj način se pokušava smanjiti rizik po Vaše zdravlje.
|
hahaha... a oni baš paze na hranu...isto ulje koriste, ajme, koliko, a da ne pričamo o tome da svi koji su se razbolili od njihove hrane, razbolili su se dok su jeli unutar restorana (ako to možemo nazvati restoranima)
|