Vilenjak je napisao/la (
Pogledaj post): ›
Mali pijonir je napisao/la: ›
Oni koji su možda pratili moje pisanje znaju da sam prvi protiv bilo kakvog fašizma, patetičnog nacionalnog izdrkavanja, vic spomenika fići i slično.
Ali u ovom slučaju ipak moram reći da su branitelji u pravu. Ovo je jebena svinjarija i ako negdje moram povući crtu u mojim liberalnim stavovima, onda je to na Vukovaru.
|
sve su to samo isprazne (mada ne i bezopasne) igre pateticnim velesimbolima / imbecilne fraze za hulje kojima je domoljublje posljednje utociste. uzmi samo, primjera radi, taj velepojam "branitelji". jesi li ga kada pokusao analizirati, rasclaniti, shvatiti o kakvoj se velemanipulaciji tu radi? evo, i opet primjera radi, kad bi sad istresao iz napaljenih gaca ove forumske "branitelje" / utvrdio sto je svatko od njih radio za vrijeme tog famoznog velerata (nulte godine postanka njihovog svijeta) - rata koji su, poput
светосавске им браће, prigrlili kao temelj kulturnog i nacionalnog identiteta - bilo bi, naravno, smijurije. i bruke, naravno. uvijek je tako kad se domoljublje pretrese / iz vusranih gaca istrese (bruka i sramota). cudi me da tu hadezeovsku lekciju - gdje su ponajveci domoljubi u pravilu bili ponajveci ratni profiteri i zlocinci, ili jednostavno pobjegulje, ili pak jos jednostavnije, samo idioti zeljni ubijanja - neki jos uvijek nisu savladali.
dozvoliti pak nacionalistima (
dakle zivotinjama) da postavljaju kriterije ljudskosti, etike cak, pa to je tek apsurdno. a upravo se to (freneticno) radi ovih dana diljem Lijepe (medijske) nase. ma zamisli samo, njima (dakle zivotinjama) je, navodno, jako, ali bas strasno jako zao zrtava? zao im zrtava, a sutra bi rodjeno dijete prodali / osudili na smrt u ime neke vukojebinske nacionalne ideologije zvane hrvatstvo, ili srpstvo, ili pak, jos vece idiotarije, zvane "nezavisna i suverena etnicka drzava u 21. stoljecu". to moze biti samo bolesno, nikako, i nikada humano.
nista tu dakle od ljubavi prema covjeku nema. niti ljubavi, niti iskrene i ljudske sucuti za poginule Vukovarce. samo mrznja, cista, nepatvorena (mada uglavnom kurvinjski prikrivena) mrznja kroz koju se dokazuje primitivni monoetnicki identitet / zivotinjska pripadnost "rodu". ljudske zivotinje jednostavno vole coporativno mrziti. em je lako, em omogucava besplatno grijanje.
...
slobodno ti dakle, Pijonir moj Mali (iz USA / zemlje Kraljice individualnih sloboda?) povlaci crte i crtice u svojoj "liberalnoj" glavici. ali, molio bih te, zadrzi ih za sebe. svoja vlastita ogranicenja meni nemoj nametati.
pa ako je ista, kako ti velis, "jebena svinjarija" u cijeloj ovoj hrvatskoj veleprici o Vukovaru (koja se ritualno ponavlja svake jebene jeseni), a to je cinjenica da hrvatska demokratska vlast, u svih ovih "nezavisnih i suverenih" dvadesetak godina, nikada nije podnijela Srbiji zahtjev za ratnu odstetu. vidis, to je ono sto kod normalnog i slobodnog covjeka (nesputanog laznim vrijednostima), izaziva povracanje.
a ne neka faking cirilica.