aethur je napisao/la: ›
ruana je napisao/la ( Pogledaj post): ›
ne svidaju mi se ove crvene sto si stavila
|
A vidi ovo tek... mljac...
evo i recept za sve kuharice:
Svinjski kare punjen špinatom i jajima
Priprema:
Svinski kare odvojite od kosti, a prorezivanjem po duljini načinite veliki četvrtasti odrezak. Istucite ga batićem, posolite i popaprite.
Jaja skuhana na tvrdo narežite na četvrtine. Posebno u slanoj vodi skuhajte špinat, ocijedite ga, isjeckajte i kratko prepržite na maslacu. Posolite, popaprite i pospite sitno nasjeckanim češnjakom.
Po odresku stavite propržen špinat, a po njemu, sredininom odreska, poredajte narezana jaja. Zavite u roladu, zavežite konopcem i stavite u lim za pečenje. Odrezak prelite uljem, okolo poredajte kosti ostale od karea, sve prekrijte aluminijskom folijom i pecite oko 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 0C uz povremeno prelijevanje masnoćom od pečenja.
Odstranite konopac, narežite na ploške i poslužiti vruće ili hladno.
Sastojci:
Svinski kare (oko 1,5 kg)
5 jaja
1 kg špinata
1 dl ulja
50 g maslaca
2 - 3 češnja češnjaka
Sol, papar
Trajanje pripreme:
Složenost pripreme:
3
Porijeklo:
-- nije poznato --
Vrste jela:
Jela od mesa
Energetska vrijednost:
Kalorično
Nutritivna vrijednost:
Umjereno