W.M. Felt je napisao/la: ›
mimiz je napisao/la: ›
Koliko je ljudi izginulo da bi sad imali dvojezičnost...
Zašto onda ne postavimo table i sa engleskim i francuskim jezikom, barem bi strani turisti razumjeli natpise.
|
Koliko nas pamćenje služi, ljudi su izginuli kako bismo živjeli u demokratskoj, kapitalističkoj, neovisnoj Hrvatskoj. Ako su umjesto toga poginuli da ne bismo imali dvojezičnost, to prilično umanjuje vrijednost njihove žrtve.
No, zapravo je suština u tome da treba prosvjedovati protiv svega, što komu smeta, već po potrebi, ali pristojno i civilizirano. Ja zaista ne mogu ništa zamjeriti ljudima kojima smeta dvojezičnost, i neka slobodno prosvjeduju, za to su ginuli. Čak je nevažno i da li je to u organizaciji Karamarka, ili nije, i tako dalje, to je sasvim svejedno.
Ono što smeta, i što većina građana Hrvatske ne prihvaća, jest primitivno divljanje, razbijanje, tuča s policijom, i tako dalje. Tko god razbija čekićem ploču koju je postavila država, taj primitivno i divljački gazi po toj državi, za koju su ljudi ginuli, koliko god taj isti i sam stradao u ratu.
Mislim da su ti ljudi sposobni mirno i pristojno prosvjedovati, bez divljanja, vrijeđanja i slično, i nitko im ništa ne može zamjeriti. Neka prosvjeduju, neka se politički organiziraju, neka zatraže referendum, neka glasaju za Tomicu Karamarka. Samo bez razbijanja. Ploče se uvijek mogu skinuti po zakonu, kako su i postavljene.