#281: Autor: Leteci mungos,
Postano: 12.10.2009. 10:46
@lancelott, pratim tvoje postove na ovu [ali i druge teme] i odlicno argumentiras stavove i dovodis me u dvojbe. ;-)
S jedne strane stoji upravo to o cemu pricas - gradnja imagea Osjeckog kao pristupacnog, 'narodnog' piva kojim se "oblokavaju oni tanjeg dzepa", kroz Oktoberfest-like manifestacije [umjesto rock koncerata], a s druge gradnja imagea Osjeckog kao prvog hrvatskog piva koje se pije iz case usred polja (o cemu je pisao i Jaroslav Bradica).
Je li taj dualizam namjeran, ili plod nestrucnosti, ne znam. Cini mi se samo da je rano prognoziritati rezultat takve kampanje. Zelim vjerovati da je to plod razradjene strategije, blabla... [nazalost, postoje price koje upucuju na nesto drugo, ali to je vec sfera traceva]. Drzimo palceve da ova strategija, plod cega god bila, donese trajne rezultate.
Ono sto sam primjetio je da se Osjecko moze popiti i pije se na sve vise mjesta u gradu, svojim novim vizualnim identiteom potaklo je mnoge potrosace da im pravi drustvo na birtijaskom stolu [i to u verziji od pravih pivopijskih "pola kile", a ne sminkerskih "kapi za oci"].
Primjetio sam i da su ovi Dani piva donijeli nesto sto se duuugo u Osijeku nije vidjelo - gotovo nitko nije lokao u parku/stanu ili ispred satora prije dolaska na zbivanje.
Dobra atmosfera i kolicina zadovoljstva/srece kod potrosaca stvaraju vjernost proizvodu, bez obzira nazivalo se konzumiranje piva "tinejdzerskim oblokavanjem" ("razularenom mladjarijom") ili "uzivanjem u hmeljsko-jecmenom nektaru" ulovarene srednje generacije.
Kakva je atmosfera na Oktoberfestu? Nisam bio, pa pitam. Loce li se tamo pivo, ili gospodski srednjovjecno uziva i licka guc-po-guc?
"Jesen uz Osjecko" je bila manifestacija koju sam volio pohoditi i volio bih da se pored Dana piva odrzava i dalje. Prestala se odrzavati jer netko u svemu nije mogao naci svoju racunicu. Je li to Osjecka pivovara, Grad ili agencija/agencije organizatori - ne znam, ali ulozio bih 50kn da se radi o potonjima.
P.S. Nemojmo biti licemjerni - Jesen uz Osjecko je pohadjala gotovo jednaka mladjarija koja je ove godine bila u satoru, samo sto tada nisu htjeli davati 10kn za pola litre tocenog piva, vec su za taj novac kupovali litru u plastcnim bocama i lokali po parkovima/ispred satora.
|