#16: Autor: Shorty,
Postano: 10.03.2007. 23:02
bazooka_joe je napisao/la: ›
Hm, jedno je pojesti glupavo pile, a drugo brutalno hrane radi ubijati bića pametnija i humanija (da, humanija) od prosječnog stanovnika ove bijelo-plavo-zelene kuglice u zabitom rukavcu galaksije, o prosječnom nogometnom navijaču da ne govorim. Uostalom, tko smo mi da sebe stavljamo na vrh hranidbenog lanca, kada je opće poznat redoslijed: bijeli miševi, dupini, kitovi, ljudi.
|
Koliko ja znam, po nekim istraživanjima su i svinje jedne od pametnijih životinja na svijetu.Zašto umjesto pileta nisi spomenio "glupo prase". Ali šta uopće zna jedan prosječni nogometni navijač. On je prljav, neuredan, alkoholičar i nema ni srednju školu završenu.Zanimljivo je što odmah spominješ navijače i držiš se za stereotipe o njima, čim je netko od njih barem malo u pravu!
Mislim da su navijači najveći krivci za izlov ljepih i slatkih dupinčića!
ilija je napisao/la: ›
Mda, ima shorty donekle pravo ali ipak japanci uništavaju svjetski fond delfina i kitova, nije kao da ih uzgajaju za papicu. Pa nedavno su prekršili moratorij na lov kitova koji su zaštićeni i nije ih puno ostalo.
|
Naglasio sam u svom postu da treba paziti na vrstu, ali bojim se da ta peticija nije pokrenuta zbog toga...
wendy je napisao/la: ›
Ubijati iz puke potrebe za preživljavanjem još mogu shvatiti, ali ljudi sasvim normalno mogu živjeti bez mesa i prave kože/krzna. Ne možemo izbaciti iz svog života sve što je oko nas, ne možemo se odreći sve odjeće i hrane za koje danas, btw, ne znamo ni odakle potječe niti od čega je nastala.to bi trebalo mijenjati iz korijena i meni je to sasvim jasno. Ali, ako se netko odlučio ne jesti meso živih bića, zašto ga oni koji tako ne misle imaju potrebu sprdat, osuđivat, analizirat?
|
Pa postoje mesožderi, biljožderi i svežderi. Kad ljudi budu imali zube kao biljožderi, ja ću smatrat normalnim ne jesti meso!
Kao što rekoh, ne smetaju mi vegetarijanci dokle god u moj tanjur ne gledaju.
Da ja jedem govna, ne bi te tjero ni da probaš, a kamoli da izbaciš sve ostalo iz svog jelovnika.
Ove peticije samo vode tome da kroz određeno vrijeme ljudi prestanu jest meso...
Još jednom: nek jede tko šta hoće dok ne ugrožava vrstu i neku prirodnu ravnotežu! Ljudi oduvijek jedu meso, pa je ravnoteža postojala. treba se brinuti da se ravnoteža očuva, ali zabraniti nekom da jede što hoće, iako tih životinja ima dovoljno je teška debilana!
S moje strane EOD (pogotovo s bazuka čobanom koji se odma hvata za navijaštvo)
|