#20: Autor: crveni,
Postano: 14.07.2013. 20:05
Prizma je napisao/la ( Pogledaj post): ›
crveni je napisao/la: ›
Pa činjenica je da se vani živi bolje. Konkretno, dobio sam u zadnjih 7 dana 2 ponude za posao. I obje su sa startnom plaćom ne manjom od 2900 eura netto.
|
O vjeruj mi da se ne živi bolje...ima se samo malo više novaca da se kupe skuplje stvarčice, ali život nije nikako bolji. Ja u 15h poslije posla, pređem most na dravi, odem se okupati na kopiku, maznem dve langošice, pa bicom po kopačkom ritu i u 18h sam doma u svojoj kući, svome vrtu, stignem još sve odraditi što trebam...vani, u EU, si u 18h u nekoj prometnoj gužvi i ili javnom prijevozu pokušavaš doći do stana kojeg unajmljuješ za 1000 € ili živiš u 20 m2 za 500 €, sjedneš pred TV i dočekaš sutra u jutro da bi sve još jednom isto...i to sve zato da bi kroz 20 godina ušparao 50 000 ili 100 000 €!!! Eeejjj...pa nećeš se ti tamo obogatiti, već ćeš samo umjesto forda fieste voziti neki audi, a umjesto galaxy 3 mini imati galaxy 4...razumiješ me?
|
Slobodno se zajebavaj po Osijeku. Za 4000 kn plaće. I život ti prođe u vožnji biciklom, žvakanju langošica, okopavanju vrta. Dok ja budem uživao u projektnom birou u Berlinu. Na žalost, budem zaboravio voziti bicikl, zajebavati se u gradskoj upravi (čitaj, navlačeći kožicu za vrijeme radnog vremena), žvakati langošice i okopavati vrt.
Svatko ima svoj cilj u životu. Moj je malo više napredovati u profesionalnom pogledu sa znanjem i iskustvom. Novac je oke, pokriva mi troškove. Ima prostora za povišicu plaće u idućih 12 mjeseci. A skupit će se za 10ak godina i nešto ušteđevine.
|