#28: Re: Đapić 4 dana prije izbora potpisao skandalozni sporazum o Bijeloj lađi Autor: chager,
Postano: 04.07.2009. 14:49
Ovo me gadno podsjeća na sve ostalo što se već godinama događa u našoj zemlji. Rasprave na forumima su dobre, sve javne uopće. Problem je što to vrlo malo, gotovo ništa ne mijenja. Pitanje je zašto?
Nije samo Anto crna ovca. Definitivno da je jedan od najvećih debelokožaca koji obitava na ovim prostorima. Gotovo da ga možemo poistovjetiti sa štetočinom protiv koje se treba boriti svim sredstvima. Međutim, to je kao i u prirodi, vrana vrani oči ne kopa, niti se zmije grizu.
Najveći problem je u ljudima, nama koji smo obični, najobičniji. Uvijek se pravimo nemoćni, jadni, siromašni, neupućeni - tragedija je što je većina nas baš takva. Na pamet mi dolazi neka druga zemlja, sa tradicijom prosvjeda i suda, u kojoj odmah na ulicama dobijete mišljenje ljudi. Pa nije to revolucija, to je građanska reakcija. Frustriran sam kad gledam pedere kako ponosni koračaju gradovima za nešto u što vjeruju, a da ni njih ne boli što ih guze ovi odozgo, i da onda nemaju ništa za reći. O nama, drugačijima, koji se ne borimo za pravo guze, još je gore, to je silovanje, dugogodišnje - i nikom ništa. Pa dobro ljudi probudite se. Još uvijek naša nezainteresiranost znači "Samo radite, nitko vam ništa ne može". Ići će ovako, možda još malo, dok na vrpi ima para, a kad nestane, onda je kraj.
Anto je samo eksponent još jadnijeg naroda koji u svojoj krvi ima taj poriv da mulja, krade, laže. Ponekad mi se čini da smo genetski poremećeni. Ne kaže se uzalud "Kakav narod, takvi i političari".
Najžalosnije, Anto ne bi potpisao, da nije bio siguran da ga ruka pravde neće stići. Još bolje, obično takve ugovore blagoslove oni koji poslije propituju njihovu zakonitost. Tako da mi svi lagano možemo napraviti špalir, i guzu na sunce.
Možda, ako se slučajno opet ne dogodi narod.
|