Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HPD "Lipa" osvojila je 1. nagradu na 9. International Choir Championship "Lege Artis" u Tuzli

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66767
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.06.2024. 15:32 
Naslov:  HPD "Lipa" osvojila je 1. nagradu na 9. International Choir Championship "Lege Artis&
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Tuzla je i ove godine okupila više stotina zborskih pjevača na 9. International Choir Championship „Lege Artis“ 2024. koje se održalo od 6. do 8. lipnja.

Zborovi koji su došli iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, mogli su se natjecati u 7 kategorija. U kategoriji „4 Mješoviti i komorni zborovi“, Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ osvojilo je 1. nagradu s 97,67 bodova, što je bio i najveći broj bodova svih kategorija.

Zborove je ocjenjivao ugledni međunarodni stručni žiri koji je u svom sastavu imao i osječku poznatu dirigenticu Antoanetu Radočaj-Jerković te Csabu Kutnyanszkyja iz Mađarske i Rešada Arnautovića iz Bosne i Hercegovine.

U kategoriji „3 Muški zborovi ili vokalni ansambli'' posebno se istaknuo „Mariborski oktet“ koji je osvojio 94,33 boda, ali je u dodatnom dijelu natjecanja, zanimljivim i duhovitim pjesmama osvojio simpatije publike i ponio Veliku nagradu zborskog natjecanja.

Lipa se predstavila zahtjevnim repertoarom različitih stilskih izričaja domaćeg i stranog repertoara:
Josef Rheinberger: Abendlied; Gyorgy Orban: Pange Lingua; Ola Gjeilo: Ave Generosa uz solisticu Marijanu Matijević te Emil Cossetto: Lastavice. Lipašice i lipaši novi su međunarodni uspjeh ostvarili pod ravnanjem dirigentice Valerije Fischbach uz doprinos kodirigentica Ozane Tomić i Lidije Neznanović.

Lipašice i lipaši pozivaju na godišnji koncert 23. lipnja koji će održati u župi Preslavnog Imena Marijina kojim se zahvaljuju na potpori Gradu Osijeku, Osječko-baranjskoj županiji, Upravnom odboru Lipe i ostalim sponzorima, suradnicima te svima koji prate rad pjevačke udruge.



Tekst i foto: HPD Lipa

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: