Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Aktivnost "Živimo šah" pobudila veliko zanimanje učenika III. gimnazije Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66767
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 07.06.2024. 10:57 
Naslov:  Aktivnost "Živimo šah" pobudila veliko zanimanje učenika III. gimnazije Osijek
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U III. gimnaziji Osijek, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, provodi se zanimljiv projekt izvannastavne aktivnosti „Živimo šah“. Povjerenstvo za odabir projekata izvannastavnih aktivnosti koje je osnovalo Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH odabralo je na javnom natječaju njihov projekt za dodjelu financijske potpore u školskoj godini 2023./2024., a na projektu surađuju s partnerom Šahovskim klubom Damin Gambit.

Na predstavljanju projekta bio je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić koji je učenicima te škole poručio kako je šah igra koju mogu igrati cijeloga života. – Koliko god imali godina, uvijek ćete moći odigrati partiju šaha, online ili uživo, zabaviti se, družiti i opustiti. Želim vam puno uspjeha u projektu, a Osječko-baranjska županija bit će vam podrška za sve ono što je važno na putu vašeg obrazovanja – poručio je Miletić.

Ravnatelj III. gimnazije Osijek Dražen Jakopović kazao je kako su učenici pokazali veliku zainteresiranost za ovaj projekt. - Mnogo naših učenika voli razvijati moždane vijuge, a kako smo matematička gimnazija tako je i šah bio logičan odabir za naš matematički i sportski duh. Kroz projekt smo nabavili 20 šahovskih garnitura, 1 vrtni šah, literaturu o šahu, darove za učenike. Mladima uz obrazovanje trebamo ponuditi i dodatne aktivnosti u kojima se također mogu razvijati i zabaviti – poručio je Jakopović.

Do sada su u sklopu projekta održali tri turnira, a četvrti i posljednji u ovoj školskoj godini zamišljen je kao suradnja iskusnog i manje iskusnog igrača.

U prvom krugu natjecanja najprije je igrao početnik, a iskusni igrač mu je sugerirao kojom figurom igrati, no o polju je odlučivao početnik. U drugom su krugu zamijenili uloge, a zanimljivo je da su s učenicima šah zaigrali i njihovi profesori.

Projekt „Živimo šah“ osmislio je profesor hrvatskoga jezika Davor Tanocki, a voditeljica projekta je prof. i knjižničarka Sanja Galić koja je istaknula kako će s ovom aktivnošću nastaviti i u idućoj školskoj godini.


Tekst i foto: OBZ.hr

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: