Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



600 tisuća eura za borbu protiv komaraca i za iduću godinu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66767
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.11.2023. 15:06 
Naslov:  600 tisuća eura za borbu protiv komaraca i za iduću godinu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Hrvatski sabor prihvatio je danas amandman na državni proračun osječkoga gradonačelnika i saborskoga zastupnika Ivana Radića kojim će se Osijeku za borbu protiv komaraca iduće godine osigurati 600 tisuća eura.

Podsjetimo, i proljetos je Sabor prihvatio jedini amandman Grada Osijeka na rebalans ovogodišnjeg proračuna kojim je također osigurano 600 tisuća eura za borbu protiv komaraca.

Spomenutim državnim sredstvima, vlastitim proračunskim sredstvima, kao sredstvima iz proračuna OBŽ za tretiranje komaraca u 2023. utrošeno je 1.474.224,94 EUR.

Važno je naglasiti da je 2023. bila izazovna zbog klimatskih promjena i 4 vodena vala Drave i Dunava. Tako su izvršene čak 183 preporuke Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo za provedbu tretmana suzbijanja komaraca, koje su imale izrazito visoku učinkovitost.

Radi smanjenja, zaustavljanja rasta i razmnožavanja ili potpunog uklanjanja prisustva komaraca kao uzročnika ili prijenosnika zaraznih bolesti Grad Osijek, Osječko-baranjska županija i susjedne općine Erdut, Bilje, Darda i Petrijevci pokazali su interes i potrebu za suradnjom u programu kontrole komaraca. Koordinirana i sinergijska suradnja susjednih jedinica lokalne samouprave doprinijela je smanjenju broja komaraca.

Grad Osijek ozbiljno pristupa problemu komaraca. Tako su Proračunu Grada Osijeka za 2024. godinu planirana sredstva u iznosu od 1.601.000,00 EUR. Nastavit će se i dalje suradnja s Osječko-baranjskom županijom i susjednim općinama.


Tekst: Osijek.hr
Foto: Osijek031.com/Arhiv

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: