Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Umjetnička instalacija u prostor – prostorna instalacija "Medijski prostor"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66767
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.05.2023. 13:09 
Naslov:  Umjetnička instalacija u prostor – prostorna instalacija "Medijski prostor"
04.05.2023. 20:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U četvrtak, 4. svibnja 2023., s početkom u 20:00, na glavnom osječkom Trgu Ante Starčevića bit će postavljena umjetnička intervencija u prostor – prostorna instalacija „Medijski prostor“.

Ovu zanimljivu prostornu instalaciju kao skupni rad postavit će Vinko Vidmar, asistent na Odsjeku za kreativne tehnologije Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku te studenti prve godine prijeddiplomskoga studija Dizajn za kazalište, film i televiziju na istom Odsjeku. U događaju će sudjelovati i studenti prijediplomskog i diplomskog studija Odsjeka za kulturu, medije i menadžment Akademije.

Ovaj događaj organiziran je u okviru programa Dana medijske pismenosti AUKOS-a 2023. koje ovoga tjedna, od 2. do 5. svibnja 2023., organizira Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku (AUKOS) – Odsjek za kulturu, medije i menadžment, u suradnji s partnerima. „Medijski prostor nije samo virtualna ili tiskana platforma, već društvena pojava u raznim oblicima komunikacije koja je prisutna još od davnih vremena postojanja čovjeka. Ona prožima trgove, ulice, javne prijevoze i životne prostore. Svrha je ove umjetničke intervencije da, kroz građevinske lasere postavljene na javni trg, metaforički skrene ljudima pozornost na oprez prilikom primanja informacija, odnosno kretanja u „medijskom“ prostoru te da na svaku primljenu informaciju pristupi s oprezom i stavom koji se temelji na educiranosti i sposobnosti razlučivanja istine od laži, dobroga od lošega, korisnoga ili štetnoga“, ističu studenti i asistent Vinko Vidmar. Predviđeno trajanje ovoga događaja je do 21:00.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: