Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Stožer Civilne zaštite spreman za koronavirus

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.02.2020. 14:36 
Naslov:  Stožer Civilne zaštite spreman za koronavirus
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U Osječko - baranjskoj županiji nema oboljelih od koronavirusa, na Klinici za infektologiju bila su tri bolesnika sa sumnjom na virus na koji su bili negativni. No, u slučaju veće potrebe, ima dovoljno kapaciteta-rečeno je na sjednici Stožera Civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

Tema sjednice bile su mjere u slučaju pojave koronavirusa u županiji. U ovom trenutku Klinika za infektologiju može zbrinuti 52 bolesnika a kapaciteti se, u slučaju potrebe, mogu proširiti i na druge odjele. Možemo zbrinuti veliki broj bolesnika-rekla je predstojnica Klinike doktorica Ljiljana Perić. Razloga za pretjeranu zabrinutost nema, za paniku nikako a opreza nikada dosta jer svaka respiratorna infekcija zahtjeva samokontrolu-kaže doktorica Perić. Ako šmrčete, kašljete, kišete, činite to u maramicu ili ostanite kod kuće da ne prenosite viruse, svi se prenose na taj način a u slučaju sumnje u koronavirus, obratite se Epidemiološkoj službi-savjeti su građanima.

Uz bolničke kapacitete za oboljele, za one sa sumnjom u virus može se osigurati karantena u drugim objektima- rekao je načelnik Stožera civilne zaštite, dožupan Goran Ivanović. Prema naputku Nacionalnog stožera, iz sigurnosnih razloga, ne otkriva o kojim je objektima riječ no objekte su obišli i pregledali te Ivanović potvrđuje da se samo u Osijeku, u slučaju potrebe, može u preventivnoj karanteni zbrinuti više od 1300 osoba.





Tekst i foto: Monika Kralj/Radio Osijek

Pročitajte i..
Osječka gimnazija Gaudeamus zbog koronavirusa uvodi internet nastavu za učenike
Potvrđen koronavirus u Hrvatskoj!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: