Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Borzan: U Hrvatskoj 2018. donirano hrane u vrijednosti skoro 10 milijuna kuna

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65440
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.03.2019. 7:53 
Naslov:  Borzan: U Hrvatskoj 2018. donirano hrane u vrijednosti skoro 10 milijuna kuna
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu priprema za dodjelu priznanja “Najdonator” hrvatskim tvrtkama koje su prijavile najviše donirane hrane u prošloj godini, objavljeni su podaci o ukupnim prijavljenim donacijama. Prema podacima Porezne uprave, ukupna nabavna vrijednost donirane hrane bez PDV-a u 2018. godini iznosila je 9.936.882 kn.

- Radi se o smanjenju u odnosu na 2017. kada je prijavljeno 10.757.848 kuna, a napretku u odnosu na 2016. godinu u kojoj je nabavna vrijednost donirane hrane bila 9.244.233 kn. Zaključak je da doniranje hrane u Hrvatskoj stagnira te da su potrebni dodatni poticaji donatorima te podrška posrednicima kako bi se ono povećalo - kazala je izvjestiteljica Europskog parlamenta za povećanje doniranja i smanjenje bacanja hrane Biljana Borzan.

Borzan i Mreža hrane Hrvatske su prošle godine dodijelili prvo priznanje “Najdonator” Konzumu i Dukatu, koji su u kategorijama trgovaca i proizvođača hrane prijavili najviše donacija u 2017.

Druga dodjela „Najdonatora“ održat će se 3. travnja u Europskom parlamentu, kojom prilikom će se objaviti tvrtke koje su prijavile najviše donacija u 2018.

- Nagrada „Najdonator“ je namijenjena tvrtkama koje su se pokazale društveno odgovornima. U situaciji u kojoj se tek osmišljava i izgrađuje sustav doniranja hrane, tvrtke koje dobivaju priznanje pokazuju da se inicijativom donatora može pokrenuti lanac doniranja i pokazati odgovornost prema marginaliziranim članovima našega društva. Pozivamo sve gospodarske subjekte da se priključe kako bi kroz odgovorno poslovanje zajedno izgradili sustav podrške onima kojima je to zaista potrebno, - kazala je Ivana Vretenar iz Mreže hrane.



Tekst i foto: Ured/Office of Mrs. Biljana Borzan MEP

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: