Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Regionalni info-centar za mlade Osijek: iMOS 2018.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65689
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.04.2018. 17:28 
Naslov:  Regionalni info-centar za mlade Osijek: iMOS 2018.
17.04.2018. 16:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U sklopu obilježavanja Europskog dana informiranja mladih - 17.travnja, održat će se manifestacija iMOS 2018. (Informiranje mladih Osijeka).

iMOS 2018. održat će se u utorak, 17. travnja 2018. godine, u prostoru Regionalnog info-centra za mlade Osijek, Kralja Zvonimira 15, a sadržavat će niz informativnih aktivnosti namijenjenih mladima te predstavljanje Preporuka za informiranje mladih na području Grada Osijeka, namjenjenih svima onima koji rade s mladima, odnosno pružateljima informacija namjenjenih mladima.

Raspored aktivnosti:
Živa knjižnica – “Kako izvući ono najbolje?” - 10:00 - 11:30 sati, interaktivna radionica na kojoj će mladi imati prilike upoznati i čuti iskustva svoje vršnjakinje koja odrasta bez roditeljske skrbi,osvijestiti koliko je važna podrška okoline pri odrastanju, ali i koliko je istovremeno važno preuzeti odgovornost za svoj život. Mladi se mogu prijaviti ovdje:


Predstavljanje “Preporuke za informiranje mladih na području Grada Osijeka” - 12:00 sati. Riječ je o priručniku koji je proizašao iz projekta ABECEDA Informiranja mladih kroz program Erasmus+, a namijenjen je svima koji rade s mladima, kako bi unaprijedili informiranje mladih (institucije, organizacije, udruge). Preporuke su rezultat svih aktivnosti, gdje su mladi, kroz istraživanje i radionice Infolovke, izrazili na koji način žele biti informirani o temama od njihovog interesa i značaja.

Radionica „Informiranje o offline i online uslugama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje“ – 14:00 – 15:00 sati , gdje će maturanti i studenti koji uskoro izlaze na tržište rada, u opuštenoj i neformalnoj atmosferi, u razgovoru sa predstavnicima Centra za informiranja i savjetovanje o karijeri iz Osijeka (CISOK), moći saznati više što ih sve čeka, kako imati dodatne informacije i vještine koje će im pomoći u traženju posla.

Radionica “Tehnike lakšeg pamćenje & Izrada mentalnih mapa”, od 16:00 do 17:30 sati, namijenjena je svim maturantima i studentima koji žele istražiti i naučiti tehnike lakšeg pamćenja. Uz psihologinju Mirnu Ažić (Ja vjerujem u vas) mladi će dobiti uvid u procese pamćenja i zaboravljanja te naučiti tehnike lakšeg pamćenja uz primjere iz svakodnevnog života, što svakako pomaže kod uspješnijeg učenja, ali i kod osobnog rasta i razvoja.


“Lov na blago s Legom”, od 18:00 do 19.30 sati, igra je uz koju će se moći opuštenije i zabavnije učiti o traženju informacija. Uz zanimljiv prolazak traženih informacija, šetnju obližnjim parkom, najspretniji mladi moći će osvojiti i nagrade.

“Hangout party” će se održati od 19:30 do 21:00 sat i bit će to prilika proslaviti prvih mjesec dana Hangout druženja, koja se održavaju svaki petak u 18 sati u prostoru Info-centra za mlade Osijek. Ova aktivnost nastala je kao inicijativa aktivnih mladih ljudi, koji su željeli imati stalno vrijeme i mjesto za umrežavanje, zabavu i učenje. Hangout party i Lov na blago provest će se zajednički s Info centrom za mlade INFO FORA iz Tenje (Agencijom lokalne demokracije).

Zbog ograničenog broja sudionika, za one radionice gdje je to naznačeno, obavezna je prijava putem prijavnice ili na e-mail icm[at]proni[dot]hr (s imenom i prezimenom, godinom rođenja te brojem telefona).

Prijave traju do ponedjeljaka, 16.travnja 2018.

Nadamo se da ćete prepoznati naša nastojanja da i ovogodišnjom manifestacijom - iMOS 2018., ukažemo i podsjetimo na važnost informiranja mladih i njihovog neformalnog učenja, a sve kako bi mladi bili aktivni građani svoje zajednice i njezin najveći potencijal.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: