Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



ULO hladnjača u Industrijskoj zoni Nemetin bit će izgrađena 2019. godine

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65755
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 03.01.2018. 12:01 
Naslov:  ULO hladnjača u Industrijskoj zoni Nemetin bit će izgrađena 2019. godine
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

O izgradnji ULO hladnjače pričalo se još prije deset godina, no cijela stvar nikako se nije pokrenula s mrtve točke. No, čini se kako bi ova 2018. godina mogla biti prekretnica za ovaj velik i važan projekt.

Podsjetimo, na prvom službenom radnom sastanku gradonačelnika Osijeka Ivice Vrkića i novo izabranog osječko-baranjskog župana Ivana Anušića upravo je izgradnja ULO hladnjače bila jedna od glavnih tema. Tada je postignut dogovor da će hladnjača postati dio Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće koji će se graditi na prostoru Industrijske zone Nemetin.

Budući Regionalni centar sadržavat će hladnjaču, sortirnicu, sušaru, pakirnicu, tunel hlađenja, brojna skladišta te druge neophodne sadržaje. Izgradnja i opremanje tog objekta koštat će oko 40 milijuna kuna, asredstva će doći dijelom iz Županije, a dijelom iz fondova EU.

Na posljednjoj sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije održanoj 19. prosinca 2017., župan Anušić rekao je kako su potpisani ugovori za pravo građenja na dvije čestice, au tijeku je priprema projektne dokumentacije u čijoj će izradi sudjelovati i Prehrambeno-tehnološki i Poljoprivredni fakultet, kao i sami proizvođači.

Građevinska dozvola bi se trebala ishoditi ove godine, a realizacija projekta započinje 2019.





Tekst: Osijek031.com
Foto: Čist račun

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: