Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Humanitarna vožnja biciklima "Biciklima za Bubamaru"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.05.2016. 15:20 
Naslov:  Humanitarna vožnja biciklima "Biciklima za Bubamaru"
15.05.2016. 9:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

"Biciklima za Bubamaru" prikupljeno 30.000 kuna!


Udruga za rekreativni biciklizam „Kotrljaneri„ u partnerstvu s NCLC KUNA iz Osijeka organiziraju humanitarnu vožnju biciklima pod nazivom „Biciklima za Bubamaru„. Riječ je o 7. po redu vožnji biciklima za pomoć djeci i odraslima s posebnim potrebama, koje se realiziraju uz pomoć lokalne zajednice, sponzora i prijatelja.

Humanitarna akcija 'Biciklima za Bubamaru' održat će se 15. svibnja 2016., za Udrugu osoba sa invaliditetom „Bubamara“ iz Vinkovaca. Sredstva prikupljena od uplate kotizacija i donacije sponzora namjenjena su za kupnju još jednog stacionarnog bicikla. Udruzi Bubamara već je ranije doniran jedan takav bicikl, no zbog uistinu velikog broja članova Udruge, jedan bicikl se u postupku rehabilitacije i terapijskog rada s djecom pokazao nedovoljan.

Osim spomenute donacije, u svakom od mjesta kroz koje prolazi biciklistička kolona tradicionalno se, uz pomoć i odabir lokalne zajednice, poklanja brdski bicikl s pripadajućom opremom djetetu iz obitelji u potrebi. Treći događaj u okviru ove humanitarne akcije je predaja bicikala Dječjem domu Sv. Ana, Vinkovci, koji su kupljeni u sklopu tradicionalne Lions akcije „Moj prvi bicikl“.

Više od 200 biciklista Slavonije i Baranje, te njihovi gosti iz Hrvatske i susjednih država, organizirano će u koloni voziti na relaciji Osijek – Ernestinovo – Markušica – Vinkovci – Tordinci – Tenja – Osijek. Riječ je o rekreativnoj vožnji prosječne brzine 19-20km/s u dužini od 88 km.

Okupljanje biciklista predviđeno je u 8:00 sati ujutro na Trgu A. Starčevića u Osijeku, gdje će biti izlagači neobičnih bicikala koji će omogućiti probne vožnje, zatim:
- ODJEL PREVENCIJE PU OSJEČKO-BARANJSKE – natjecanja i dodatni sadržaji
- PROTEA SPORT - izložba novih bicikala i test vožnje
- WEEKEND WARRIORS - provjera ispravnosti bicikala sudionika i građana
- PANNONIAN CHALLENGE - Najava Pannoniana 2016

Prijave i uplate kotizacija mogu se izvršiti najkasnije do 13. svibnja na LINK-u: lionsklub-kuna.hr/biciklijada-prijava/

Osim humanitarnog karaktera biciklijada ima edukativni karakter, jer se u projektu promovira biciklizam kao zdrav način života, te sigurnost prometa na cestama u suradnji s Prometnom policijom.






Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: