Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Erste Plava liga - Osječani popunili 1493 startna mjesta!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.04.2016. 11:09 
Naslov:  Erste Plava liga - Osječani popunili 1493 startna mjesta!
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kvalifikacijama u Osijeku započela je ovogodišnja Erste Plava liga, atletsko natjecanje učenica i učenika 3. do 6. razreda hrvatskih osnovnih škola. Na stadionu Gradski vrt nastupilo je 962 osmoškolaca koji su ostvarili ukupno 1493 startova u sedam atletskih disciplina.

Mali atletičari iz Osijeka, Čepina, Tenje, Bizovca, Bošnjaka, Kutjeva, Iloka, Slatine, Našica, Požege, Otoka, Vinkovaca, Slavonskog Broda, Đakova, Đurđenovca, Podgorača, Rokovaca, Sarvaša, Višnjevca, Andrijaševaca,... borili su se za plasman u finale i nastup u uvertiri Hanžekovićevog memorijala, 6. rujna u Zagrebu. To je ostvarilo po dvoje najboljih u svakoj disciplini.



Pobijedio sam u disciplini 60 metara za pete razrede. Utrka je bila lagana, a u finalu u Zagrebu očekujem jedno od prva tri mjesta“, rekao je Patrik Vidaković. U istoj disciplini je pobijedila i njegova vršnjakinja Rebecca Schrempf: „Bilo je odlično, ovo mi je najdraže natjecanje. Očekujem neku medalju i u finalu.

Tonka Majer, koju već možemo smatrati iskusnom atletičarkom, pobijedila je u bacanju kugle: „Super mi je ovo kad se mogu natjecati s drugom djecom i steći nova poznanstva. Inače sam članica atletskog kluba Slavonija-Žito. Prošle godine sam bila treća, pa mi je ovo značajan napredak. Ne znam što mogu u finalu u Zagrebu, trudit ću se bacati što bolje mogu.



Leon Koški je učenik petog razreda, a na Erste Plavoj ligi nastupio je već treći put: „Pobijedio sam u utrci na 600 metara i ovo mi je prva pobjeda. Dosad mi je najbolji plasman bilo drugo mjesto. Prvo mjesto očekujem i na finalu u Zagrebu!

U Zagreb će, dakle, 68 najboljih osmoškolaca iz Osijeka i okolice, a tamo ih čeka još 476 finalista iz cijele Hrvatske.



Ovo je inače već četvrta sezona natjecanja koje organizira atletski klub Pro Sport s partnerima iz Erste Grupe, a dosad je u Este Plavoj ligi nastupilo više od 12 tisuća osmoškolaca.



Tekst: Erste plava liga
Foto: G.I. Tepeš


Najava: Erste plava liga [2016.]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: