Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



8. Dani vina, turizma i cikloturizma [2016.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Slavonija1
Offline
Ukupno postova: 6
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.04.2016. 22:07 
Naslov:  8. Dani vina, turizma i cikloturizma [2016.]
07.05.2016. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

8. Dani vina, turizma i cikloturizma Osječko-baranjske županije održat će se u subotu, 7. svibnja 2016. u Tvrđi.

Program:
Subota, 7. svibnja 2016.
10:00 h - Trg Svetog Trojstva u Tvrđi, Sajam vina i vinskih ulica, Osječki sajam antikviteta
12:30 h - Ispred Bastiona, Degustacija fiša, čobanca, graha i prženih babuški
18:00 h - Dvorište Kazamata
- Wine tour večer
- Trend Acoustic Band, Sing Song Swing Sextet i DJ Tac
- Prezentacija i degustacija vrhunskih slavonsko-baranjskih vina po cijeni od 4,00 kune i vinska čaša – 15,00 kn (kaucija)

Knedl grad
Na Trgu Sv. Trojstva ovom prigodom podići će se slatki „Knedl grad“, u čijim kućicama ćete moći kušati razne slastice uključujući „Osječku knedlu“. Knedla je dio gastronomske povijesti koju Turistička zajednica grada Osijeka oživljava u suradnji sa slastičarnicom „Slasta“ i Ugostiteljskom školom u Osijeku koja je osmislila jedinstven i slastan stari-novi recept. Uz slastice će biti ponuđena vina koja se, uz preporuku sommeliera, najbolje slažu s knedlama.

Zašto „Osječka knedla“?
U davna vremena, Osijek je u vihoru rata postao dijelom velikog Turskog carstva. Ipak, na veliku sreću Osječana, jednoga petka u 11 sati zadnji turski vojnik napustio je grad, a sve crkve zazvonile su i tako najavile dugo čekanu slobodu.

Kako su godine prolazile, crkve su i dalje svakoga petka zvonile u spomen na veliki događaj no Osječani su zaboravili pravi razlog... Konačno i praktično, osječke kuharice shvatile su da je upravo to vrijeme, „kada im sve crkve tako kažu“, idealno za pripremu jednog od omiljenih im jela – knedli sa šljivama, kako bi cijeli ručak bio gotov na vrijeme, do podneva!

I tako je taj, jedanaesti sat petkom postao poznat kao - „knedl sat“!



Pogledajte i..
[FOTO] Osječani uživali u dobrom vinu, čobancu i fiš-paprikašu
[FOTO] Održan svibanjski Sajam antikviteta i 5. Dani vina i turizma [2013.]
Tvrđa: Sajam antikviteta & 4. Dani vina i turizma [FOTO]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: