Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HNS: S.Čuraj "Stručnost, sposobnost i znanje žena nasuprot kvotama"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65890
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.03.2016. 13:54 
Naslov:  HNS: S.Čuraj "Stručnost, sposobnost i znanje žena nasuprot kvotama"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ženska inicijativa i Mladi HNS-a Osječko-baranjske županije i ove su godine, tradicionalno, organizirali akciju za Međunarodni dan žena.

Na glavnoj osječkoj tržnici, u Retfali i na Jugu 2 čestitali su Dan žena i darivali svoje sugrađanke ružama, čokoladnim srcima i prigodnim čestitkama.

Akciju su predvodili predsjednik Županijske organizacije HNS-a Osječko-baranjske županije Stjepan Čuraj i predsjednik Podružnice HNS Osijek i dogradonačelnik Osijeka Vladimir Ham.

„Nije dovoljno sjetiti se žena samo na ovaj dan, već je potrebno promišljati i kontinuirano raditi na poboljšanju pozicije žena u društvu cijele godine. Mi u HNS-u već dugi niz godina promišljamo o poziciji žena. Kod nas je prisutno dugogodišnje žensko vodstvo, počevši od pokojne počasne predsjednice dr.Savke Dabčević-Kučar, sadašnje predsjednice Vesne Pusić, do žena u vrhu HNS-a.

Također, u prethodnoj Vladi od HNS-ova četiri ministarstva, tri su vodile žene. Ne zbog toga što su žene, već što su stručne i sposobne žene! Potrebno je ženama omogućiti kontinuirano zauzimanje pozicija na temelju njihovih znanja, vještina i struke, a ne na temelju kvota. To je drušvo za koje se HNS zalaže.“ poručio je Čuraj čestitajući svojim sugrađankama njihov dan.

Dodajmo na koncu da su Dan žena prigodnim akcijama obilježile i HNS-ove Podružnice diljem županije: Đakovo, Valpovo, Belišće, Beli Manastir, Donji Miholjac,Popovac, Podgorač, Jagodnjak, Bilje, Satnica Đakovačka, Petlovac, Punitovci, Erdut, Feričanci i Petrijevci.



Tekst i foto: Željka Kolarić, Glasnogovornica ŽO HNS OBŽ

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: