Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Trg Ante Starčevića: Otvorenje izložbe "Naš svijet, naše dostojanstvo, naša budućnost"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.11.2015. 10:37 
Naslov:  Trg Ante Starčevića: Otvorenje izložbe "Naš svijet, naše dostojanstvo, naša budućnost"
28.11.2015. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Otvorenje izložbe "Naš svijet, naše dostojanstvo, naša budućnost", održat će se u subotu, 28. studenog 2015. godine, na Trgu Ante Starčevića u Osijeku u 10 sati.

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj u suradnji sa Informacijskim centrom Europe Direct Osijek i Regionalnom razvojnom agencijom Slavonije i Baranje, Gradom Osijekom i Osječko-baranjskom županijom organizira izložbu na Trgu Ante Starčevića u Osijeku pod nazivom "Naš svijet, naše dostojanstvo, naša budućnost." Izložba će biti otvorena do 3. prosinca 2015.

Kroz izložbu želimo ukazati građanima na predanost Europe i Europske unije u iskorjenjivanju siromaštva u cijelom svijetu kao i poticanju europskih građana da se aktivno uključe u rad na razvoju s partnerima iz cijele Europe.

Europska godina za razvoj 2015.
Početkom 2015. godine započela je Europska godina za razvoj (EYD2015) - godina posvećena podizanju svijesti, uključivanju Europljana u razvojnu suradnju Europske unije i poticanju rasprave pod sloganom „Naš svijet, naše dostojanstvo, naša budućnost“. Projekt EYD2015 predložila je Europska komisija, a jednoglasno usvojili Europski parlament i Vijeće Europske unije. Prilika je to da se pokaže snažna predanost Unije i njezinih članica iskorjenjivanju siromaštva diljem svijeta.

„Cilj Europske godine za razvoj jest informirati građane Europske unije o razvojnoj suradnji kroz isticanje rezultata koje je Unija postigla kao globalni igrač, djelujući zajedno sa zemljama članicama“, istaknuo je Neven Mimica, povjerenik Europske komisije za međunarodnu suradnju i razvoj.

Tijekom Europske godine za razvoj održao se cijeli niz događanja na razini Unije i na
nacionalnoj, i lokalnoj razini. Cijeli niz dionika pozvan je na uključenje u donošenje ključnih odluka vezanih uz razvoj, ekologiju i klimatske promjene. EYD2015 je ujedinila mlade, donositelje politika, civilno društvo, privatni sektor, akademske institucije i pojedinačne dionike u cilju usredotočivanja na zajedničke razvojne ciljeve. Riječ je o prvoj „europskoj godini“ koja je bila usmjerena na vanjske odnose.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: