Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Provedena je preventivna akcija informiranja građana o elementima sigurne vožnje bicikla "Biciklirajmo biciklističkom"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65755
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.08.2015. 11:37 
Naslov:  Provedena je preventivna akcija informiranja građana o elementima sigurne vožnje bicikla "Bicik
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dana 31. srpnja, u Osijeku, na Promenadi kod pješačkog mosta u vremenu od 18,30 do 20 sati službenici Odjela prevencije i Postaje prometne policije Osijek su provodili preventivnu akciju informiranja građana o elementima sigurne vožnje bicikla. Navedena aktivnost se provodila u okviru preventivnog projekta „Biciklirajmo biciklističkom“, kojom prilikom su dijeljeni informativni letci sa savjetima o zaštiti bicikla od krađe kao i pojedinim člancima Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji se odnose na kretanje biciklista.

Poznato je da je Osijek grad biciklista i bicikliranja te se svakodnevno može vidjet veliki broj biciklista na cestama kao i na biciklističkim stazama diljem Grada. Unatoč popularizaciji bicikliranja u Gradu na Dravi sigurnosno stanje po pitanju biciklista je zabrinjavajuće. Naime, biciklisti su ugrožena skupina sudionika u prometu i kao takvi zaslužuju posebnu pozornost, ali ukoliko sami biciklisti ne počnu razmišljat na način da se određeni prometni delikt može dogoditi, a ne da se neće dogoditi, do tada ćemo svakako voditi zabrinjavajuće statističke podatke. Navedenom svjedoči evidentirano 952 biciklista koji su sudjelovali u prometu pod utjecajem alkohola u prvih 6 mjeseci 2015. godine, kao i 62 prometne nesreće u kojima su sudjelovali biciklisti od čega je u prvih 6 mjeseci na području Policijske uprave osječko-baranjske poginulo sveukupno 5 biciklista.

Cilj ove akcije je bilo upozoriti bicikliste na rizike prometovanja biciklima po kolnicima i biciklističkim stazama i poštivanje sigurnosnih savjeta policijskih službenika o korištenju bicikla kao alternativnog prijevoznog sredstva.

Navedenoj akciji podršku su dali mnogi građani, biciklisti, „roleri“ i pješaci kao i netom vjenčani bračni par, kojem želimo puno sreće i uspjeha u životu koji je pred njima.



Tekst: Darijo Premec/PU Osječko baranjska
Foto: Dalibor Bauernfrajnd/Osijek031.com

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: