Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Mađarska: "Rockmaraton 2015."@Szalki otok u Dunaújvárosu

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 08.07.2015. 17:54 
Naslov:  Mađarska: "Rockmaraton 2015."@Szalki otok u Dunaújvárosu
Od 13.07.2015. 20:00 do 15.07.2015. 23:58 (uključivo)
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Za sve one koji ostaju na kontinentu, tu su mnogobrojni festivali u Osijeku i regiji. Jedan od njih je i dugovječni festival rock glazbe u Mađarskoj. Događanje pod nazivom "Rockmaraton 2015." ove godine slavi četvrt stoljeća, odnosno 25 godina. Od 13. do 15. srpnja, 2015., na četiri pozornice očekuje vas više od 120 izvođača! Lokacija je Szalki otoku u Dunaújvárosu (Pentela), jednom od najmlađih mađarskih gradova.

Unearth, Korpiklaani, The Black Dhalia Murder, The Exploited, Biohazard, Arkona, Helloween, Kataklysm samo su neka od imena koji vas očekuju. U prodaji se nalazi nekoliko vrsta ulaznica, a najpovoljnije su prošli oni koji su se ranije odlučili za kupnju putem interneta. Ulaznice je moguće kupiti i na mjestu događanja pa je tako dnevna ulaznica dostupna već od 145 kuna, a cijena za šestodnevni maraton rocka iznosi oko 160 kuna. Za sve posjetitelje je osiguran i kamp s dodatnim sadržajima koji je otvoren čak i za one s dnevnim ulaznicama. Detaljne informacije i line up su dostupni na službenoj stranici: rockmaraton.hu





Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65758
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 28.07.2015. 19:57 
Naslov:  Re: Mađarska: "Rockmaraton 2015."@Szalki otok u Dunaújvárosu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ljubitelji metal, hard core i punk zvuka imali su prilike uživati u pravoj šestodnevnoj, glazbenoj poslastici koja se od 13. do 18. srpnja održala u mađarskom gradu Dunaújvárosu. Rockmaraton je proslavio četvrt stoljeća postojanja uz više od 120 izvođača na četiri pozornice i više tisuća posjetitelja.

Uz toliku tradiciju, nimalo ne iznenađuje što je organizacija na zavidnoj razini. Ozvučenje je odlično te nema preklapanja između različitih pozornica koje su uglavnom nalaze ispod prostranih šatora za slučaj lošeg vremena. Glavna i najveća Sproni bina nije pod šatorom, ali je tlo ispred prekriveno diskretnom gumenom podlogom kako bi se izbjeglo gacanje po blatu u slučaju kiše. Satnica se poštuje i posložena je tako da se stignu vidjeti svi vodeći bendovi. Šankova ima dovoljno i ne čeka se dugo na red. Cijena prvog piva iznosi 600 forinta (oko 15 kuna) uz koju dobivate čašu koju možete više puta upotrijebiti i čime se sprječava višak plastičnih čaša na festivalskom prostoru. Nakon toga iznosi 400 forinti (oko 10 kuna), a osim piva u ponudi je mineralna voda, sokovi i nekoliko žestokih pića. Kamp je prostran te se unutar samog festivalskog prostora nalaze uredno posloženi štandovi sa svim potrepštinama koje čovjeku naviklom na gradsku vrevu mogu zatrebati: od uobičajenih bendovskih rekvizita do četkice za zube. Poželite li još nešto, trgovački lanci u gradskom centru se nalaze na petnaestak minuta lagane šetnje. Bio je osiguran čak i besplatan wi-fi! Kako je sve smješteno na otoku, usred Dunava, tu su prostrane uređene pješčane plaže gdje se možete kupati i osvježiti prije večernjeg provoda. Postoje i tuševi, a pravo na kamp imaju i oni sa dnevnom ulaznicom. Cijene su pristupačne ili čak jeftinije nego na nekim drugim festivalima u Hrvatskoj. Kune ih ne zanimaju, kao ni euro, stoga je potrebno pripremiti forinte.

Uz imena poput Unearth, Kataklysm, Helloween i Biohazard, Rockmaraton ima snažnu metal intonaciju i to se moglo primjetiti prema uglavnom domaćoj publici gdje se, osim mladih, moglo zamjetiti i onih "iskusnijih" koji su u posjetu bili sa djecom. Stranaca je bilo malo, ali 200 km i dva sata vožnje od Osijeka, tu se ipak pronašla kolonija od desetak Osječana koji su došli uživati.

Rockmaraton se pokazao kao pravo osvježenje na festivalskoj karti te je u potpunosti opravdao svoj naziv. Ovako bogat i uređen, uz ponešto bolju promociju, zacijelo ima perspektivu i budućnost.


Arkona live @ Rockmaraton 2015.


Arkona - Na strazhe novyh let


The Exploited - Was it me













































































Tekst i video: Svebor
Foto: Ivan Batrolović

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: