Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Javni poziv za davanje u najam POS stanova u Osijeku

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65786
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.07.2015. 11:23 
Naslov:  Javni poziv za davanje u najam POS stanova u Osijeku
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš danas dolazi u Osijek gdje će najaviti početak provedbe projekta davanja u najam stanova sagrađenih u projektu poticane stanogradnje.

Ministrica Mrak-Taritaš tom će prilikom obići novoizgrađenu višestambenu zgradu izgrađenu u Vukovarskoj ulici u Osijeku i predati ključeve stanova kupcima.

Prikladno je da se najava početka provedbe projekta stanova za najam događa baš u Osijeku jer je upravo zgrada u Vukovarskoj ulici prva zgrada POS-a sa stanovima predviđenima i za najam. Od ukupno 38 izgrađenih stanova, njih 30 je rezervirano za najam.



APN je 11. srpnja 2015. objavio javni poziv za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam stanova na lokacijama Osijek, Zagreb (Klara i Zapruđe) i Split. Javni poziv za Osijek je otvoren do 15. rujna 2015. Raspon cijena za najam stanova do 60 m2 je od 22,00 do 25,00 kuna, a za stanove iznad 60 m2 raspon cijena je od 19,00 do 23,00 kuna ovisno o lokaciji stana.

Pravo na podnošenje zahtjeva za najam imaju svi državljani Republike Hrvatske koji, kao i članovi zajedničkog domaćinstva, nemaju u vlasništvu nekretninu namjenjenu stanovanju na području gdje se nalazi nekretnina koja se daje u najam te osobe kojima iznos predviđene najamnine predstavlja maksimalno 30% ukupnog mjesečnog prihoda svih članova obiteljskog domaćinstva.

S obzirom da je već u prva dva tjedna, bez pozivanja građana preko javnih medija, prikupljeno šest prijava samo za Osijek, očekuje se da će do isteka roka broj prijava biti znatno veći.



Javni poziv, Zahtjev za najam nekretnine iz Programa društveno poticane stanogradnje te svi drugi potrebni obrasci dostupni su na web stranici APN-a.

[klik za uvećanje]






Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Davor Lončarić/Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: