Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Lagani rast broja turista u Osijeku za prvih šest mjeseci 2015.

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65790
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 25.07.2015. 13:56 
Naslov:  Lagani rast broja turista u Osijeku za prvih šest mjeseci 2015.
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Prema podacima Turističke zajednice Osijeka, u prvih šest mjeseci ove godine zabilježen je lagani rast broja turista koji su posjetili grad na Dravi. Ove godine u prvih šest mjeseci posjetilo nas je ukupno 20.713, a u isto vrijeme lani 20.545 gostiju. Raste i broj noćenja u Osijeku: s prošlogodišnjih 35.837 na 36.440 noćenja.

Postoji više razloga za ove pozitivne trendove u turizmu: prije svega tu je izuzetno popularna zračna linija Osijek – London, zatim sportski događaji u Osijeku poput Europskog prvenstva u streljaštvu za osobe s invaliditetom te sve veći broj poslovnih ljudi u gradu na raznim eventima kongresnog turizma. Pored toga, Osijek je sve popularniji među cikloturistima i drugim individualnim gostima čija je ideja aktivno provesti godišnji odmor vozeći se od destinacije do destinacije. Povećan je i broj kruzera koji pristaju u Osijeku, no kako ti gosti ne spavaju ovdje, tako se niti ne vode u statistikama osječkog TZ-a.

Da su perspektive za turizam u Osijeku i okolici vrlo dobre svjedoči i nedavno otvorena tematska staza kroz park prirode Kopački rit, sve veći interes za obilazak vinskih cesta, ali i potencijal obnovljenih Bizovačkih toplica kao nositelja zdravstvenog turizma na ovom području. I ovo ljeto popularna će biti tradicionalna manifestacija Pannonian Challenge, posebice među mlađim posjetiteljima, dok će jesen obilježiti Dani Osječkog piva. Oko Božića nastavit će se prošle godine predstavljen program Advent u Osijeku, koji je odmah postigao velik uspjeh.

Broj turista mogao bi se dodatno povećati kada se realizira projekt Putevima Nikole Šubića Zrinskog i Sulejmana Veličanstvenog. Riječ je o edukativno-enološko-gastronomskom projektu na ruti od Osijeka do Sigeta. Taj je projekt nominiran u okviru IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Mađarska, a u sklopu tog programa odvija se i projekt obnove stare osječke vodenice koji je pri kraju i trebao bi uskoro biti predstavljen javnosti.



Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Dalibor Bauernfrajnd/Foto-arhiv031

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: