Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Ekonomski fakultet: Besplatna edukacija "Kako pokrenuti vlastiti posao i kako se kvalitetno umrežiti"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 27.05.2015. 14:35 
Naslov:  Ekonomski fakultet: Besplatna edukacija "Kako pokrenuti vlastiti posao i kako se kvalitetno umr
12.06.2015. 9:30
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ivan Sarić, jedan od stručnih predavača projekta „Poslovni uzlet“ koji Poslovni dnevnik organizira drugu godinu zaredom u suradnji s Ministarstvom obrta i poduzetništva održat će na Poslovnom uzletu Poslovnom uzletu grada Osijeka 12. lipnja besplatnu edukaciju na temu „Kako pokrenuti vlastiti posao i kako se kvalitetno umrežiti“.

Popis svi edukacija dostupan je ovdje, a na željene edukacije možete se prijaviti na linku.

Sarić je zaposlen u HUP-u Regionalnom uredu u Osijeku na radnom mjestu pravnog savjetnika. Nakon završenog formalnog obrazovanja, radno iskustvo stjecao u privatnom i javnom sektoru te nam je ovom prilikom rekao što mogu očekivati polaznici predavanja.

Koje su najčešće tri greške koje ljudi u Hrvatskoj rade kada kreću u pokretanje vlastitog biznisa?
Za uspješno pokretanje posla potrebno je prepoznati poslovnu priliku, imati preliminarne resurse ili ostvariv plan financiranja i kvalitetan tim. Mnogi ne uvažavaju ove aspekte pa pogriješe jer ne razrade svoju poslovnu ideju, nemaju pripremljen poslovni plan koji je temeljen na objektivnim kriterijima ili ne uključuju ljudski faktor, odnosno, nemaju odgovarajući tim za realizaciju poslovnog pothvata. Drugi pak isključivo smatraju da je novac najvažniji resurs kod započinjanja posla što nužno ne znači da će poslovna ideja uspjeti (postoje mnogobrojni primjeri poduzetnika koji su posao pokrenuli bez početnog kapitala).

Kome se najbolje obratiti kako bi se izbjegle te greške?
Najbolje se obratiti institucijama koje pružaju poduzetničku podršku poput HUP-a ili centara za poduzetništvo jer mogu dobiti povratnu informaciju o tome može li se njihova ideja realizirati, te će barem dobiti pomoć u savladavanju određenih prepreka za ostvarenje zamišljenog poslovnog pothvata.

Radi li se u Hrvatskoj dovoljno na otklanjanju birokratskih prepreka za pokretanje novih poslova?
Nažalost u Hrvatskoj nije dovoljno učinjeno za otklanjanje birokratskih prepreka čega smo i sami svjedoci. Primjera radi, imamo više od 500 parafiskalnih nameta koji opterećuju tvrtke u Hrvatskoj, a država još uvijek nije utvrdila njihov točan broj na nacionalnoj i lokalnoj razini. Iako volja za pozitivnijem poduzetničkim okruženjem postoji, ono nije zaživjelo osobito, primjerice, kod ishođenja raznih dozvola od tijela javne vlasti pri čemu se u 2014. godini povećao broj procedura potrebnih za izdavanje građevinskih dozvola kao i postupaka za pokretanje posla. Također, još uvijek ne možemo na jednom mjestu saznati sve potrebne informacije vezane uz realizaciju određenog projekta ili primjerice dobiti na jednom mjestu informacije potrebne za izgradnju nekog objekta potrebnog za poslovni pothvat.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: