Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osječka glavna tržnica dobila novu led rasvjetu i obnovljene hladnjače

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65780
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 05.03.2015. 13:56 
Naslov:  Osječka glavna tržnica dobila novu led rasvjetu i obnovljene hladnjače
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na glavnoj osječkoj tržnici na Gajevom trgu gradonačelnik Ivica Vrkić danas je u rad pustio novu led rasvjetu. Nova rasvjeta značit će nove uštede, veću kvalitetu u smislu spektra svjetlosti te, u usporedbi sa starim fluorescentnim cijevima, uštedu od 50% električne energije što će Tržnici Osijek uštedjeti oko 15% ukupnih troškova za struju.

Korist od nove rasvjete osjetit će i prolaznici i sam grad jer će taj dio biti bolje osvijetljen noću, a uštede koje će se ostvariti na električnoj energiji osjetit će i zakupci. Naime, od travnja počinje rezervacija klupa za sljedeću godinu a za obrtničke klupe i štandove zakup će biti smanjen za 20%.

Osim nove rasvjete, predstavljeno je još jedno ulaganje: novoobnovljena hladnjača u podrumu tržnice. Mnogi Osječani niti ne znaju da Tržnica ima veliki podrum gdje njezini komintenti drže svoje proizvode, a nova investicija omogućit će veću kvalitetu skladištenja robe. Za ove dvije investicije (rasvjeta i hladnjače) Tržnice Osijek su izdvojile 500.000 kuna ali će se to vratiti kroz uštede.

Iz Tržnica Osijek ujedno su najavili i skorašnju javnu prezentaciju dva nova velika projekta: pretvaranje osječke tržnice u turističku atrakciju grada što je već započelo postavljanjem smeđe signalizacije po gradskim punktovima koja pokazuje gdje se nalazi tržnica te projekt rekonstrukcije poslovne zgrade Tržnice vrijedan 20 milijuna kuna. Plan je instalirati solarne ćelije za proizvodnju električne energije za vlastite potrebe. Taj projekt će se aplicirati prema EU fondovima koji bi mogli dati 85% potrebnih sredstava, dok će Grad i Tržnice uložiti preostalih 15%.



Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Monika Kralj/Radio Osijek

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: