Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Osijek dobio potporu od sedam gradova prijatelja za Europsku prijestolnicu kulture

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65873
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 02.12.2014. 13:32 
Naslov:  Osijek dobio potporu od sedam gradova prijatelja za Europsku prijestolnicu kulture
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Na svečanom prijamu u Gradskoj straži Muzeja Slavonije gradovi prijatelji čestitali su Osijeku njegov dan predavši čelnicima Grada Pismo potpore za kandidaturu za Europsku pijestolnicu kulture 2020. godine. Predstavnici 7 od 11 osječkih gradova prijatelja, donoseći čestitku u obliku Pisma potpore, naglasili su kako Osijek ima što ponuditi i zato zaslužuje kandidaturu za EPK.

Zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham istaknuo je kako je ovakva potpora velika stvar jer prilikom kandidature svaki grad treba dokazati i europsku dimenziju projekta, te je upravo suradnja s gradovima prijateljima garancija te europske dimenzije projekta. Ham je također izrazio zadovoljstvo činjenicom što su svi gradovi prijatelji odlučili ne samo podržati kandidaturu Osijeka, već su izrazili spremnost programski sudjelovati u projektu.

Gradovi prijatelji Tuzla i Subotica vide priliku i za svoje sudjelovanje u toj manifestaciji, čime će se prijateljstvo, uz dobru gospodarsku suradnju, produbiti i na kulturnoj razini. Gradonačelnik Tuzle Jamin Imamović, čestitajući Osijeku Dan grada, izrazio je zadovoljstvo odnosima dvaju gradova te je toplo preporučio Osijek za titulu Europske prijestolnice kulture 2020. ponudivši punu pomoć u kandidaturi ali i suradnju na provedbi konkretnih programskih sadržaja.

Član Gradskog vijeća Subotice Boško Stantić naglasio je zajedničku povijest dvaju gradova od Austrougarske preko Jugoslavije do danas, zajednički secesijski stil graditeljhstva, naglasivši kako Osijek i Subotica surađuju u sportu, privredi, kulturi, obrazovanju... Podsjetio je i na konkretne projekte suradnje poput suradnje gradskih knjižnica i muzeja u dvama gradovima, zajedničkih nastupa na sajmovima, no najvažnija je prekogranična suradnja u sklopu IPA projekata gdje su mnogi projekti već realizirani a još neki su u planu, tako da Subotica i dalje računa na Osijek kao na snažnog partnera u sklopu IPA projekata.





Tekst: M.M./Osijek031.com
Foto: Elena Sunček/Foto-arhiv031


pročitajte i..
[FOTO + VIDEO] Osijek Đoletovim koncertom za 9.000 posjetitelja najavio kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: