Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Centar tehničke kulture Osijek obilježio Europski tjedan robotike [2014.]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65874
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 01.12.2014. 19:04 
Naslov:  Centar tehničke kulture Osijek obilježio Europski tjedan robotike [2014.]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

2011. godine je prvi puta organiziran Europski tjedan robotike na poticaj zajednice European Robotics Community, sa ciljem kako bi se istraživanje i razvoj na području robotike približili širokoj populaciji.

2013. godine u ovom projektu organizirana su 334 različita događaja u 24 zemlje na kojima je sudjelovalo više od 55 000 sudionika.



Ove godine je po prvi puta ne samo u Domu tehnike već i u Republici Hrvatskoj, obilježen Europski tjedan robotike. Centar tehničke kulture Osijek je u ovom važnom i velikom događaju sudjelovao sa obilježavanjem Dana otvorenih vrata CTK Osijek - radionice robotike. Ovo je bila prigoda svim malim i velikim zaljubljenicima u nove tehnologije, da ove subote, u vremenu od 9.00 do 11.30 sati zavire u učionicu broj 17, te pogledaju što su sve za njih pripremili polaznici i voditelj radionice Mirko Mesić.



Moglo se vidjeti sastavljenih i programiranih semafora, garažnih vrata, robotskih kolica, kao i samih malih robota-buba te jedan malo veći koji je sve uveseljavao. Polaznici su svim zainteresiranima demonstrirali kako sastaviti i isprogramirati određene elemente. Iako je ovaj naš događaj bio skromnog karaktera, neopisivo je važan za osvješćivanje smjera u kojem se kreće cijeli svijet, te zainteresira mlade polaznike da se upoznaju sa osnovama same robotike te im se daje uvid u njezine mogućnosti i primjene.



Velika je stvar ne samo za Centar tehničke kulture Osijek, već i za sam grad Osijek da ga se stavi na europski popis obilježavanja ovako važnog događaja jer i na taj način želimo potvrditi da smo bili i da ćemo ostati nacija znanja, puna mladih zaigranih i zainteresiranih umova koji su u svojim mogućnostima spremni istraživati. Ovdje do izražaja dolazi veliki angažman voditeljice Centra tehničke kulture Osijek kao i samih voditelja koji u iznimno skromnim uvjetima konstantno pokušavaju pronaći načine da kroz razne konkretne radionice prepoznaju i potaknu mlade i darovite da nastave istraživati.

Osim Osijeka, sudjelovali su Zagreb i Dubrovnik.



Tekst: Nataša Dorić
Foto: Juraj Ćurić

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: