Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HPD "Lipa" Osijek snima videospot za novi hit "Slavonica"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65431
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 24.11.2014. 17:33 
Naslov:  HPD "Lipa" Osijek snima videospot za novi hit "Slavonica"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[10.2.2015.] [VIDEO] HPD "Lipa" Osijek predstavlja videospot za nagrađivanu skladbu "Slavonica"!


Članice i članovi Hrvatskog pjevačkog društva "Lipa" Osijek proteklu nedjelju (jučer, 23. studenoga) poslije podne i navečer proveli su radno jer su snimili prvi dio videospota za izvrsnu pjesmu "Slavonica", koju je ciljano za Lipu napisao poznati skladatelj Davor Bobić, inače direktor Varaždinskih baroknih večeri i prodekan Umjetničke akademije u Osijeku.

Podsjetimo, na nedavnom 47. susretu hrvatskih pjevačkih zborova u Novigradu, gdje su osvojili titulu pobjednika, lipašicama i lipašima za "Slavonicu" je pripala posebna nagrada Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe hrvatskog autora. Velike pohvale za njezinu izvedbu dobili su i na najvećem međunarodnom natjecanju, 8. Svjetskim zborskim igrama (World Choir Games) u latvijskoj Rigi u srpnju ove godine, kada su zaslužili dvije srebrne (olimpijske) medalje. Budući da za "Slavonicu", modernu, atraktivnu i dinamičnu pjesmu sa slavonskim etno elementima, dobijaju čestitke stručnjaka i publike gdje god je otpjevaju, odlučili su je snimiti za novi nosač zvuka (pripremaju ga u suradnji s Brankom Starcom, još jednim poznatim hrvatskim skladateljem i dirigentom) te snimiti glazbeni videospot, prvi u novijoj povijesti Lipe.



Za videospot su angažirani snimatelj Igor Sambolec i produkcijska kuća GERILAFilm Production, koji potpisuju niz hvaljenih i nagrađivanih glazbenih videospotova i kratkih filmova, a ovo im je prva suradnja s nekim pjevačkim zborom, što im je novi izazov. Budući da je "Slavonica" uz ovacije praizvedena ljetos na Lipinom godišnjem koncertu u srpnju u sklopu Osječkog ljeta kulture, održanom u atriju zgrade Glavne straže u Tvrđi (arheološkog odjela Muzeja Slavonije), taj prostor je, kao i Trg sv. Trojstva, izabran za dvije skupne scene koje je snimilo četrdesetak pjevačica i pjevača na čelu s dirigenticom prof. Valerijom Fischbach.



Atrij prekrasne zgrade, drvo ginko s prelijepom žutom krošnjom i barokni zdenci poslužili su kao odlična kulisa. Lipašice i lipaši strpljivo su mijenjali formacije, glumili, pjevali i slušali sve zahtjeve redatelja, producenata i snimatelja – posebna atrakcija bit će scene snimane iz zraka! – te u veselom raspoloženju, bez obzira na relativno nisku vanjsku temperaturu, izdržali višesatno naporno snimanje. U idućih tjedan dana bit će snimljene još pojedinačne scene u prostoru Barutane na lijevoj obali Drave i popularnom kafiću St. Patrick's Pub u Tvrđi, kao i kadrovi s autorom pjesme, Davorom Bobićem. Nakon toga spot ide u montažu, a njegova objava i premijera očekuju se do sredine prosinca.







Tekst: Tomislav Levak, dopredsjednik i glasnogovornik
Foto: GERILAFilm Production

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: