Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HNS: Odgođena odluka o pripajanju ljekarni na temelju inicijative klubova HNS-a i SDP-a

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65696
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.11.2014. 9:10 
Naslov:  HNS: Odgođena odluka o pripajanju ljekarni na temelju inicijative klubova HNS-a i SDP-a
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ovim putem Vam želimo skrenuti na pozornost kako su klub vijećnika HNS-a i klub vijećnika SDP- a u Osječko-baranjskoj Skupštini predložili skidanje sa točke dnevnog reda odluke o pripajanju Ljekarni Đakovo i Ljekarni Beli Manastir Ljekarni Osijek, odnosno osnivanje Ljekarni Osječko- baranjske županije.

S obzirom na primljene pritužbe radnika Ljekarni Osijek neposredno prije same sjednice, koje nisu vijećnici imali prilike razmotriti i na sami materijal koji je po mišljenju predsjednika kluba HNS-a gosp. Stjepana Čuraja, kako je istaknuo, nedovoljno dobro pripremljen jer odluka o pripajanju triju ljekarni, gdje,poput đakovačkih ljekarni koje imaju tradiciju dužu od 50 godina, ne može biti obrazložena na svega 20 tak stranica materijala u kojima nisu navedene neke od bitnih stavaka postojeće odnosno, čini se, buduće bilance.

Također je gosp. Čuraj upitao da li je razlog ovakvog prijedloga najava Vlade RH o mogućoj promjeni regionalnog ustroja kojem bi Osijek dobio status Županije, te time preuzeo gospodarenje nad osječkim ljekarnama, što je Župan uzeo u razmatranje.

Vijećnici su se nakon stanke usuglasili kako će se točka dnevnog reda iskoristiti za raspravu o inicijativi, te kako se neće donijeti odluka.

Inicijativa HNS-a o povećanju rodiljnih naknada

Zahvaljujući HNS-u i prijedlogu predsjednika kluba vijećnika HNS-a Stjepana Čuraja, Župan Osječko baranjske županije obvezao se da će razmotriti inicijativu da, od iduće godine, iznos rodiljne naknade bude povećan sa sadašnjih 500 kuna na 1000 kuna za svako rođeno dijete. HNS kontinuirano naglašava važnost zastupanja interesa socijalno ugroženih skupina građana te smatra da je ova mjera samo jedan od načina kojim se mogu olakšati financijski tereti obitelji s djecom.



Tekst i foto: Marijana Bošković, Glasnogovornica ŽO HNS-a OBŽ

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: