Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Trg slobode: "Vježbom do zdravlja"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65430
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.10.2014. 9:53 
Naslov:  Trg slobode: "Vježbom do zdravlja"
30.10.2014. 11:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U velikom broju zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj, bilježi se porast zdravstvenih problema koji nastaju zbog prekomjerne tjelesne težine (povećane tjelesne težine i debljine), što doprinosi razvoju uzročno povezanih bolesti, koje spadaju među vodeće uzroke pobola i smrtnosti, a to su bolesti srca i krvnih žila, šećerna bolest i neke maligne bolesti.

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek u suradnji s udrugom Optimalnom težinom do zdravlja „Vaga“ i Medicinskom fakultetom Osijek pokrenulo je u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Osijek rad Savjetovališta za prevenciju pretilosti čije usluge su besplatno na raspolaganju građanima svakog četvrtka od 13,00 do 15,00 sati.

S ciljem upoznavanja, osvješćivanja i edukacije javnosti, a posebno djece i mladih, o problemu pretilosti, te svakodnevnom potrebom za tjelesnom aktivnošću kao jednom od mjera prevencije pretilosti Gradsko društvo Crvenog križa Osijek u suradnji s Upravnim odjelom za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka, udrugom Optimalnom težinom do zdravlja „Vaga“, Medicinskim fakultetom Osijek i Udrugom studenata sestrinstva Osijek organizira događaj „Vježbom do zdravlja“ koji će se održati 30. listopada 2014. godine u vremenu od 11,00 do 13,00 sati na trgu Slobode u Osijeku prema slijedećem programu:

11,00-13,00
– animacija i instruktaža Zumba fitness-a uz uključivanje građana u fitness koreografije
– mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi
– savjetovanje o zdravoj prehrani
– podjela edukativnih materijala (letaka i brošura)

Program financira Ministarstvo zdravlja Republike Hrvatske.




Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: