Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



ORaH: Akcija i predavanje ORaH-a "Biciklom kroz Osijek"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65767
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.07.2014. 12:34 
Naslov:  ORaH: Akcija i predavanje ORaH-a "Biciklom kroz Osijek"
26.07.2014. 10:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Kako se Osijek promovira kao grad bicikala, gradska organizacija stranke ORaH priključuje se pradstavljanju grada kao takvoga, organizirajući događanje naziva '' Biciklom kroz Osijek '' u subotu, 26. srpnja 2014. godine na adresi Trg Lava Mirskog 1, u Osijeku. Program se sastoji iz dva dijela. Sa početkom u 10.00 sati na spomenutoj adresi održavati će se predavanje kojim će moderirati mag. oec. Darko Balaš, povjerenik ORaH-a za grad Osijek. Sudionoci predavanja su Policijska uprava Osječko - baranjska sa predstavnikom Prometne policije koji će govoriti o sigurnosti biciklista u prometu i istaknuti nam kako izgleda bicikl ispravan za uključenje u promet. Predsjednik Udruge Bike My Day,dipl. iur. Ivan Podraza, govoriti će o razvoju biciklizma u Osijeku i biciklu kao ekološkom, ekonomskom, zdravstveno i psihosocijalno poželjnom načinu prijevoza, potrebama razvoja biciklističke infrastrukture te biciklističkoj kulturi.

Po završetku predavanja pozivamo ljubitelje biciklizma i zainteresirano građansvo da nam se pridruže u edukativno - rekreativnoj vožnji Osijekom koja počinje u 11.00 sati sa Trga Lava Mirskog . Pravac kretanja je: prolaz HNK - Županijska ul. - Ul. Republike - Radićeva ul. - Ul. V. Hengla - Kino Urania - Promenada - Solarski trg - Strossmayerova ul. - Dvorac Pejačević - Strossmayerova ul. - Trg A. Starčevića - Županijska ul. - HNK Osijek - Trg L. Mirskog. U dogovorenoj ruti predvidjeli smo petominutna stajanja kod Kina Urania, Dvorca Pejačević i HNK Osijek. Na tim će nam se mjestima obratiti vodič vožnje, magg. educ. art Tomislav Livaja, koji će govoriti o zanimljivostima historicističke arhitekture. U vožnji će nam se pridružiti Udruga Bike My Day koja aktivno i uspješno promovira biciklizam u Osijeku. Kraj vožnje predviđen je za 12.00 sati na Trgu L. Mirskog.

Odlučili smo se za ovakvu vrstu aktivnosti kako bismo promovirali održivost; zdrav način života, ekonomičnost prijevoznog sredstva te potencijale Osijeka koji se kriju u cikloturizmu, koji bi, uložimo li određene napore, mogao doista postati prepoznatljivost našega grada. Dakako, želimo ukazati na potrebu poštivanja prometnih pravila u svrhu što veće sigurnosti biciklista u prometu, na potrebu ulaganja u biciklističku infrastrukturu te pronalaženje rješenja za uklanjanje prepreka poput rubnika i stupića koji predstavljaju problem biciklistu pri kretanju gradom.

Pozdravljamo svaku inicijativu u smjeru poboljšanja uvjeta za bicikliste, ulaganje u biciklističku infrastrukturu i ulaganje u edukaciju, posebno djece. Nadamo se kako će se Osijek doista razvijati u pravcu kojim ga predstavljamo; kao Osijek - grad bicikala.

Podsjećamo roditelje da je za svu djecu do 16 godina starosti za vrijeme vožnje na cesti obavezno korištenje kacige. Isto tako, molimo sve sudionike vožnje da se pridržavaju prometnih pravila.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: