Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Napokon ravna i široka biciklistička staza na "novoj Promenadi"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65737
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.07.2014. 11:03 
Naslov:  Napokon ravna i široka biciklistička staza na "novoj Promenadi"
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Osijek je nedavno, nakon dugog očekivanja, dobio produžetak biciklističke i pješačke staze na Promenadi iza stare vodne crpke. Kakva je kvaliteta bic staze – provjerila je naša infrastrukturna ekipa.

Staza je ravna i široka, a da nije dva sitna nezgodna rješenja za bicikliste – bila bi zaista idealna.

Prvo nezgodno rješenje su dva zavoja od približno 90 stupnjeva, od kojih se jedan nalazi na samom uglu vodovodne crpke, te tako biciklisti ne mogu vidjeti što ili tko ih iza ugla očekuje. Ovaj problem će biciklisti ionako, pretpostavljamo, rješavati kretanjem kako je označeno na strelici.



Drugo nezgodno rješenje jednako se tiče biciklista kao i pješaka. Naime, stepenice s vidikovca vode pješake izravno na biciklističku stazu, koja je ovdje s južne strane označena tik do zida, te bi ju trebalo pomaknuti nešto sjevernije i ujedno horizontalnom signalizacijom upozoriti pješake na biciklističku stazu.



Ostatak staze je odlično izveden, a čak su jednim dijelom biciklistička i pješačka staza razdvojene. Staza završava ravnim spojem na kolnik, tako da vožnja biciklom ne izaziva udarac. Velika pohvala za izvođače od BikeMyDay-a!















Tekst i foto: Ivan Podraza/BikeMyDay

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Prizma
Offline
Ukupno postova: 61
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.07.2014. 11:55 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

...propustili ste detalj spoja bic staze sa kolnikom koji je napravljen kao jedva 1m široka betonska staza sa rubnjakom od 20 cm čiji vrh je taman na prelasku. Vrlo nezgodno mjesto ako vozite duži bicikli ili, što je sve češći slučaj, mala kolica za djecu iza bicikla. Čini mi se da se to moglo bolje riješiti, a ostalo inače odlično!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: