Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sinoć su svečano otvoreni 5. Đakovački rezovi

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 66100
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 19.06.2014. 13:11 
Naslov:  Sinoć su svečano otvoreni 5. Đakovački rezovi
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

[23.06.2014.] Zatvoreni su 5. Đakovački rezovi [2014.]


Sinoć su u 20.30 sati u Đakovu otvoreni 5. Đakovački rezovi. Prisutne je u ime organizatora pozdravila predsjednica Đakovačkih rezova Sanja Bježančević naglasivši kako su ponosni na činjenicu da poznati Đakovački vezovi tradicionalno počinju Đakovačkim rezovima.

Gledatelje su pozdravili dogradonačelnik Ivan Išasegi i utemeljitelj Đakovačkih rezova i saborski zastupnik Damir Tomić. Ponosan na činjenicu da su uz grad Đakovo i Hrvatski audiovizualni centar Đakovačke rezove prepoznali i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, ali i rezovska publika koje je svake godine sve brojnija.



Rezove je otvorio zamjenik ministrice kulture RH, prof. Berislav Šipuš koji se našao i u ulozi predsjednika žirija 11. Međunarodnog Etno Film Festivala Srce Slavonije koji se održava u sklopu Đakovačkih rezova. Srce Slavonije kao okosnica programa ove godine donosi 6. festivalskih projekcija i 16 filmova u konkurenciji za Zlatno srce Slavonije, a prema riječima predsjednika žirija, posao nije niti malo lak jer su filmovi uistinu vrhunski.



Rezovi su započeli projekcijom 60 filmova od 60 minuta glavnog programa nedavno održanog 22. Hrvatskog festivala jednominutnih filmova te odličnom svirkom Argus Jazz Quarteta, a nakon toga navijalo se i u dvorištu Doma HV-a.



Danas i sutra Rezovi donose prve projekcije Srca Slavonije, filmske radionice za najmlađe te astronomske radionice, ali i izložbu Veleposlanika Republike Poljske u RH i koncert Rundek Cargo Tria.







Tekst: Sanja Bježančević
Foto: Silvija Butković


Najava: Đakovo: 5. Đakovački rezovi [2014.] [program]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: