Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



U organizaciji Udruge Breza osječki baletani nastupili na festivalu Europske mladeži u Njemačkoj "Youroezone"

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65848
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 20.05.2014. 14:38 
Naslov:  U organizaciji Udruge Breza osječki baletani nastupili na festivalu Europske mladeži u Njemačkoj &qu
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

"YOUroEzone" naziv je Festivala europske mladeži koji je organizirala Europska akademija u Otzenhausenu (Njemačka) od 13. do 17. svibnja 2014. godine. Udruga Breza već treću godinu za redom surađuje s Europskom akademijom, a ove godine suradnju je proširila sudjelovanjem baletne skupine iz Osijeka koja je nastupila na završnoj svečanosti Festivala, 17. svibnja 2014. godine.

Izvedba osječkog baletnog ansambla "O Fortuna", na glazbu Carla Orfa, nastala je zajedničkom produkcijom Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku i Umjetničke akademije Osijek, a premijerno je izvedena na svečanosti ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.



Na Festivalu "YOUroEzone" pod vodstvom Vuka Ognjenovića, baletnog plesača i koreografa te umjetničkog voditelja plesne skupine HNK-a,nastupili su Mislav Šimić, Danijel Novoselac, Ana Blažanin, Andrea Alpeza, Tessa Ljubić, Helena i Lucija Horvat. Kroz nekoliko dana boravka u Njemačkoj u pratnji Ines Perić, predstavnice Udruge Breza i Mirne Šmit, aktivistice Udruge Breza, baletni ansambl posjetio je München, Saarbrücken, glavni grad savezne države Saarland, Otzenhausen, mjesto u kojemu je smještena Europska akademija, organizator Festivala te Schaumberg, mjesto ukojemu se održao međunarodni Festival „YOUroEzone“.



Druženje s mladima iz Njemačke, Italije, Poljske, Francuske i Ukrajine, sudjelovanje u flashmobu, kreativnoj radionici i ostalim sadržajima Festivala osječkim predstavnicima donio je nova iskustva i kontakte zabuduću međunarodnu suradnju i projekte za mlade.













Tekst i foto: Udruga Breza

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: