Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Sutra počinje "Grand prix Osijek Žito Challenge Cup 2014." - Tomislav Marković upitan

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65676
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 23.04.2014. 17:17 
Naslov:  Sutra počinje "Grand prix Osijek Žito Challenge Cup 2014." - Tomislav Marković upitan
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Danas je u dvorani Gradski vrt održana i službena tiskovna konferencija 6. izdanja Svjetskog kupa u gimnastici.

Dan uoči kvalifikacija i službenog početka Osijek Grand prixa iz tabora hrvatske gimnastičke reprezentacije stigla je loša vijest. Tomislav Marković, najuspješniji hrvatski gimnastičar na Osijek Grand prixu, koji je u prethodnih pet izdanja pet puta ušao u finale, a osvojio je četiri medalje, možda neće krenuti u šesti pohod. Ozljeda se dogodila u srijedu na parteru u Gradskom vrtu.

- Čuo sam kvrc na treningu, ali kada sam se ohladio odmah mi je natekao palac. Odmah ujutro otišao sam na pregled kod dr. Krpana, napukla mi je koščica u palcu - rekao je Marković koji ipak razmišlja stisnuti zube.

- Probati ću s bandažom pa ću vidjeti kako će sve reagirati. Bez obzira što riskiram nastup na Europskom prvenstvu u Sofiji pred domaćom publikom vrijedi stisnuti zube.

Hrvatska će na šestom Osijek Grand prix Žito Challenge kupu imati, osim Markovića, još četvoricu aduta. Filip Ude, nastupiti će na parteru i konju s hvataljkama. Robert Seligman biti će mu konkurent na konju s hvataljkama, dok će Marijo Možnik i Anton Kovačević nastupiti na preči. U ženskom službenom dijelu programa Hrvatsku će predstavljati već iskusna Tijana Tkalčec te Splićanka Ana Đerek i Riječanka Ana Poščić koje će prvi puta nastupiti u Osijeku.

- Nikada još nisam pobijedio u Svjetskom kupu. I uvijek imam tu želju, posebice na konju s hvataljkama. Odlučio sam ove godine nastupiti na dvije sprave, pripremam na parteru vježbu s kojom ću nastupiti na Europskom prvenstvu pa je Osijek idealna prilika za is probati je - rekao je Ude.

Robert Seligman odlično je ušao u sezonu. Želi i u Osijeku nastaviti niz.

- Na tri prva natjecanja za Svjetski kup ove sezone osvojio sam dvije medalje, jednom sam bio četvrti i trenutačno sam vodeći u ukupnom poretku na konju s hvataljkama. Naravno, želja mi je prije svega plasman u finale, a onda sam se spreman sa svima "pohrvati - rekao je Seligman.

Koliko je Osijek važan u etapi Svjetskog kupa za hrvatske predstavnike i predstavnice svjedoči Tijana Tkalčec. Vrhunskoj gimnastici upravo se u Osijeku vraća nakon godinu dana.

- Da, drago mi je da mi je upravo Osijek prvi Svjetski kup nakon stanke. Koliko mogu? Zglob na ruci još mi nije ozdravio. Želja je pokazati se u najboljem svjetlu u ovom tre nutku. Hoće li to biti dovoljno, vidjet ćemo, ali imam se pravo nadati nastupu u finalu.

Tijana će predvoditi hrvatsku vrstu u kojoj će biti i sasvim mlade 16-godišnjakinje. Ana Đerek, Splićanka i njezina imenjakinja Riječanka Poščić. Đerek je privukla pozornost na sebe nedavnim nastupom na Grand prixu u Ljubljani, gdje je u preskoku osvojila drugo mjes to.

- Bilo bi lijepo to ponoviti, ali nemam tako velika očekivanja. Pa ovo mi je tek drugi nastup na Svjetskom kupu. Za početak, bilo bi lijepo plasirati se u finale.

Riječanka Poščić predstavit će se na tlu i gredi.

- Samo kada bih odradila svoje najbolje vježbe. Pokazati se u svojem najboljem svjetlu.

Ove godine, kažu, ženski dio natjecanja bit će posebno atraktivan pa će naše cure imati priliku natjecati se protiv nekih od najboljih svjetskih gimnas tičarki. I one su razlog zbog kojeg vrijedi iduća četiri dana biti u Osijeku. Marijo Možnik i Anton Kovačević kvalifikacije na preči imati će u petak.

Tekst: K. Lacković


Osijek će od sutra do nedjelje biti domaćin gimnastičkog „Grand prix Osijek Žito Challenge Cupa" u kojemu će nastupiti 130 gimnastičarki i gimnastičara iz 30 svjetskih zemalja.

Natjecanje u Osijeku je četvrta, od ukupno šest, ovogodišnjih stepenica Svjetskog gimnastičkog kupa, a održava se uoči Europskog prvenstva, što je, kako je istaknuo jedan od hrvatskih predstavnika - Osječanin na konju s hvataljkama Robert Seligman, mnogim natjecateljima posljednja provjera uoči Prvenstva u Sofiji. S obzirom na odlične nastupe u dosadašnjem dijelu sezone,i u Osijeku očekuje nastup u finalu.



Na žalost, na posljednjem treningu drugi Osječanin Tomislav Marković, se ozljedio, tako da je njegov nastup na parteru pod velikim upitnikom. Stradao je nožni palac u kojemu je pukla jedna kost, no unatoč tomu, ako mu liječnici dopuste, nastupit će pred domaćom publikom.

Od naših predstavnika nastupit će još Filip Ude na parteru i konju s hvataljkama, Mario Možnik i Anton Kovačević na preči, a od gimnastičarki Tijana Tkalčec i Ana Đerek na preskoku, te Ana Pošćić na gredi i tlu.

Natjecanja u četvrtak, petak i subotu počinju u 15 sati, a u nedjelju u 16 i 30. Ulazak u dvoranu Gradski vrt na kvalifikacije u četvrtak i petak je besplatan, a na finala u subotu i nedjelju ulaznica je 20 kuna.

Filip Ude:


Tomislav Marković i Robert Seligman:
















Tekst: Krunoslav Inhof/Radio Osijek
Foto: Dino Spaić/Osijek031.com


Najava 031: Svjetski kup u gimnastici "Grand prix Osijek Žito Challenge Cup" [2014.] - poziv volonterima - [program]

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: