Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Esseker centar: Sarajevski band Divanhana

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Offline
Avatar

Ukupno postova: 65705
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 22.04.2014. 9:35 
Naslov:  Esseker centar: Sarajevski band Divanhana
23.05.2014. 21:00
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U petak, 23. svibnja 2014. sarajevski band Divanhana održat će koncert u Esseker centru u Osijeku.

Divanhana izvodi tradicionalnu glazbu koja je nastala kao kao rezultat fuzije jazz, pop i klasične glazbe 21. stoljeća. Namjera benda je njegovanje i izvođenje urbane tradicionalne glazbe Bosne i Hercegovine i tradicionalne glazbe zemalja Balkana s posebnim osvrtom na sevdalinku.

Bend je osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, početkom 2009. godine. Debitantski CD, "Dert", snimaju u veljači 2011. godine u studiju Fattoria Musica u Osnabrucku. Album je producirao Walter Quintus, jedan od najpriznatijih europskih world music producenata. Prvijenac je u svibnju 2011. godine, ponudio i neke pjesme koje nikada ranije nisu bile snimane ni prezentirane javnosti. Bio je to rezultat duljeg "Divanhaninog" etnomuzikološkog istraživanja.
Nakon uspješnog i nadahnjujućeg iskustva, nastavljaju njegovati tradicionalnu glazbu Balkana te u rujnu iste godine počinju pripremati novi glazbeni projekt s mladom sarajevskom umjetnicom Leilom Ćatić. Prvim singlom,"Evo srcu mome radosti", najavljen je projekt realiziran u suradnji s Sanelom Redžićem, priznatim klasičnim gitaristom koji godinama ostvaruje velike rezultate diljem Europe i svijeta. Singl je objavljen u prosincu 2011. godine.




Nedugo nakon toga, "Divanhana" je pozvana na prestižni jazz festival 12 Points u Porto, gdje kao jedini balkanski predstavnik oduševljava portugalsku publiku i prima iznimno pozitivne kritike europskih neovisnih jazz medija. Istovremeno su izabrani za sudjelovanje na najvećem svjetskom glazbenom događaju, WOMEX-u (World Music Expo), u Solunu 2012. godine.

Veliki uspjeh ostvaruju singlovi "Crven fesić" i "Ko se ono brijegom šeće", a bend sudjeluje na festivalima u Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. Već početkom 2013. godine kreću na veliku europsku turneju bilježeći izuzetno uspješne koncerte u Švedskoj, Njemačkoj, Češkoj i Turskoj, osvajajući novu publiku i ljubitelje. Uslijedio je album "Bilješke iz Šestice". Iznjedren je iz dvogodišnjeg aktivnog putovanja i kreativnog rada benda, tijekom kojega je ostvareno preko 70 uspješnih koncerata, u 13 različitih zemalja. Većina aranžmana i ideja rodila se upravo na turnejama; iza scene, na kotačima, u iskrenom i prisnom odnosu sa publikom.

Članovi “Divanhane”: Leila Ćatić, Neven Tunjić, Nedžad Mušović, Meho Radoović, Azur Imamović, Rifet Čamdžić, Danijel Čondrić, Irfan Tahirović i Borjan Milošević.
Cijena ulaznice iznosi 50,00 kn, a na dan koncerta 60,00 kn.

Prodajna mjesta: Caffe bar Viva (Huttlerova ulica kod bolnice) Old bridge pub (Tvrđa), Swan pub i Caffe bar Dvorac (Mačkamama) te CD shop Dancing bear u pothodniku. Ulaznice će se prodavati od 05. svibnja 2014. na navedenim prodajnim mjestima.

Koncert počinje u 21.00h.


Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: