Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



HDSSB: Odluka prosvjetne inspekcije o poništavanju izbora za predstavnika roditelja u Centru za predškolski odgoj Osijek

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Redakcija 031
Online
Avatar

Ukupno postova: 65811
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.01.2014. 13:51 
Naslov:  HDSSB: Odluka prosvjetne inspekcije o poništavanju izbora za predstavnika roditelja u Centru za pred
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Odluka prosvjetne inspekcije o poništavanju izbora za predstavnika roditelja u Centru za predškolski odgoj Osijek nastavak je skandalozne upravljačke politike zbog koje se Centar već mjesecima nalazi u središtu raznih afera.

Podsjećamo na poništenje natječaja za zapošljavanje 12 odgojiteljica zbog pokušaja političkog kadroviranja od strane obitelji Pecnika koja je, podjelom političkog plijena tzv. Portanova koalicije, u miraz dobila ovu ustanovu.

Podsjećamo i na nepotističko imenovanje nove ravnateljice Centra, jer je ključan glas za imenovanje Svjetlane Takač u Upravnom vijeću dala njezina sestra Katica Pecnik, a u Gradskom vijeću njezin šogor Jaroslav Pecnik. Zbog toga predlažemo da ova situacija uđe u školske i studentske udžbenike kao primjer uz objašnjavanje pojma nepotizma.

U negativnu priču koja se veže uz Centar za predškolski odgoj , uklapa se i ponašanje gradonačelnika Ivice Vrkića i njegovih zamjenika koji su građanima Osijeka u predizborno vrijeme obećavali besplatan vrtić za sve bez ikakvih kriterija. Međutim nedavna odluka većine u Gradskom vijeću pokazuje kako su spremni u kratkom roku bez imalo srama pogaziti vlastitu riječ, jer su omogućili besplatan vrtić za djecu čiji je jedan roditelj nezaposlen, dok djeca čija su oba roditelja nezaposlena nemaju tu privilegiju. Nikako ne možemo prihvatiti objašnjenje da nezaposleni roditelji imaju vremena čuvati djecu pa nema potrebe za uslugom vrtića, jer se u tom slučaju taj isti kriterij može primijeniti i na obitelji s jednim nezaposlenim roditeljem. Odgovorni u gradskoj upravi očito zaboravljaju kako je jedna od glavnih zadaća predškolskog odgoja upravo socijalizacija djece.

Sva ova događanja i odluke pokazuju kako je nova Gradska uprava na čelu s gradonačelnikom Ivicom Vrkićem u manje od godinu dana mandata uspjela srušiti ugled Centra za predškolski odgoj zbog čega se danas umjesto poboljšavanja uvjeta i odgojnih metoda u vrtićima razgovara o nepotizmu, poništenim natječajima i političkim zapošljavanjima.

Zbog svega navedenog oštro osuđujemo takvo ponašanje tzv. Portanova koalicije, te ih pozivamo da se umjesto vlastitim interesima počnu baviti interesima građana Grada Osijeka.


Tekst: Predsjednik IO HDSSB-a grada Osijeka, Krešimir Bubalo, dipl.oec, v.r.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocjena: 5  
 



 Skoči u forum: