Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama



Projekt 'The Uncounted Youth': Kako mladi Romi žele biti viđeni? [VIDEO]

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema


Započnite novu temuOva tema je zaključana: ne možete uređivati postove niti odgovarati.
Autor Poruka
zeros
Offline
Avatar

Ukupno postova: 2887
Spol: Muško Muško
Post Postano: 25.01.2013. 12:35 
Naslov:  Projekt 'The Uncounted Youth': Kako mladi Romi žele biti viđeni? [VIDEO]
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Projekt Centra za mlade, "The Uncounted Youth" izrađen je na bazi neformalnog obrazovanja, kroz interaktivan i participativan pristup. Projekt je koncipiran kao kombinacija online upitnika, sastanaka i kampanje podizanja svijesti za mlade Rome i ne Rome, kojom se želi potaknuti razmišljanje i posredno utjecati na brisanje govora mržnje s kojim se mladi Romi suočavaju u svakodnevnom životu.

Službeni nadzor zločina iz mržnje prema Romima, u većini europskih zemalja je ograničen. Čak i u zemljama koje su razvile snažan sustav monitoringa rasističkog nasilja, ne postoje opipljivi podaci i dokazi o tome.

U ovom projektu, pružena je mladim Romima prilika da sami kažu kako žele biti viđeni te pokažu kako sa svakodnevnim navikama, planovima i željama, pripadaju u isto okruženje kao i svi ostali ne Romi, u “normalno” okruženje te kao takvi zaslužuju biti tretirani jednako. Uz podršku Centra za mlade, oni su odlučili "govoriti".

Cilj je osvijestiti ne Rome o postojanju romske zajednice i jednakosti s neromskim zajednicama, motivirati mlade Rome kako bi povećali kapacitete za rješavanje izazova s kojim se susreću i koji utječu na njihove živote. Distribuirati, razmjenjivati iskustva i uspostaviti veze / mreže s drugim mladim ljudima i organizacijama mladih i podijeliti s njima ono što su naučili - kako se nositi s govorom mržnje, koje alate koristiti u borbi.

- “Smatram da je ključ sreće, završiti školu.”- Jovica Radosavljević, predsjednik Romsko KUD Darda

Projekt je podržan od strane Vijeća Europe.

The Uncounted Youth



Centar za mlade zaineteresiran je za svaki oblik suradnje. Ukoliko imate zanimljivu ideju, snažnu inicijativu ili ste voljni pomoći na bilo koji način, možete se javiti na youthcentre.cnc[at]gmail[dot]com. Svi su dobrodošli zajedno sa svojim prijedlozima.

[Sponzorirani članak]

_________________
----------Daniel Antunović----------

U Bibinim raljama | Legiranje |Triki&TV
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
 



 Skoči u forum: